Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не се паничи, секако сега ништо не можеш да направиш додека си бремена.
    Што ти кажаа? Дали воопшто треба да се вади? Сега може бебе стиска па затоа така се осеќаш. При пораѓај не верувам дека може да се случи било каква компликација. Инаку, за второ мислење може да се обратиш кај некој од лекарите во 8ми Септември, многу биле добри интернистите таму.

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    40.521
    Мене тогаш ми рекоа минимум на 6 часа, а по можност бар 8 да поминат.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    45.808
    Оди на второ мислење, маж ми имаше камења, ништо не му дадоа, после некој месец му станаа песок, сега уште стојат како песок.
    Ако треба да се вади и после второ мислење, не е страшно, баба ми ја има извадено во бременост, рачунај пред 50 год и била добро, уште е жива со 3 деца. Не се сеќирај во секој случај добро ќе е.

4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Имаш постирано погрешен линк.

Јас не се согласувам со ова гледиште, секако секаде постојат компликации и верувам дека тоа што е пишано е вистинито искуство, но од 1000 пораѓаи дали еден ќе е ваков.
    Јас уште не сум била на ехо а сум веќе 15та недела, здравје за еден месец ќе го видам бебето.
    Но секоја посета кај бабицата имам разговор, што ме мачи, ми дава информации за што да очекувам, како да се припремам, како се чувствувам ментално, имам група со останати трудници кои се од прилика со ист термин од кои многу не се првородилки и сите се презадоволни од претходните пораѓаи.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    12.223
    https://deca.mk/majka-od-srbija-kog...GGhp30Ex7Z6hnQ0V5XCDHy3jI9cPQ7ylcyDoJCPtmUZCs
    да, еве го тој што сакав.
    Од систем до систем големи разлики. Ниту пречесто ниту преретко е правилно. Не знам. До навиките е можеби.
    Ама и во текстот можеби има вистина.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.338
    Допаѓања:
    119.337
    @mb2408 нека е жива и здрава Петра, родена на голем празник св. Петка ќе ја чува и се ќе биде во ред :l:
    Празникот ми е посебно драг и мене, бидејќи пред 5 години за прв пат станав мајка :l:

На Martka, Leanne, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  7. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Не знам што е со секретов што го имам. Значи како урда е, жолтеникав зелен, после мокрење на тоалетна го има, и секако на гаќи. Правени брисеви 2 пати на различно место, чисти се, правена уринокултура, чиста. Вагисан вагиналети ставав 7 дена, не помогнаа. Не разбирам, а секретот се виде и на вагинално ехо на матката.

8. Perla*

Perla* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    352
    Лежам од вторникот и мислам дека грбот повеќе не си го чуствувам. Браво на жените кои успеваат месеци да лежат. 35та недела +5 дена сум, па среќа нема да има потреба долго да лежам. Д-р вика до 37ма недела да издржиме ќе биде супер. Пијам ферона и ставам по два утрогестани дневно. Се надевам ќе стигнам до сигурна зона. Среќа што се купив, ми остана само пелени и козметика, мм ќе го заврши тоа деновиве и мајка ми и свекрва ми да исперат алишта и да спакуваат ствари за на болница

На Sienna_MK и Suze18992 им се допаѓа ова.
  9. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    38ма недела без знаци дека нешто ќе се деси....битно нозете хаос , па утре на трансфузиолог. Инаку што да спакувам во ташна здравје, за во болница? Да не ставам непотребни работи ако може некоја нека ми пише што навистина е потребно. Треба да има некои промени во градите? Немам ни тоа, само едини симптом нервоза(како и обично) и јадам еден тон благо, некако ми се спие па со кафе и благо се докрепувам навечер.]:):D

10. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Здраво, имам гестациски дијабет и одлично го држам со диета. Но ќе треба предвреме да се породам( 35 недела сум) и примав инекции за зреење на плодот и шеќерот на гладно ми се покачи на 7(претходно ми беше 5). Некоја со слично искуство?

11. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    -Влошки обавезно, јас би ти рекла мрежести на Бони да земеш, Вир имаат најлон и не се баш пријатни, мрежести гаќи не,
    -спаваќа не мораш, секако ќе ти дадат,
    -сапун,
    -вода,
    -крпа,
    -нешто за поткаснување, ако сакаш,
    -пелени, барем 10, т.е минимум
    -влажни, виолета на база на вода, најдобро,
    -папучи гумени,
    -полнач, дезодоранс, паста, четка за заби, за коса,
    -четвртасти подлоги,
    Друго ништо не ти треба.
    За градите промени ќе имаш тек кога ќе се породиш. Би ти рекла да се снабдиш со пумпа, рачна или електрична, или пак позајми. Страшно ќе ти се најде. За по дома, за во болница ако ти треба ќе ти дадат.
    Спреми си најлон ако ти пукне водењак и одиш со кола, лом ќе направиш инаку.
    Вистинските контракции не се утнуваат. Толку се точни, а и боли, што веднаш ќе знаеш дека тоа е тоа.
    Со среќа и брзо да се олесниш.

На tatjanasakalieva, juice_ и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    175.990
    Кога ти се покачи на 7 ?
    Веднаш по инекциите за зреење ? Тоа е кортико и од него шеќерот скока многу .
    Следи си го деновиве и ќе видиш како ќе се движи .
    Инаку не ти е толку висок за да мислиш дека мора предвреме да се породиш.
    Јас и инсулин боцкав и пак ми беше височок па како ништо истуркав да влезам во 9ти .
    Кој ендокринолог те води ?

13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    9.278
    Мене ми е чудно што на толкави камења јас немам болки единствено имам проблем со храна што мислев ми е од желудник....

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па може не ти сметаат туку заради поставеноста и големината на бебче осеќаш само киселини. Дај Боже и да немаш болки.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Оневозможено е доволно лачење на жолчен сок, што е потребен за дигестија на храната, затоа ти е тешко во желудникот.

16. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    815
    Оди обавезно на второ ако треба и на трето мислење за камењата постои и лапараскопски да ти ги искршат да не мора да се вади жолчката тоа валда зависи од камењата колкави се но не се секирај за се постои решение бар кај нас за тоа докториве искуство имаат.

17. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    9.278
    Фала девојки.
    Ми дадоа терапија Еманера т.е есомепразол да пијам до крај . Рече.не се штетни.
    Шубе ми е ама тоа е....

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Кај се породи ти мами? И зошто не мрежасти гаки?
    Јас ќе сум на ГАК па мислев да земам мрежасти, сега ме замисли ти...:?:

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Женски грлово од ноќеска лом ми е, многу ме боли, што да правам, да земам нешто што е дозволено или на доктор да одам?

20. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    9.278
    Башка многу се грижам што сум ослабена ....како е можно? Влегов во бременост со 62 ,сега сум 66 едвај .Лани ова време бев 66 кила.
    Се надевам се ке е во ред...се нервирам веке сите да ми коментираат колку сум слаба за трудница на праг на 9ти месец. Ме загледуваат чудно....