Ispratija ja betava na doktorot koj te gledal denes na exo. Betata e niska, no ukazuva na bremenost. Ishodot na bremenosta, ne zavisi od tebe, pustam sreka ❤️ No doktorot koj te gledal denes konsultiraj go, najdobro on ke proceni dali da primis progesteron inekcija dodeka povtoris beta. Ili pobaraj vtoro mislenje, Gak, ili Sistina dokolku si vo moznost finansiski Vidi kako ke bide, dali ke se stabiliziras, da nema rozevo ili krvarenje, i za dva dena povtori pak beta vo istata laboratorija... Vo meguvreme, odmaraj, ne se napregaj
Мене ми е високо, ама до границата, ако е 28, мене ми е 26. А хемоглобинот сега ми е намален. Не знам зошто, појачав витамин Ц. Велат дека и недостаток на Б12 влијае на мал хемоглобин. А за железото не знам. Тебе што ти велат?
Од 2 ставања Оперил ми олесни малку. Маж е со коњуктивит, он утре ќе добие антибиотик, прв пат у живот е на боледување толку му е досадно не знае кај да се брцне. Јас едвај чекам да помине овој месец е да уживам во последниот месец во исчекување. Денес пак пуштив нарачка за бејбито, алиштенца за сликање за Нова година, бато има капа, ќе го дотераме и него и ќе го сликам со елка. Освен ако не се заинати бебе па да излезе на термин или после термин, ама не е страшно, цел јануари е со славја кај нас, ќе се сликаме за Стара Нова година. Ќе направам уште една нарачка од Мапетс сигурно, таман да го искористам и попустот 15% Да ве прашам нешто сега, искуства со докторката од Чаир Ана Марија? Не ми текнува презиме беше на иќ на крај. Има некоја од вас?
Мене ми кажаа дека изгледа е последица од ковид, замастен црн дроб што не успева да го процесира железото, само се таложи во организмот. Да прекинам суплементи за хемоглобинот и пренатални па за 2 недели контролна крвна слика и ќе ми кажат што понатаму.
Шпишиќ…3 блиски кај неа, едната со еден царски беше и така се договори и другата кај неа. Презадоволни се. Јас бев со едната кога ги пуштаа и жената е предобра и комуникативна и се.
Со првото бев во потполно иста ситуација. Кај мене дури и повеќе заостануваше. Протоци и плацента беа во ред, не се откри зашто. Во 35+5 установија дека и плодова вода има малку и ме породија 36+2 со царски (карлично беше). Се роди 1900 гр, здрава, права , ни ден во инкубатор, оцена 9/10. Не се плаши. Веќе си во добра недела...ќе реагираат на време доколку треба и се ќе биде во ред. Среќно
Мешиња знам дека тука е друга темата ама тука сме по активни ,ајде малце помош за име кое да биде од наведените Алин,Ведран,Олег,Огнен не можеме да се одлучиме
Ти благодарам многу на споделеното искуствоОдам редовно на контроли и само му се молам на Господ се да биде океј,фала ти многу
Добро ,на 40. Туку се мислам сеа...малку ми се за почеток ,по 6/7 пара бодиња и шпихозни ? По толку имам и од тоа и од тоа толку земав за почеток.....
Јас искрено земав повеќе, не знам дали е паметно или не ама бебе е, ќе поврати, ќе се извалка, па да имам во што да го пресоблечам, да не трчам да перам и сушам веднаш. Пак ќе речам дека не знам дали е правилно ама јас така направив.