Кај трудница не е можно да е прва утринска, пошто од 12 до сабајле јас станувам едно 5 пати да мочам и која да ја соберам кога треба за 20мин да ја однесам. Измочај се сега и однеси, ако има нешто ќе покаже верувај. Утро! Од работа и тоа. Забавничко е, ништо не слушам, вака се работело раат значи. Да си средам документација што поскоро, оти кога се поболев сега главна мака ми беше како ќе се снајдат у хаосов на работа кај мене. Таква сум, работам во хаос, така се снаоѓам и тоа е. А чудно за се друго сакам ред.
32 мм не е краток цервикс за таа недела, добар си е. Плус разликата од 36 до 32 е мала, а и дискутабилно е дали е измерен како што треба. Се зависи како го мереле, вагинално, абдоменално итн..
@oblace1, @Bella_Stella, @AngelOfArh Фала ви. Ме смиривте малку. И мене ми е дискутабилно мерењето кај докторкава, на првиот скрининг од памет не извади дека нухалниот набор е поголем од 2мм па правев Нифти, а кај Димчев една недела покасно излезе 1.7 мм. А малку и гледа попретпазлива да е ама паника доктор и паника пациент не се добра комбинација
Decki maticnata Ne mi zema brisevi ima guzva ke cekam do petok. Dali ako ima infekcija na urina ili vaginallno moze da naprai problem ?
2 дена нема да ти сменат многу. Штета нема да има зошто си веќе на крај, не си во почетна бременост. Добро е да се чисти брисевите пред породување, ако раѓаш природно.
Додека сме на тема уринокултура, колку важи упатот. Имам од пред две недели, ама не стигнав да однесам, па сакам утре/задутре да завршам со тоа па да знам дали да барам нов или ми важи како за кс еден месец?
Maticnata mi rece 5 dena, jas nosam na mikrobiologija. Zaradi upatot za urinokultura, prvo odam sekade da zavrsam rabota a posle mm odi odnovo so upati da se razdolzime.
Кој ти дава упат за уринокултура? Мене матичниот ми кажа дека за уринокултура не може да даде, само за крвна слика и урина. И така терам цела бременост. Јас па и на секоја крвна слика правам одма уринокултура, за да не се враќам, зашто секогаш имам еден плус :/ а уринокултурата стерилна.
Јас денес носев уринокултура, а земав упат пред една недела, прашав колку важи, ми рекоа еден месец, од кај матичен гинеколог.
Дечки многу ме уплашија во Чаир..ми рекоа дека бебето е мало за неделата...35та ,2300 е. А пред тоа матичната не ми рече ништо, а во петокот ме гледаше...и ми рекоа дека е многу ниско ,да пијам утрогестан да не тргне пораѓај....у пм....сегде кај шо гледам таа килажа е нормална за оваа недела ,зашто рече дека е мало незнам
1м. Може, може, и тоа со дијагноза бременост беспари во Биотек правам. Синко се роди 35та 2450, ене го прваче е.
Абе само да те паничат Незнам што да кажам ,на извештајот пишал одговара на гестациска а вака ми рече малечко е .