Мајка и мене бремена ме болеше пред некој ден појдов на лекар ,ми кажаа премногу било воспалено капки ми дадоа. Да не треба да се провериш за секој случај? Колега така сам го лечеше па многу си направи компликации
Здраво мамички, Споделете ваше искуство. Прворотка сум и сум 38+6 недела сум, има 2 недели како сум 2 прста отворена и грлото ми е скратено 2см. Чепот усте не ми е паднат. Немам болни никакви само понекогаш имам стврднување на стомакот, некогаш се болни , а понекогаш не. Ме интересира уште колку треба да се породам, дали вака можам да истерам и после термин?
Може е глупо прашањето ама јас да си прашам На ГАК после царски, кога ќе те однесат во шок соба, дали даваат телефон? Мислам ако се лежи таму еден ден а да не дадат телефон тоа значи дека нема да се слушнеш со сопругот и најблиските воопшто тој ден? И бебе воопшто нема да ти го дадат да го видиш? И кој кажува на маж дека си се породила?
Ти благодарам. Како вреќа со камења да ми симнаа од грб се осеќам. Може ќе боли после анестезијата, ама ќе издржам.
Еден update од мене 36 +4 на контрола бев,бебето е горе уште,мирно цтг и од докторката добив мислење да одиме на договорен пораѓај поради многу зрела плацентата.Здравје наредна недела повторно контрола и ја следиме плацентата.Јас како едвај да чекам да ми закаже пораѓај од што сум нестрплива веќе
Даваат, те возат со креветот до шок соба после операција со ташната и реквизитите,ќе му јавиш веднаш на сопругот ако не си со целосна анестезија
Ме поттикна да барам па можно е да најдов нешто. Бар компатибилно. Стварно ми е многу драга количката за да ја мењам.
Helou Eve me 39ta od denes bato nejke nadvor naprednal so kg 3022 grams e mi rekoa za 7 dena kontrola i toa e bas na termin pa ke vidiem so kako ke iskoci na kraj
Да ти кажам малце повеке спиев од претходната нок , ама пак дежурав малце од кај 4 до 5 и пол Денес на пладне сум на лекар за желудникот па се надевам ке ме спаси ке ми даде нешто појако за пиење
Ме потсети со ова буричкањето, на еден преглед кај матичната ме гледа на ехо и ми мери цервикс и едно време ја слушам "мали вади раката од таму" и подбуцнува со сондата, и ми покажува на монитор тоа малото ѓубре пикнало рака у каналот џоа на мандолина да свири
Леле што збориш, стварно понекогаш така го чувствувам. Ауу, абе интересно им е, сегде да буцнат. И што ти рече Др, не можат така беља да направат?