Fala ti srcka koga ti e termin Inc ke go stavam togas celo pakjetce u torba deka so kere za tri dena sto bese samo 10 nosev I ne mi baraa plus
Исто се осеќам... болки во половина и грб, стомакот премногу ми тежи а осеќам и болки, препоните ме кинат, едвај одам, тешко ми е и спиењето зашто никако не можам да се наместам
Znaci posle mene si ja ako veruvas na dva dena sim do termin ama batko nejke nadbkr mada denes cel den besnee vise kako bomba se osekjam nemozam vise
Исто се чувствувам веќе ми станува мачно. Коските меѓу нозе ме кинат, посебно на станување од кревет. Многу сум жедна, а се воздржувам зашто мака ми е да идам во вц на секоја голтка. Утре ке се заковам во кревет и не мрдам. Нешто за јадење може да се направи и толку.
Што пиеш за кашлицата? Мене ништо не ми дадоа, крвната слика и црп е ок, а имам сува кашлица веќе недела дена :/ Сега откако те прочитав баш се исплашив да не направам некоја беља.
Ај да прашам (ако има правило), дали има период од бременоста кога најмногу се добива на килажа? Сум заборавила со првото како беше, а и скроз различни ми се бременостите.
Прашање....денес треба да правам уринокултура....сега будала во 5 и 20 станав и не се измочав во чаша... Дали ке биде океј ако следните 4 часа не мокрам па ја однесам таа урина , или да оставам друг ден?
Добро утро мешиња. Во 18та недела мерен цервикс 36 мм, вчера мерен во 20та 32 мм. Матичната ми рече сега за сега е океј ама ми се виде загрижена зошто за толку кратко време толку се скратил. Следна недела сум кај Димчев ама ме фаќа паника за ова. И по нет читам дека до 22ра недела треба да е 40 мм. Некој со слично искуство? Има ли конкретни причини за скратен цервикс? Брисеви и уринокултура чисти.
Мислам дека можеш, ми имаа кажувано од лабораторија дека барем 2 часа треба да не си уринирал. Кај тебе е повеќе.
Од 16та недела па наваму, еве се до 9ти месец цервиксот ми е ист, цело време 32 или 35мм. Ми кажаа дека до 28мм е ок.