Еве ги моите списоци за бебе и мама торба за болница. Вечерва ќе ги спреми мм. Бебе: Памперс премиум мало паковање Виолета марамици 99% вода Павловичева и судокрем Мустела за бањање Пешкирче 2 тетра пелени Ќебенце 5 боди по долги ракави 0-1м 5 комплети/шпикозни, капчиња, ракавчиња 0-1м Мама: 2 спавачи Баде мантил Градници за доење Гаќи, чорапи 3 паковања вир влошки Влошки за гради Крем ланолин за гради Влечки Пешкир Марамици Четка и паста за заби, гел за туширање, крем за лице и раце, чешел Пупма за измолзување Кажувајте доколку треба нешто плус
Мислам дека за во ниту една една болница било да е државна или приватна не ти треба облека и козметика за бањање на бебе. Облека само за излегување ти треба.
Луѓе јас ич немам апетит, ништо не ми е слатко, само овошје јадам, се друго ми е Не повраќам ама уште имам грозен вкус во устава и ниедно јадење не ми први кеф, 17 недела сум, требаше да почнам малце да се попрвам, јас жими пола кило ако имам качено и од тоа пола е бебе и вода. А предходно си без здрав јадач, омилена активност ми беше готвење и јадење. Мака ми е, пијам витамини ама што ако не се доволни само они за бебето да биде здраво
Ништо нема да му е на бебето, не се секирај. Јас 5кг ослабев на почеток од повраќање и нејадење, па тек после 14-15 недела почнав по нешто да јадам и полека како врвеше времето се стабилизирав. Така да, јади си тоа што можеш
Decki vo petok sum za brisevi, ama od pred nekoj saat pocna silno pecenje dolu....sto bi Mozela da stavam? Maticnata Ne mozam da ja dobijam...mnogu mnogu pece vaka Ne mi bilo nikogas do sega.....Nssto prirodno...soda bikarbona?
Измиј се со сода и топла вода, не ставај ништо. Нема да се веродостојни резултатите ако ставиш нешто. И пробај да закажеш брисеви порано.
Ке пробам до вечер ако се јават....од што може да биде бе сега баш на крај...цела бременост немав ништо....
Да не си се депилирала? Јас се средив пред минатиот преглед и следниот ден ме уби нелагодност, а тоа излезе дека неколку влакненца промалнале па тие ме зезаат.
Спреј од диво оригано за во нос смееме да користиме? Затната цела сум,Аква Марис не ми помага,а ова од диво оригано имам ставано порано и ми помагало,па сакам да земам. Што мислите вие?
Јас колку што успеав да најдам информации не е дозволено диво оригано во бременост. Јас дека пред бременост го користев како превентива откако се појави короната, кога останав бремена ми текна да проверам и од оние информации до кои јас успеав да дојдам, не смее
Нема врска, мене ми падна и имав крв, за саат после тоа почнаа болките и до утредента се отворив само еден прст.