Jas go imam mlekoto, i prskam bas na bradavici i ne mi se suvi, dodusa za pukanje mene mi e rano ama suvi mi se mnogu ako ne stavam pantexol.
Си заработив антибиотик за грлото и ушите. И сеа на 300 ума сум дали да го пијам грлото ми е крв црвено, ушите тапа, ама таа пуста кандида...
Јас пак ќе ти кажам со моето искуство последниве месец дена се измачив- не се оставај така, испиј си го. Земај појак пробиотик плус... Поголема штета може да ти направи неизлечена инфекција отколку можна кандидијаза....
Женски дали некоја од вас имала корона во бременост? 13недела сум и кренав температура,сега ке се тестирам. Во грлото ко песок да имам го осеќам,и се ме боли. Уплашена сум
Јас. Исто некаде околу 4ти месец. Ништо страшно. Парацетамол пиев ,има тт 37.2 два три дена ,поткашлав малку и тоа. За кашлицата стрепсилс ми дадоа
Девојки , резултатите се готови. Матичната ми се јави, рече димерите се 2000 и времињата "не се лоши" што и да значи тоа , она вика јас на овие димери не би дала терапија ама сепак да отидам кај тој пто ке ме пораѓа па он да одлучи. Што викате вие? Искуство со димери во 34та недела?
Димерите се во ред за трето тромесечие ама времињата се важни, зависи колку се скратени. А да си побараш мислење од трансфузиолог плус гинекологот што ќе те пораѓа?
Се роди мојата палчица Петра денес,тешка 1.180г и навистина е борец на мама,дури и заплака и ми дозволија да ја бубнам. Стабилна е нема потреба он ништо додатно освен кислород,премногу била витална и мрдкала цело време. Фала ви на сите за поддршката уште еднаш,се надевам дека ќе поминат и овие денови и ќе си ја однесеме дома за да се запознаат со даде.
Јас не можам воздух да зедам...едвај дишам. Во грлово ми се качени сите внатрешни органи мислам. Јас имав 13-14 недела мислам. Голема омалаксаност, мигрена, болки во мускули и покачена тт. Одмарав колку можев, зајачена исхрана, многу цедени сокови, парацетамол по потреба кога одеше над 38-38.5. Помина се во ред. @AngelOfArh пиј антибиотик, кога се мора се мора. Добри совети ти дадоа за со пробиотик.
Душа мила, здрави и живи да сте и Господ да ве чува!!! Ќе биде сè во ред, ќе поминат овие денови и ќе си одите сите заедно домче да се гушкате Бидете силни мама