Vie sto primate kleksan vo bremenost, do koja nedela se primaat? Dali odlucuva doktorot sto te poraga? Maticnata vika do 36ta, pa vika moze i 24/48 casa pred carski da prekinat.... Iskustva?
I mene mi rekoa dom36 nedela i da gi prekinam.Jas mislam deka treba da slusas veke doktor koj ke te poraga.Bev na kontrola mi rekoa deka postelkata e prezreana i poradi toa mi gi zgolemija na 2 kleksani i mi hi prodolzija do sledna kontrola.Mislam deka nema prostor za panika slusaj si doktor so ke te poraga
Fala girls. Aj za sekoj slucaj preporacajte mi dobar nekoj vo Cair za Carski? Skeparoska mi ja falea,Ilievski ....
Jas ti go preporacuvam Ilievski. Od iskustvo na moi bliski. I normalno, i jas sakam kaj nego, samo zdravje
Девојки од која недела се гледа полот имам заборавено денес бев на контрола има срцева реакција се е во ред спрема неделите 8ма недела сум уште не можам да поверувам дека сум бремена од двај чекам за полот да му направам изненадување на синко пресреќен ќе биде дај боже до тогаш се да биде во ред. Полека почна да ми ја намалува терапијата пролутексот го прекинав ми се појави алергија ми препиша добростон, мака некоја немам освен низок притисок дури срам да те фати ни на гости да појдиш никаде и намален апетит и гадење.
Од спиналната до носење во шок соба некако брзо ми се виде или од возбуда брзо ми проаѓаше времето. Боцкав до 2 дена пред царскиот. Докторот ќе ти каже според ситуацијата. Кај мене многу рано се виде, во 10+1 курето го покажа. Се сеќавам точно кој ден беше бидејќи истиот ден пред да ме боцнат за Нифти, докторот на ехо ми го сликаше, после само со Нифти се потврди дека е машко. Ама зависи, некои се кријат и не се погодува моментот да се наместени да се види на ехо, подоцна се потврдува полот.
Od koja nedela odese na pregledi kaj doktorkata sto ke te poraga? Maticnata mi vika da odam od 36ta, jas mislam uste sega da otidam, iako ne znam dali ke bide carski, vaka nemam indikacii ama zdravje
Девојки може ли да ме измасира мм со ракија, 37 со 3 поткачив температура, ама и се живо ме боли, сите коски буквално.
Овој мој втор син би сакал мајка му само да лежи. Недајбоже да се свиткам да јадам нешто на малото масиче или у вц (имам навика да кревам нозе на скаличката на синко), клоца ко да го стискам којзнае како. Еј нек се роди, ако ми вика коа ќе легнам ќе му кажам ја на него убаво. Знаете ли што е најлошо коа си болен, да донастинеш болен. Немав уште кивавица и затнат нос и еве ме, тадааамммм... смешки работи. Битно сум под антибиотик. Добра ноќ мешиња!
Jas bidejki se znae deka e so carski bev vo 32 nedela prvo potoa vo 36 i sega vo 38 treba da odam za poragaj, a stom nemas indikacii za carski zosto se spremas za carski mozebi ke bide prirodno kaj mene mora carski i za toa jas se dogovaram
Opteretuvanje mi se samo kleksanite, da ne utnam so primanje drugoto kako dade Bog... So lesno i kaj tebe ❤️
Како што се мачкам со масло, бебево а бе се раскока, си игра, си се прчи на сите страни. Ви прават така на допир? Ваљда од масажата убавко му дојде а?
Мислам дека нема да имаш проблеми, но следете ја ситуацијата со доктор, и внимавај на исхрана. Јади лесна храна, избегнувај пржена храна, газирани напитоци, и сл. Најважно е сама да забележиш која храна ти создава потешкотии. Мене ми е извадена жолчката, па ако имаш некакви прашања, можеш да ми пишеш порака. Поздрав.
35+4 сум, јака болка во стомакот ме разбуди од сон, како да ме пресече, ме препоти... Околу минутка траеше и ми помина, сега осеќам само ептен блага менструална болка во половината и стомакот. Бебе си мрда а мене страв ми е да си легнам. Пред недела и пол бев на преглед и сè беше ок, сега тек во понеделник сум. Има место за паника?