Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.386
    Никаде. Со првото бебе имав проблем со желудник. Во 3 наутро отидов на ургентен, од таму ме пратија на токсикологија, а од таму на гак за да на гак (во 6 ч наутро веќе) ми речат почекај нека отвори матичниот.
    Чекав отвори и ми стави тој инекција и ми помина.
    (facepalm)

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110

Нека ти е жива и здрава, се надевам се заврши добро :l:
    Не знам зошто така за апликацијата, ми нема побарано досега освен ако сакам cloud storage такви работи. Да видиш на страната некоја помош?

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.293
    Ама зошто такааа

4. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Devojki, dali vo 37 nedela dvizenjata na bebeto se namaluvaat t.e se ograniceni radi prostorot dali e toa normalno? Ili treba da se panicam?

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.107
    Би ти препорачала ако имаш можност да примаш инфузија со б-комплекс(б12 можда не памтам). Таков микс имам примано во првата бременост и се преродив. Доктор би знаел која комбинација се дава.
    Плус ти пишав, не знам што внесуваш но со ваков желудник мораш многу да внимаваш што, колку и кога внесуваш. Со помин.

6. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мешиња денес го откривме полот носам момче ❤️

На Martka, Zorajde, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.293
    Па пример сабајле каснав малце кашкавал со црн леб , се пазам цело време да не пијам вода после јадење и жедна сум ко пес , ми се пие ми се плаче а ако се напијам вода готова сум....и исто ми се Фака,вчера јадев варен ориз и пак ми беше лошо.. бебе многу притиска ,осекам како некој да ми седи на желудник

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.386
    E зошто де:@

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.898
    И јас плукам нон-стоп, киселини ме убиваат, се надевам нема да остане вака до крај или недај боже полошо, многу се надевам.
    Јас уште не чувствувам мрдање на бебе, ни пеперутки, ни клокотење, ништо. Бев кај бабица пред два дена, ме слушаше со доплер и ме фаќаше, она вика мрда бебе ама уште не препознаваш, се надевам ќе препознаам скоро.

Мене заб почна да ме боли, преку ден не ме боли, ни кога јадам, ни општо, ама ноќно време цело време сонам како ме боли и кога се будам сфаќам дека стварно ме боли, на притисок, вајда ќе треба да посетам стоматолог, а тука тоа ми е најголем хорор. Преуморна сум овие два дена, не знам како жива издржувам да работам, бројам денови до јануари.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.107
    Пробај вода да пиеш по голтка на 5 мин. Да не го оптеретуваш желудникот. Мене со неколку капки лимун ми помагаше многу. Ориз е тежок за варење. Свари компир пробај, со сол малку. Кисело млеко, банана. И што и да јадеш, јади малку а почесто. Ова мене ми помагаше, се надевам бар малку да ти олесни.

На Rtulka и Misskirova им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Оди на ГАК, нека ти стават некоја инфузија/инекција. Многу ми е жал кај што те читам, се изнамачи;(

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    45.898
    Па мене тука ми рекоа дека нема такво нешто како намалување на движењата, до 28ма треба да се зголемуваат, а после да останат константни и ако приметам дека не се чести или де сменети одма да се консултирам со бабица или доктор. Не знам дали овоа е првилно ама ете така ми кажаа на консултацијата. Може убаво е да си провериш да не ти е на мисла.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.293
    Незгодно ми е и од вас и од мм дома цело време кај шо се жалам ама можете да замислете чим со апчиња ми е вака како би ми било без нив .
    Него, дали пример може со доктор да се договарам да го извади побрзо детево бидејки ми е лошо многу? Мислам побрзо бар на 37ма,ако чекам до крај, отидов ;(

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.386
    Не може љубави.

На mal.ecka и Misskirova им се допаѓа ова.
  15. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Можеби со инфузија ќе ти биде подобро.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.132
    Допаѓања:
    111.108
    Пошто ти е прво пред 38ма тешко. И тоа строго на приватно, во државна скоро па невозможно. Пробај, можеби е можно.

Ама не ме чеша телото, раце, лице, ме чеша грло и нос како за класична настинка. Кивам и кашлам од секрет, баш како кога настинуваме.

Мука не мука за мочање си сварив еден чај и нафукав лимон внатре, мед и сега ќе мочам цела вечер, ама бар знам дека испив чајче полесно ќе ми биде. Ги обогатив Зегин од тестови купување, кој што прави јас ковид тест правам. Страв ми е. Прееска у Веро коа ме спопадна една кашлица од секрет што ми се слива, бруки, кашлам ли кашлам. Иде ноќ, кој ќе се бори со ноќта сеа, ми се темни. А преку ден да затворам очи 2 саати спијам ко топ, ништо не ми смета, нит светло нит галама, ништо. Ама уморна сум, тоа е. Да не сопираа толку боледување како ќе земев сега 2 недели да се опраам асално, ама нема. Сега кога највеќе ни требаат финансии нема шанси да одам на боледување.

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не треба да ти е незгодно, тука сите се жалиме за нешто па така ни олеснува колку толку.
    Инаку, не верувам дека по твоја желба би можеле да го извадат порано:( Ако остане карлично и ако е потребен царски рез, секако нема да чекаат до крај.

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Зависи од цела ситуација, може и на државно докторот да одлучи да ја породи во 38ма ама пред тоа не верувам, освен ако нема некоја многу сериозна причина.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.132
    Допаѓања:
    111.108
    Да да, тоа мислев и јас, пред 38ма без причина тешко. А докторите некако не сфаќаат дека нашата болка за нив е може смешна, ама нас ни е мачна.

На mal.ecka, Rtulka, Misskirova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Од кога треба да почнеме да броиме движења или да сме алертни колку и дали се во приближно време и ситуации движењата на бебето? Мене до сега ми беше битно еднаш бар во денот да ја осетам, а сега како поминува времето е почесто ама не и постојано со некој редослед.