Е ај нека не е за сечење нокти , ама ко ке ја изнесам надвор у февруари сигурно нема со голи раце да ја остаам.
Женски ај совет за чанта/ранец за на количка? Количка земав Maxi Cosi Plaza+ ама чантите на Maxi Cosi ми се гледаат некако скапички, над 4000ден или толку се отприлика чантите?
Ima vo temata Bebe mnogu naslovi, otvori si i jas tamu gledam i citam. Mislam od frosh go falea najmnogu
Генерално козметиката на Бекутан е со најлош состав и хемикалии ама пробај може ќе ти се погоди. Јас најмногу позитивни искуства прочитав за Персил сензитив па него го земав. Ама сепак, сè зависи од бебуш, што ќе му се погоди на кожичката
Јас користам. Треба убаво да им се посветиш за да се исечат рамно, ради кружниот облик иначе се прават како вдлабнатини и на страните стануваат остри кога ќе подраснат. Инаку е безбедна за користење, нема шанси да се повредат прстињата и моиве се смеат додека им ги средувам.
Незнам...јас во аптека Еурофарм ми се погоди една баш реална продавачка и кога ја прашував за козметики и детергенти ми рече најдобронамерен совет ,не купувајте ништо освен павловичева и бекутан пудра по потреба , и исто бекутан детергент. Нема потреба од скапи креми на почеток зашто може бебе нема да има кожа која ке бара скапи креми па ми рече тоа да оставам ептен по потреба Иначе и јас гледав Персил сензитив ама пошто е прашок го избегнав. Незнам дали има таков течен?!
Леле тенкс. Барав барав и видов само прашок и затоа не го зедов ....ке го имам во предвид за понатака овој
Фала ти за искуството. Знам дека многу им се мекички ноктињата на почеток ама сепак гребат и треба средување. Не знам дали ќе можам со ножички, па затоа барав искуство некој да сподели со турпијата.
Секако дека не се толку. Бо сити мол по продавници се толку, 3000+ чико макси кози и сл. Има еден ранец што може да се закачува на секоја количка, околу 1200-1500 беше. Ако си креативна, можеш било која торба да ја направиш да ти се закачува на рачки.
Во болница мора во таква посебна торба за количка, мајки, бебиња? Воопшто не ми е во план да купувам таква би понела во ранец што го носам веќе секојдневно.
Не купувај пудра, одамна се препорачува да не се користи. За почеток доволно ти е нешто за пеленска регија, па ќе видиш каква ќе биде кожата. Јас и за второво продолжив со Веледа зашто имам веќе од поголемиот ама ова има доста проблематична сува кожа и најверојатно ќе треба да менувам козметика. Сакам да кажам не мораш да брзаш за тоа.
Јас го земав овој сосе карго 1450. 4000+ за торба не давам па во ќеса да носам ако треба. Мешиња кога сме кај тоа вака требало, така требало, нема да се договориме никогаш. Стално ќе има спротиставени мислења. За мене развојот на детето од раѓање е најважен и тука спаѓа осознавањето на светот преку допир, вкус, текстура, понатака поминување на граници со лазење, вртење, качување, по инхваее на сопствените граници на детето и се тоа со цел развивање на мозочето. Некому му е непоимливо, несфатливо, за мене е најважно и најмногу внимание обрнувам на тоа, како за поголемиот син, така и за ова. Од таа гледна точка и коментирав за ракавичките. Исто и за хемијата, едни се крстат во Бекутан, други даваат грдна пара за Еуцерин, нема да се договориме никогаш што е правилно, за мене лично и за моето семејство златна средина ми е некоја најприфатлива опција. Сакам да можам да му пружам Веледа, ама не можам, па ќе се задоволам со Виолета или Корин де фарм, а ако затреба недајбоже ќе купуваме и Еуцерин.
Da, nema potreba od skapi kupki i kremi na pocetok ama imas i organski sto ne se tolku skapi, na primer Corine de darm vo zegin bea 195mkd od 500ml
Ведран и Огнен. Да да во една торбица се, прашањето ми е дали мора да е таква посебна како што ги коментирате погоре или може во било каква?
Заврши првата машина со Бекутан ама некако не ми мириса . Дали ставив малку или мора и омекнувач за да мириса? Сакам да мириса на бебееее Сеа ги бапнав во сушара да вртат па ке видам што ке излезе