ne znam sto bi ti odgovorila, ne mi e poznata situacija navistina, najdobro odi si na lekar da te pregleda ako cuvstvuvas nekoi neprijatnosti so stomakot.
Ne sum imala nesto slicno,so mokrejne mokrev mnogu cesto i nekogas pecese ama so stomak ne znam. Najdobro da si pojdis na pregled za ova ke ti napravat eden pregled za toa. Na posledniot pregled kako pomina?
κаκо сте денес, идни мамичκи? јас паκ за спρемањето за поρодување, саκам да ми е сρедено се зошто не се знае κога κе биде... значи за мене ставив спавача, гаκи, тρенеρκи, влажни маρамици, влечκи, за децата по 2 бенκици, зивρи, тетρа пелени, κапичκи, по 1 шпиκозна и тенκо κебе, пампеρси. κе ми донесат фустанчиња за изнесување. Да не испуштив нешто? инаκу и јас имам κаκо оган во гρлото, посебно навечеρ, ама κога неможам да издρжам пијам пола чаша вода со малκу мед и лимон и малκу сода биκаρбона, половина лажиче, ја бρκам и ја пијам додеκа вρие, содата се таложи и не се голта, ефиκасно е, но не тρеба да се пρетеρува, после 2-3 минути обавезно ждρигнувам и поминуваат κиселините, ρупуρут ниκаκо неможам да поднесам, го повρаκам, и исто јадам маслинκи со семκа, помагаат и тие. извинете за долгиот пост...
Mamicki, da vi se javam i jas... Ne sum porodena uste, otvorena sum veke od cetvrtokot. Bolki uste me nemaat fateno, mi rekoa vo rok od dva dena ke bide se, no na bebo ne mu se izleguva uste. cepot padna vo cetvrtokot uste i prosleden so krvarenje. Sega za eden cas ke znam veke dali ke bidam vo sala ili uste ne. Malku se isplasiv i zgroziv od pristapot tuka vo bolnicava i si zedov upat za na GAK. Za sekoj slucaj... So ogled na mamickite sto se porodija pred toa na Gak site bea zadovolni i tretirani kako luge, a ne kako neluge.pozz do site
Имаш ли проверено мокрача? Можеби е инфекција во прашање. Имаш ли непријатно чувство долу или евентуално чешање? Јас имав другарка која имаше ешерихија коли во бременост, имаше такви симптоми. Не е опасно. Антибиотик е лекот.
Со лесно да ти е мила. Ми се чини подоцна ти беше терминот. Ако паметам добро. Ау... доаѓа времето. Јас абер си немам. Мислам има уште кој знае колку... Иако не сум јас некоја што прави така, ама ти препорачувам да си смирена. Се ќе си е ОК. Пиши ни за новостите што побрзо. Позззз...
Поздрав мамички ,бев на гинеколог да ми потврди бременост и да бремена сум во 5 недела .. на 11 мај треба да одам на ехо за да го слушниме срценцето на бебушот ..сега засега се е во ред... сеуште не ми се лоши некои ми викаат рано е ,некои ако не ти се лоши од почеток нема да имаш мака па кажете мислење ,искуство ... убав ден
Cestitki tijana,uzivaj vo bremenosta,a vo vrska so macninite,nema pravilo..moze da ti pocne od sredina na bremenost ili na kraj,ili na pocetok,pa da prrkine pa pak da ti se pojavi itn..ubav den,i cuvaj se..
Леле значи не сум била единствена значи повраќав по ЦЕЛ ден и ноќ се до денот кога влегов во 6ти месец, а после одеднаш прекинаа гадењата...Еден месец бев најсреќна на свет, после 5 месеци поминати во повраќање. Еве ме сега во седми, веќе една недела секоја ноќ кога ќе станам за во WC неможам да презаспијам од гадење и нагони за повраќање... не ми се верува дека ова може цела бременост да трае... @Sky-butterfly, изгледа мора да се стрпиме додека да родиме
Мамички како сте денес? Ние денес сме работни цел ден , по дома се бели, се чисти, додека не осеќам потешкотии за работа и мешко не ми тежи да си средам и направам место што и кај ќе стои, полека полека се прави и местенце за бебуш. Стари алишта што имав од мене и мм, што не ги носиме, ги собрав и планирам овие денови да ги однесам во црвен крст, секако ми се непотребни само ми зафаќаат место и таман да направеме место за новиот член во фамилијата. Едвај чекаме да го дознаеме полот па да почнеме празниот простор да го полниме со алиштенца за бебето. Инаку јас сум 18 недела и 1 ден, нели тоа е полна 18 недела и ја почнувам 19, а мојата матична смета дека сега сум 18, а не 19, обратна е Поздрав и имајте убав ден
Јухуууу... И дома се молерисува, се чисти, се пере итн. Само разликата е што јас сум 37ма! Па малку ти завидувам, сигурно си повеќе подвижна и без болки. Ако... Со време да си се средиш најдобро ќе направиш. ние не можевме до сега. Се грееме со камин на дрва и чекавме да се стопли времето. Со лесно работата. Поздрав!!!
Дури сум подвижна затоа и се зафативме со работа па лека полека ќе се досредуваме до крај. Ајде ти ситно броиш уште малку и ќе си се гушкате со бебуш
и ние цел ден средувавме, маж ми и татко ми потргнува гарнитурата се чистеше, се тресеше тепих, се правеше генералка за да биде чисто за бебчето... иначе од утре ке ми препише антибиотик докторката затоа што имам стрептокока во вагиналниот брис и мора да се исчисти затоа како што читав била опасна бактеријата ако недај боже се пренесе на бебче... како е кај тебе /spangebob резултатот од брисот...
mamici so lesno nasite sto ste posle mene.... Jas seporodiv preddva casa.mi se rodi mojata princezicka.pozzmamicki
Честитки Македонка, да е здраа и жива. И да, со лесно на сите идни мамички Женски, ајде јас да си прашам вака рано наутро - ќе одам по упат за испитување на Д-димери и хемостаза во 8-ми Септември. Што мислите - би имало термин веднаш (за денес)? Кои се вашите искуства? И уште поважно што ме интересира е - каде точно треба да одам во болницата - кој спрат...што да барам?
makodonkamk честитки, да е жива и здрава принцезата, голема да расте, и ти лесно да сеопоравиш... денес имам повторно закажано цтг, се надевам нема да има контракции уште барем една недела,и треба да ги земам резултатите од вагинален и ректален бриз...полека се спремам, ама ме фака страв може да разгледам и за спавача и мидер
So lesno neka ti e, pa cekame novosti. Честитки. Мене почна да ми се гади дури во 3ти месец, може и да немаш симптоми првите 2 месеци. Прво градите ќе ти пораснат Хаха сите пролетта ја чекале. И кај мене се молерисува соба на бебето ама за среќа мм ја средува. Јас трчкам околу свадбата и не ме заморува за помош многу. Не го знаеме уште полот, ама собата ја офарбавме плава. Мене ми е тоа прекрасна боја и за женско и за машко. Ако е девојче ѕидот ќе добие пеперутки и некое цветче. Инаку јас сум 15+3, можам сеуште да работам иако стомакот си расте.
^Честитки и од мене, да е здрава и жива принцезата! Тијана честитки за бременоста, со лесно! Мене ми треба совет не знам да израчунам хаха. Последно бев на 30 март, според мерките бев 7 недела и 1 ден.Матичниот ми рече без да закажам да одам во 12 недела за брисеви, а кај што бев на приватно исто во 12 недела ми рекоа да направам скрининг. Кога да одам за да направам во еден ден се?
Со тебе сличен термин имам ќе се бориме за телевизор. Декемвриски деца. Со лесно да си ја поминеш бременоста. За мачнините кај секого различно е, јас и со првата бременост и сега имам само некој чуден бљуткав вкус во уста друго ништо. Македонка нека е жива и здрава ќеркичката. Кристина.к рачунај го како прв ден од бременоста првиот ден од последната менструација.