Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Честитки мајка:)

На mb2408 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    913
    Cestitki

3. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    536
    Јас би пиела, баш утре сум на контрола ако ми дадат ќе пијам не само да се мачам и недолечена.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.722
    Допаѓања:
    21.407
    Честитки храбра мама. Господ да ви ја чува и благослови Петра. На убав ден се роди, верувам дека се ќе биде во ред! :l:

На najjacha, Sienna_MK и mb2408 им се допаѓа ова.
  5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Срцка она :l: честитки мама, да е жива и здрава, за брзо време да си се дружи со даде:hug:

6. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Мешиња јас само да ви кажам дека сум во родилна сала,од сабајле од 8ч , со две провокации, слабо оди отварањето , па ќе видиме што ќе биди ќе ве известам ❤️Држете среќа

На missswety, Звездичка30, Ivanaahhh и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Со лесно мама, пуштаме среќа:hug:

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531

Бев купив го направив,и аптекарката ми рече ништо освен парацетамол не смееме трудници,освен ако доктор не каже поинаку. И земав витамин Ц и парацетамол само. Пијам премама во нив ги има сите витамини ама ако плус вит Ц не е на одмет.

Тестов негативен е,домашен правев ама мојте имаат со нив бев во контакт изгледа е рано да покаже тестот,или па нешто друго сум закачила.
    И пишав на докторката моја уште не ми одговара. За температурата ако отиде над 38 да се напијам парацетамол под тоа не?
    Зошто мене 37,6-7,ми е.

9. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Јас имам ковид моментално, веќе седми ден, и не помиувам лесно ко повеќето, за жал. Ако си позитивна, крвна слика и слушни се или види се со матичен. Мене ме фати во петокот, не можев на доктор дека продолжен викенд, три дена висока температура, пиев парацетамол, и убиствени болки во мускули и коски, сама од кревет не можев до вц, се маж ми ме носеше. Појачав магнезиум ама не помогна, еве уште болат. После тоа почна ужасна кашлица, главоболка без престан и кивање и нос. Тоа уште трае, не осеќам никаков вкус, па ни мирис. Крвната слика ми ја измести за три дена, високо црп, анемија, замастен црн дроб, сите параметри се хаос, ама матичниот не ми даде антибиотик дека бремена, кажа демек ќе се средело за десетина дена, тогаш да направам уште една крвна слика и ддимери да испитам. Ми даде само сируп Алпенкрафт за кашлицата, ама пак многу боли стомак кога кашлам, мислам искинав и лигаменти и се. Се надевам дека ќе поминеш со полесни симптоми, ама сепак консултирај си ги докторите бидејќи уште си во рана бременост.Јас сум 22+ и викаат дека е безбедно за бебињата, ќе немаат гајле, ама никогаш не се знае.

10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Оф леле многу ми е жал што вака поминуваш. Од ова се плашам најмногу. Да не ми се деси и на мене. Им пишав на докториве ама уште никој не ми одговара.
    Јас температура 37,6-7 имам за сега,све ме боли а најмногу кичмата,и ме тера на кашлање како песок во грлото имам ама суво кашлање некако незнам.
    Пијам витамини течности јадам со сила пошто немам апетит. Па ке видиме како ке биде.
    Побрзо нека поминува. :(

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    @АнаМаријаД јас за таа тт не пијам парацетамол. Секако зависи и од целокупната состојба на организмот, дали имаш болки, но превентивно или за тт со 37напред не сум пиела. Кај мене 3-4 тестови дома и во центрите за брзо тестирање беа негативни. Ама кога завршив на итна до мозок мислам ми брцнаа и таму дури покажа позитивно.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ако имаш големи болки, а да немаш температура можеш да се напиеш парацетамол. Пиј течности максимално многу, буквално поливај се. Витамин Ц и Д редовно да пиеш (само слушни се сп доктор за дозата). Појачај покалорична исхрана и многу одмор. Ќе мине со лесно, ќе видиш, немој да се секираш:l:

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    За таа температура не пиј ништо, ако отиде над 38 почни со пола парацетамол па ќе видиш дали ќе паѓа, или ќе ти треба појака доза. Инаку тестот и мене дента ми беше скроз негативен, ама знаев дека е тоа и ноќта направив уште еден и испадна жар позитивен. За сувата кашлица пробај млака вода, мед и лимон, малку ќе се смири. И не се оставај без течности, хидрирај се сосила, па после и сам организмот ќе ти бара. Ќе помине, ама многу е мачно и досадно.

14. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Жива и здрава нека е лепотицата, ќе се избори мајка, малите се секогаш пожилави и борбени:muscle: :inlove: :hug: Сите ќе си ја гушкате по ред!:l:

15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531

Ке направам и јас за некој ден уште еден и ке видиме дали ке покаже,и ја ова убаво си го брцнав стапчето ама ете изгледа рано е што знам.

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    40.521
    Јас прележав баш истиот период како тебе околу 14 недела. 2 дена блага температура и страшни болки. Температурата не одеше високо (до 38 обично), ама болката беше неподнослива и морав да пијам парацетамол. Плус магнезиум, ц, д многу течности. Кај мене за среќа на толку остана. После вториот ден веќе се беше подобро. Носто после тоа знаеше како да ми се подзатне, ама брзо пушташе. За грлото ако можеш чист цеден лимон со мед, мене ова најмногу ми помагало, а и кога имав корона најмногу ми примаше и за освежување.
    Веќе не е ни битно дали е корона или не, подобро направи кс за да видиш како се движат параметрите да не треба да се интервенира со дополнителна терпија инаку корона или не, тоа е терапијата согласно симптоматологија.

Инаку на тест мене одма ми покажа, а и на мм, ама ние брцкавме прво грло, па длабоко нос и тест линијата одма се обои кај двајцата, дури и пред контролната.

Честитки. Верувам Петра е голем борец и се ќе биде во ред:inlove::inlove::hug::hug::hug:

17. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Фала ти мила :l::l:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Фала ти :l:

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Дај Боже ко тебе да го пројдам и јас ова чудо што и да е,фала ти :l:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    40.521
    Најбитно да не паничиш, консултирај матичен за инструкции и ако почнеш да имаш појака кашлица или други симптоми обавезно да те слушне доктор. Се надевам лесно ќе поминеш.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.