Јас на ГАК се породив. Може да земеш мрежести ако сакаш, ама не ти требаат, ќе си ги донесеш дома. Ако се породиш природно, едвај до тоалет ќе одиш. Не мора да се плашиш дека влошките ќе паднат ако се движиш, едноставно не паѓаат. Фактички малтене гола ќе бидеш цело време, дали ќе пробуваш да доиш, дали ќе доаѓаат да те гледаат на раната, мрежестите гаќи најмал проблем ќе ти бидат.
Да не беше испотена пред тоа? Со потење се лади телото и се симнува температурата пониско. Едит. Сега видов подетално дека ладна пот си имала. Затоа ти била толку симната температурата, нели поентата на потењето е да го излади телото. При физичка активност, загреаност на телото, самиот организам се лади со потење. Ќе се регулира.
Никогаш не се знае можи ќе се сврти од една комшика од ќерката бебето пред пораѓај се свртило така да има шанси и кај тебе да се сврти.
Ама не правев ништо да се испотам, седев и работев на компјутер. И многу ми беше лошо за воља на вистината. Се надевам антибиотикот ќе проделува за некој ден оти не се трпи ова, многу ми е лошо.
Женски да ве известам дефинитивно не е корона ова три теста негативни,бев на доктор рече дека ова ми е од бактеријата во мокрача што ја имам Клебсиела. И дека морам Панцеф да пијам пошто пиев пред две недели Цефалексин и не делуваше. А други антибиотици или не се дозволени или е резистентна на нив и тоа е. Ке почнам со антибиотик па ке видиме.
Ајде што и да е да му се најде чарето. Со лесно и брзо да помини и на тебе и на @AngelOfArh и на сите шо се пожаливте. Има некое вирусиште, околу мене сите болни и на работа и дома. Увоболки, грлоболки, температури, болки во снага... Да минува само таму, деф.
Чувајте се жени, само тоа имам да кажам, ова не е хумано колку е мачно. Ковид 2 пати имав волку тешко не ми беше. Се мислам да прашам и јас за една инфузија, ама ќе ми рече немаш тт не се глупирај. Едвај чекам да дојде сега за 10 дена преглед да си го видам човечето зошто го изнамачив со кашлањето и со неспиење.
Deneska ja prasav maticnata za stvrdnuvanjata, mi rece normalno si e. Ke gi ima do kraj. I jas primam magnezium dva pati na den. I plus mi rece po 1 utrigestan navecer. Cerviksit ne mi e skraten, ama cela bremenost maka macam so bakteriii i vo urina i ureoplasma. Ne znam ni jas zosto ke primam utrogestan, ama ke ja poslusam. Miruvaj si, ne se napregaj. Dokolku imas bolka poseti si doktor. Inaku ne se plasi. I jas bev uplasena, sega se oslobodiv malku
Мојава беба уште не е свртена на 34+4 веројатно ке треба царски. Леле луѓе многу ми е страв од царски,дај утешете ме , језиво ли е коа не осекаш ништо? А што ако ме фати паничен напад?
Не е језиво, во исчекување си да го слушнеш бебето како плаче и не ни мислиш на тоа дали осеќаш нешто или не. Сè кратко трае. Те следат таму доктори, ништо нема да ти се случи. Башка, има време да се сврти и можеби џабе паничиш и си правиш стрес.
Нека е скептик, не мора да значи. Моето на 36+ се сврте, а дотогаш секако беше наместен. Мене толку убаво сеќавање ми остави породувањето, уште таму додека ме средуваа им реков едвај чекам да се видиме за второ. Нормално е да те плаши тоа што не ти е доживеано, но не треба ни стрес да си правиш за нешто што најсупер може да испадне.
Нема да те фати паничен напад. И да те фати ќе те средат одма пошто ќе ти тече инфузија цела операција. Језиво не е, ама не е ни преубаво сега да не се лажеме тоа не е свадба нели, операција е и да не осеќаш дел од телото не е ич сеедно, ама па шо знам ... Не мислиш тогаш на тоа, друго ќе ти е поважно. Сакам да кажам да не се плашиш ич.
Јас не се ни сеќавам дека не сум осеќала тело, никакво чудно чувство немав. Можеби бидејќи дрдорев 100 на саат цело време, а и сите околу муабет ми правеа.
Јас бев со целосна. Ко што сум контрол фрик сакав да знам што да очекувам ама дур ми кажат јас веќе заспав. Станав имав здраво право бебе. Олабави се и да не се сврти ќе се роди. Не мисли на што ќе се деси, мисли на бебе дека ќе се видите наскоро.
Искрено да ти кажам, од овој аспект, тоа е најмал проблем. А и биди среќна ако си со царски. И јас како тебе размислував, па на бокс се покајав 100 пати. Туку намали со паниката за твое добро, кога ќе го земеш бебето во раце, т.е дома кога ќе дојдеш е тешкото. Негувај психа и не му ја мисли ич за пораѓајот. Ти кажувам за да не се мрднуваш како мене.