Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Леле и јас те мислев, прво дека бевме блиски со термин, да ти кажам дека малечката моја избрза малку повеќе и второ проблем со камерата што ја нарачав имав, па чекав да се уклучиш да ме управиш ако можеш:D
    Нешто апликацијата зезна, работеше додека работеше, сега ми бара 55 долари на годишно ниво за да ја користам или јас не сум разбрала добро:headbang:
    Како и да е, Уживајј, гушни ги батковците, пиши кога ќе можеш:hug:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Нарушена вагинална флора.
    Прашај за пробиотик, пиев Лактогин 15 капсули и после 7 дена немав ништо.
    Брисевите ми беа чисти и мене.

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  3. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    мене ми препорачаа лактогин вагинални капсули да дтавам, ама нигде ги нема во Македонија. Ставав вагисан, не помогнаа…

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.087
    Му се има десено на некој да се разболе дур е болен? Малку ми беше вирусот сеа и настин некој ме мавна. Грдо. Шмркам сеа и се затнав, се ме чеша... грдо. Беблак денес мрдна од мрдање. Ама па и јас го најадов асално блачко, а демек немаше да јадам ради кандида, ама кој да додржи.

Убав ден мешиња!

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    45.892
    Angel мене тука ми рекоа ако имам симтоми како настинка или грип и ако почне да имам чешање на телото да се јавам на матичен или да одам на брза помош. Не знам за што е знак и зошто ми го напоменаа уште на прв преглед со бабицата, ама се сеќавам убави дека баш беше нагласено чешањево. Може е паметно да си идеш на кај матичен.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.087
    Не ме чеша телото, пијам веќе антибиотик, ме чешаат уши и грло, како настинка типична. Бев кај матична, пијам и антибиотик. Имам јако воспаление на грло, може па и од антибиотикот да ми се разводнува секретот зошто ми кажа матичната да прскам обавезно спреј и да чистам нос.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    45.892
    Аа ок, не те разбрав, епа тогаш од што ти поминува вајада е и јас кога бев болна пред некоја недела при крај ушите ме убија од чешање, ми идеше со нешто остро да си брцам и да се чешам. Ќе помине.

8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Ако имаш терапија добиено со антибиотик не ти е вирус.. И ако за три дена отприлика не ти е подобро,можно е да ти е потребен друг антибиотик.
    Јас скоро кога бев болна,само црп ми беше во плафон и докторот сакаше да ми препише антибиотик.
    Јас почекав и не го почнав одма, мислев вирус е,ама откако не бев подобро на своја рака направив брис од нос и грло и испадна дека предложениот антибиотик џабе ќе го примав затоа што не ја покриваше бактеријата што ја имав...

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    12.255
    За чешање на телото стварно имаше некоја причина...
    Од негде имам прочитано со црниот дроб да не имало врска...
    Ако знае некоја, нека сподели.

На 1209 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.087
    Па само што ја почнав терапијата, за воља на вистината ушите не ме болат веќе, грлото исто така, само многу кашлам и сега се растече нос. Докторката вика има 2 можности, да си настинала дополнително или да се разводнил секретот кој беше заглавен секако и сега се слева и кашлам и кивам од него. Ако беше настинка ќе имав тт, јас немам, само кашлам, кивам и шмрчкам, ама воглавно ми е подобро од пред 2 дена. Кај мене почна вирусно, ама се воспалија и грло и уши страшно.

11. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.209
    Дали е нормален зголемен исцедок во 18та недела? Го имам додуша веќе 3,4 недели, само последнава некако баш е зголемен. Воденкаст, белузлав. Мењам гаќи 2 пати дневно минимум зошто дневни улошки не поднесувам. Брисевите се чисти, уринокултура исто. Не знам веќе што да правам/мислам. Докторката и лакмусов тест ми направи супер искочи, вика нема индикација ни за променета пх ни за бактериска инфекција, ни па за плодова вода дека тече. Дали некој пробиотик е дозволен во бременост да почнам и тоа да пијам, може ќе ми помогне? Не дека имам некоја конкретна мака, ама на мисла ми е сепак.

12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.597
    Поврзано е со хепатална холестаза.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    170
    Девојки кичмава веќе 2 саати не престана да ме боли..си викам што ако не ги препознаам породилните болки:headbang:

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.293
    Девојки ве молам за помош.
    Се подреков дека сум добра и денес и покрај терапијата сум крш.
    Моментално се гушам од јадењето
    Се ми е во грло. Плачам и незнам што со себе....многу ми е лошо....толку лошо што се молам да излезе детево зашо ке умрам...ве молам за совет кај да одам? На Гак? На ургентен? Бидејки со желудникот ми е маката незнам кај би одела сега.....

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    И мене ми беше така и сеуште ми е 25 недела сум, еве денес баш се уплашив зошто неколку дена немав, а најчесто имам при пешачење. Немам ни јас објаснување.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    12.255
    Понародски би било? :D
    Или поарно да не знаеме :smirk:

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.997
    Допаѓања:
    13.792
    Te citam se iznamaci. Isto i jas bev vo bremenosta, placev. Mi se sozdavase plunka I na 10 sekundi plukav. Takov simptom nikomu ne posakuvam, bil mnogu redok :( Samo da ti dadam poddrska. Da pojdes na Urgenten.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.293
    Јас стварно цело време се мислам дали има некој како мене...не се издржува ова , плачам нонстоп , цело јадење ми е во нос......

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Ко да те запамтив дека примаш Панцеф, или тоа беше друга членка? Јас примав Панцеф минатата зима и имав таква реакција со чешање, го прочитав упатството и го пишуваше како несакана реакција. Во консултација со доктор ја прекинав терапијата, ваљда ми беше многу јак.
    Иначе чешање без причина во бременост е поврзано со лачење зголемени ензими од црниот дроб и треба секогаш да се пријави како симптом.

20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.531
    Јас примам моментално Панцеф и до сега не приметив чешање или било што такво. Ако ви се случува така јавете се кај докторот што ви ја дал терапијата може ке ви ја смени.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.