Ако си од Скопје ако можеш да си дозволиш 2000 е преглед кај Данаилов во Аеродром, многу добар доктор е, или кај Дејан Станојковски од Гастромед мене Дејан ми помогна многу кога имав проблем со желудникот он е во центар
Пантенол пастили или Алпенкрафт сируп. Консултирај си и лекар, да не треба евентуално антибиотик. Со лесно
Мама штом е бебе добро нема за што да се грижиш. Луѓето вака или така ќе зборуваат, игнорирај ги. Не можеш да се здебелиш кога цело време имаш мака со киселини ама бебуш штом си напредува ич да не му ја мислиш. Ајде опушти се малку, малце повеќе позитивна мисла ти е потребна
Никако не ми се спушта температурата и 39 ми се качи последно,со парацетамол до 38 се спушта и толку. Бев на лекар напраив крвна слика со црп и сега накај 13h,ке одам со резултати кај докторката да видиме што ке правиме. Многу се плашам да не му биде нешто на бебето,пробав со туширање пробав со масирање,со оцет на нозе,ништо не помага. А не ме боли ни грло ни нос ми тече ништо такво. Незнам што ке беше ова чудо,ептен сум преплашена за бебето искрено..
A сакав да те прашам да не е жолчката... Не се сеќирај, си открила битно што е. Ако бебе е во ред, ако се е во ред, нема зошто да се сеќираш. После породување ако сеуште ти ствара мака ќе ја извадиш и тоа е тоа. Знам дека за камења во жолчка колешка јадеше многу зелени јаболки, оние Муцо, Грени смит и пиеше наутро по 1 лажица цеден лимон и 1 лажица маслиново масло, на гладно, и се смируваа грчевите. Ама дневно задолжително по 4-5 јаболки. Ајде при крај си, ќе се породиш, ќе се ослободиш малку, Јас со болки во грло почнав, вирус од дете собран, па 1 недела мака мачам и еве завршив на крај со оспен. Мој совет појди си на лекар, да те видат. Оти моето грло отиде на уво, па сега сум заникаде. Испратив синко сабајле на екскурзија, боже колку се медени... Возбуда левел милион, спремив сабајле ранецот и го однесов во школо. Мед еден медосан на мајка. Еве го се јави и другиот мајкин, и тој да каже дека е тука, ѕверче мало. Смешно е дека никогаш не сум се замислувала како мајка на машки а сега ептен се соживеав со таа улога и баш ми е забавно Едвај чекам да земам плата да му го купам на мечево тоа за искачање од болница, едвај. Го најдов совршеното!
Мила, не се паничи, на бебе ништо нема да му биде. Ковидот за среќа трае 2-3 дена максимум, од утре ќе си подобра. Биди упорна со туширање, течности, витамини а за останатото ќе те упати лекар. Не е лошо да побараш инфузија да ти стават за да те освежат и да те хидрираат.
Фала ви на сите за убавите пораки,многу ми значат во овој момент Дали знаете каде има облека од 0-1 месец? Ќе треба да купиме неколку парчиња па да им порачам на моите да одат да купат.
Ке барам обавезно инфузија нешто зошто не се трпи ова,ми се поврака од парацетамол кога пијам тоа уште како мала ко ке сум се напиела нагони за повраќање сум имала. Сега и со гинекологот се слушнав ми рече чим парацетамол не ја спушта да се напијам блокмакс форте едно па ке видиме. Ама страв ми е уфф. Сега ке се туширам,а течности пијам дури премногу гледам 2литра вода сум испила,и пак ми се пие. Кичмата ме боли од температурата мислам дека горниот дел ми се откачува од долниот. Мачно ми е ептен ама ке помине. фала ти мила Проверив минатата недела 170 ми беа,ама ке проверам пак ако треба. Фала ти
Во Ваикики може да се најде облека за прематурчиња и бројчиња 0-0 Во Зара исто 50ки, Wenice, Carter's мислам дека имаат исто. Од мое искуство и Sinsay моделчињата се помали за едно бројче, па 56 се како 50.
Сега после ковидот провери ги. Јас немав никаков симптом од Ковид, да не беа околу мене болни немаше да знам дека имам. Но д-димерите отидоа до плафон.
@Misskirova јас би ти ја препорачала Љубица од Гастротоп. Работи со фонд , но работи и приватно , со тоа што не се чуди ако ти закаже во 5 сабајле Јас така бев, беше темница надвор јас одев кај неа и во бременост и кога имав хеликобактер. Одлична е . Се наоѓа во Центар. За кг што се секираш. Јас качив 7кг и сега сум послаба од пред бременост. Јас пак баш добивав комплименти дека сум фит трудница и убаво изгледам. Ама на твојата околина очигледно и е чудно ако не си “тенк” Јас на ова не би се замарала. @mb2408 честитки прво Њуборн алишта ќе најдеш во Картерс, х&м а бодиња има и во Стружанка и Тритекс баш вчера купував на внуката. Барај 50-ки . @АнаМаријаД јас во ист ден добив и ковид позитивен тест и тест за бременост Бев 7-ма недела тоа беше лани баш овој период ако не и истиов датум. Парацетамол, витамини. многу лимонади со мед, многу цеден портокал, за кашлица пиев алпенкрафт и правев варен кромид со мед . Страшно кашлав мислев недај боже најлошо Препорака ми беше да следан димери почесто на 1 недела зошто и така бев на терапија. Мене ме држеше недела дена отприлика. Кога се породив пак фатив ковид и овој новиов сој го поминав за два дена, само со болно грло, температура и болки во мускули, толку. Со лесно да биде.
Оф леле душичка си се изнамачила и ти бога ми,фала ти за советите ке гледам да применам се само да ми помине побрзо
Drugarki vie sto ste na miruvanje, kako ispitavte skrien seker? Neli 2 casa treba da bides vo laboratorija za da ti ispitaat? Neznam koga da odam da ispitam, planiram vo isti den koga ke si ispituvam redovno ks, ddimeri,hemostaza, urinokultura i urina. Za da ne izleguvame po dva pati od doma. Mozam taka da napravam? Kolku vreme ustvari e potrebno da se ispita skrien seker i dali e zadolzitelno?
Мила видов дека сите ти пишале за облека за прематурчиња па да не се повторувам, јас само сакам да те прашам како си? Дали си добра? Како е Петра?
Јас сум добра,боли раната ама се издржува. Петра е стабилна и се е во ред,денес ќе ме префрлат во соба па ќе одам да ја видам а татко и ќе ја види пред мене,предупредија дека може да има застои ама нормално е дека мозочето сеуште не е развиено и не праќа знаци за дишење во глобала рекоа дека е супер.