Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не, било каква може да е.

Јас си прашував за искуство бидејќи немам купено уште торба/ранец за на количка.

На oblace1 и Misskirova им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не мириса и нема да ти мириса. Препорачливо е да не се толку парфимирани за да се избегнат иритации. За мирис се користи омекнувачот ама на почеток ич не е препорачлив.

На nevermet18, Tiny Love, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.312
    Знаам а баш сакав така да замириса...:wasntme:
    Иначе сонувам за една пица капричоза сеа...ако изедам душа ке испуштам...му кажав на мм ,кога ке си идам од болница дома да ме чека капричоза ,кафе и три цигари :D

На Belabelinakinder, Ena Mena, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    13.173
    Види ги и производите на Хип, убава козметика имаат. Лично не сум користела ама многу ја фалат, а и не е скапа.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Комплетно се слагам..ама секој со своето. Ако порано дојде , ке се снајдат веднаш со купување :)

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И јас сакав да мириса, ептен се надевав дека бар малцр ќе замириса ама ништо.
    Јас некни правев пица за вечера, пола ја изедов ама зажалив. Бебе ми е високо позиционирано со главата во ребра, така јако ме притискаше кога легнав, цела пица ми се врати в уста.. одвратно:puke:

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.312
    Јас и ти Девојко исто,ке го кркаме царски. И мојава е глава горе у желудник нозе доле у бешика...

8. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Да да со консултација од двајца доктори го прекинав па ќе видиме како ќе биде, се надевам нема пак да прокрварам

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  9. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Ведран :inlove:

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Богами ќе го кркаме, ај после тоа барем заедно ќе си се жалиме по темиве:rofl:

На Снегулк@23, Bebulleee и Misskirova им се допаѓа ова.
  11. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    170
    Не мирисаат многу ептен нежно мириса Бекутанот

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    На бебе ќе ти мирисаат кога ќе се роди и ќе го облечеш во нив, верувај. Нема поубав мирис од тој. Така да не брзај со купување омекнувач, само почекај да се роди цуцка и ќе го имаш најубавиот мирис дома.

На Misskirova, Снегулк@23, Nela_21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Мене оваа линија ми мириса преинтензивно за мене, а тек за бебе. Види како ќе ти одговара.

Вчера имав многу тежок ден. На работа во канцеларија, претопло. Имаше момент кога ми идеше да си излезам од кожа. Дури и паника ме фати зошто од топло мислам и стомакот ми се стврдна цел. Ќе одев во болница од што не се чувствував добро. Се напив магнезиум поголема доза, витамин б6, течности и се молев да се смири. Едвај се довлечкав дома и директ во кревет. За среќа се смири, веројајатно од топло и од замор ми беше.
    Инаку терам 28 недела од петокот и ако,стврднувањава вака се манифестираат како вчера, тешко дека уште долго ќе можам да седам на работа. А што убав план си имав бар до нг да одам, таман тогаш влегувам во 9ти месец, па после одмор и некое кратко боледување и да дочекам што поблуску до пораѓај, ама есапот ќе видиме како ќе биде.
    Инаку утрово станувам, што да видам, двете очи на мали скроз залепени. Конјуктивит си заработи. Останав дома со него, таман да приодморам малку и од вчерашниот ден и чекам инструкции од матичната негова за терапија. Се надевам ќе ме одмине, иако како што спиеме заедно очекувам и мене дека ќе ме закачи:worried:

@AngelOfArh се согласувам за равојниот дел, ама бар додека се мали може да повнимаваме и на она што ставаме и конзумираат. Точно не може секој да си дозволи скапа козметика, ама сега бар има избор на порпистојна за поефтини пари. Бејбилове, алверде, хип. Како и да е секој си прави избор, ама не е на одмет малку да се истражува пред да се донесе одлука. Ова за било што, не само за козметика. Една пегла да купуваме па ќе истражиме да направиме најдобар избор со расположливите ресурси. А да не зборувам за работи што не се неопходни.
    Одам да спремам доручек, нас денот одамна ни почна. Со променава на времево мали почна во 6:15 на нога да е:drunk:

Имајте убав сончев ден :sun::f::sun::f:

На mal.ecka, 0ли, Lavica2602 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    6.733
    Мене исто ме убедуваа 62ки да земам, моето се роди 51 цм и се му висеше на почеток, 62ки на 2 месеци носеше :D

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Kakvi se kontrakciite 37+ nekoj cudni bolki pocnuvam da cuvstvuvam odvreme navreme dolu okoolu papokot?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    Епа тоа де, читаме за се и сешто, еве сега маж две недели е опседнат со камин купување а за дете да не прочитам, шанса нема. Особено за растот, развојот и здравјето, оти ако не почнеме од старт како што треба после потешко се исправа. Деновиве сум опседнати со Др. Ранко Рајовиќ, колку банални и основни работи пропуштаме и сфаќам колку има недостаток и во моето растење поради тоа, затоа со дете поинаку постапувам. Додуша без да знам сум го правела тоа, ама сега откако ми потврди научник ценет низ цел свет, стварно се трудам моите стравови и предрасуди да ги потиснам.

За коњуктивит изгледа е многу чест деновиве, и маж е со терапија, капки, промивки, антибиотик и на боледување. Дури му отече едното око. Чувајте се.

За топлите бранови, ја и ти многу слична бременост имаме. И менр ме фаќаат и во такви ситуации искачам на воздух. Додуша се трудам во секоја прилика да излезам, не седам на биро цел ден, пауза искачам макар низ паркот да свртам еден круг, кафе пијам надвор иако не пушам, не можам да дремам на биро цел ден. За воља на вистината и синко не ми дава, многу клоца ако се заседнам.
    Многу е важно да тргнеме од себе, ако родителите се ниски нема резон бебе да е којзнае колку високо, да ќе заштедиш на пари може, ама да му виси се, не иде. Јас како ќе го испуштев еднаш големиот од раце поради тоа што беше облечен во шпихозна поголема, немам контрола да го задржам, се лизга, се тегне тоа материјалот, ги соблеков, ги спакував на страна и дури после 3м ги облековме. И еднаш кога пролази така со шпихозни како се потсопна, од ногавиците, летна главеечки напред. Спастрено, да му лепи на телцето, ем ќе му е топло така, што од боди што виси од сите страни и не му лепи на телцето, тоа не го грее, само го нервираат набори.

На MilaSs12, anngelique и Ano им се допаѓа ова.
  17. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Mamasitas da prasam, dali nekoja ja koristi pink stuff kolekcijata za cistenje po doma i dali ste zadovolni? Nemozam da gi podnesam sredstvata za cistenje mnogu mi mirisaat. Imav zena da mi cisti prethodnata nedela ama vo toalet mirisase dva dena posle toa. Sakam da go kuoam setot, ke mi se najde za fleki od bebe ama konkretno penata i pastata mi fakaat najmnogu oko. Ako nekoja ste gi koristele pisete

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    6.733
    Абе ние сме високи јас 182, мм 190 ама се роди бебево ситничко и првите месеци си беше такво додека се мачевме и со доење, дури после 3ти месец нагло се издолжи и од 62 на 74 рипна :D. Се е индивидуално ама освен ако не се роди 5 кг нема потреба толку големи алишта од почеток јас мислам :D

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    И јас ги гледав. Ќе го земам тоа спрејот за избелување што е да пробам на жолтите флеки на алиштата од синко. Ќе пробаме, ваљда ќе помогне, а ја гледав и пастата за чистење, и на таа и се мислам.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.807
    Од малите броеви нема потреба да купувате многу. За почеток 5-6 пара 56ки, може и толку 62ки и да е крупно ке му се ок (освен ако не е ептен долго) па понатака ке докупите.
    Од искуство ви кажувам да имате за први денови, па во зависност од бебе ке земете уште. Моево крупно родено и напредуваше брзо, за три недели се му се смали се, на 1 и пол месец носеше 3-6 па и 6-9.
    Плус различни брендови се различен капал. Окаиди се минијатурни, ваикики реално бројчиња имаат, зара зависи што, картерс реални, турските се најчесто поголеми.

На Снегулк@23, Suze18992 и nevermet18 им се допаѓа ова.