Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Јас грип фатив вака трудна, со 40тт, кашлица до гушење, оток на жлезди да не можам да голтам, мислам изгорев и тоа 3 дена ме држеше тт, севкупно 2 недели се опоравував, ос ковид полесно поминав што се вика. Ништо освен парацетамол не смеев да примам, морав со витамини да се лечам, тоа со жлездите ме дотепа, зелки ставав како облоги, значи хорор. Детето ми е живо и здраво. Полека малку, без страв и нервози, честа консултација со гинеколог и со општ лекар, мноооогу течности, не е на одмет и витаминска инфузија. Цедени сокови свежи и многу супа. Со лесно.

Заборавив да напоменам дека јас парацетамол примав уз инфузијата, ама не ставена во неа, туку во канилата ми ја ставија, директ во вена да отиде. Е тука ми се спушти тт на 37.5 конечно после 2 дена горење.
    И секако, некое време после ковод ќе проверуваш д димери за секој случај. Ќе треба време да ти се врати имунитетот, паѓа многу железо пост ковод за жал. Не кај сите, ама кај повеќето да

Последна измена: 28 октомври 2022
  2. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    2.911
    Ne se grizi ako bebe si e se ok nemash potreba od zagrizenost.Jas do 4ti mesec vo bremenosta oslabev 2kg,kachiiv nekoe kilce potoa i bremenosta ja zavrshiv so samo plus 5kg.Se zagrizuvav i jas (duri se iznaplakav na Gak od edna sestra koja mi praveshe ctg i mi se obrati so VIE GOSPOGJO STE 9ti mesec) no nemalo zoshto rodiv zdravo bebence koe imashe kilaza od samo 2750gr,koga napravi godinka mojot junak 12kg go izmeri pedijatarot.
    Ne znachi ako si mnogu popravena deka e se najsuper,toa ne e merilo i icc da ne ti e gajle shto te zagleduvaat SLON treba da si...
    Ajde raduvaj se i za izgledot tvoj i za bebeto shto vo skoro ke si go gushkash

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.287
    Не можеш да погодиш. Бог да чува се

4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Еее па споредбите најјаки ми беа, еве и братучетка ти е слаба па дури и послаба и потесна од тебе а види колкав стомак има. Лелее и сеа шо да праиме хахах. Јас коментар од доктор од Чаир добив дека мало мо било бебето зошто сум била малце поправена, па ти што очекуваш од други. Доктор гинеколог кога е неписмен за нестручни лица па не слушам ич ама ич

5. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Предвреме ќе се породам од причина што бебето не расте веќе. Заостанува 3 недели и баш поради тоа ми дадоа кортико. Инаку одам на државна во понеделник што е докторката на ендокринологија.

6. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.287
    Јас па среќа од мојот доктор имам фул поддршка.
    Цело време ми збореше дека без разлика на се ,бебе е добро и си зема тоа што му треба од мајката . Дури ми рече дека кога негови пациентки енормно здебелени ги пораѓале ,ги прашувале кој матичен ве водеше и нели ве учеше дека е штетно толку поправање.
    Е сеа секој е прича за себе. Јас сум сведок еве дека можеш да се стрпиш за едно чоколадо или хамбургер и декаа нема да ти падне веѓата ако не изедеш пица у 2 навечер коа ке ти текне.
    Ми текнувало не дека не. Некни пример у 3 сабајле ми дојде желба за крофна ненормална . Станав и наместо да ја мавнам цела крофна, јас каснав неколку залчиња колку да ми одмине мисла.
    Не е дека не си дозволувам ,си дозволувам ама гледам да е ретко,што од маката со желудникот што од паазење

На lia22 и Proletno им се допаѓа ова.
  7. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Сама по себе дебелината е болест. Во бременост претпоставувам не секогаш имаме контрола на количина на внес на храна. Ти си пресреќна со килажата :))). Докторите се тие да ни укажат дека голем стомак, не значи напредно бебе.

8. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Оф леле мене еве втор ден температурава ваљда ке прекине утре што знам..
    А каде примаше витаминска инфузија? Да барам сакам и јас да ми стават. Сега блокмакс пиев ваљда ке се спушти температурава,неможам веке. Жеелезото ми паднало на 5 сега добив резултат од крвната слика,хаос ми е све размрдано и црп 39,седиментација 19. И другите шетаат горе доле тие лимфоцити моноцити гранулоцити…

9. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.287
    Update: Господ да и даде здравје на докторката од Ремедика , ме опраи со Еманерата. Цело сабајле не сум имала киселини , ова е првпат во 8 месеци :$ стварно е полесно ауууу ,дишаамммм

На juice_, elenaklasik, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Извини што упаѓам ама вистина..инфузијата брзо ке те крене.

11. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.287
    Жени од кога почнавте да перите? Рано ми е ,? 34+4

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.990
    Јас планирам да почнам следен месец, да земам плата да купам детергент некој и ќе почнам. Ќе бидам 32ра отприлика. Дур исперам, дур се исушат, дур испеглам... ќе гледам да ги перам на убаво сонце, ама од кај да знам, може и да е тмурно, ќе им треба време да се исушат.

Мешиња, има ли некоја најниска тт кај трудни што е дозволена? Некако се пипнав на чело ладна дури ко пот ладна да имав, измерив тт 35.1 ми е, не е тоа многу ниска тт? До вчера немав кивавица, затнат нос и вакви симптоми, сега се раскивав и носот ми се затна. Аман веќе не се фалам дека ми е убаво! Од кашлање и стомак почна да ме боли.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Ке побарам да ми стават ке одам сега накај 3 и пол.

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Кај општата матична примав. Среќа беше работен ден, она сама ми предложи, за да ме крене малку. Дехидрирана бев. Знаеш она, баш коа си болна, голтка вода во уста не ти се става

15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Баш така се осеќам,ке видам ке и речам на мојава сега ке одам ако има да ми стават обавезно ако не,нека ме прати негде да одам да примам,не се трпи веке ова.

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Не знам сега дали функционира домашна посета, порано знам имаше, да си купиш ти се што треба они да дојдат да ти ја стават

17. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Мене со првото се ми беше рано и не купував ни облека имав само купено со што ќе го вадам од болница и нешто ситно, чекав 9месец, во 36 +2 дена ми стигна креветчето, вечерта мене водењак ми пукна, незнаевме на кај тераме, па додека бев во болница се купуваа работи, затоа со второто уште во 8ми си се средив :D

На Belabelinakinder и Misskirova им се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Ке видам баш ке прашам се што треба сега кај докторката.

19. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    Здраво женска.. и јас сум 32 нед и 2 дена.. имам и јас стврднувања на стомакот па да не речам по 10 пати во денот.. бев на доктор и ми рече да зголемам магмезиум сега пијам 3 пати по 500 мг.. а од понеделник ми предложи и венски да примам системи со магнезиум.. проверивме и цевикс беше 3,6 цм и рече добро е да одмарам и да истераме барем до кај 35 36 недела оти многу е долу бебето а е понапредно за две недели..
    Од магнезиумот што го пијам само побрзо ми пушта стомакот ама пак ми се стврднува така да незнам колку ми помага искрено и јас многу се плашам..

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас исправ уште од 33+. Сега сум 35+3 и се потешко ми е. Планирам од утре да пеглам, да наместам сè. Само постелнината на креветчето ќе ја оставам да ја намести сопругот пред да се вратиме од болница.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.