Незнам може дека девојче па помало појма неам....а и ми спомна за болките што ги имам како менструални демек не биле нормални за оваа недела ...ми вика земај утрогестан да не тргне пораѓај а карлично е...
Абе мало е за мало, и ова е мало, а какво да биде, татко му роден 2600 јас родена 2200. Ако извештајот вика ОК си е, ич да не ти чуе. Згодна сака да биде цуца.
Јас во понеделникот бев на ГАК на контрола ама вечерта бидејќи така бев договорена со докторката. Имаше неколку жени што ги испаничиле во Чаир и сакале да ги задржат, па дошле на ГАК за второ мислење. Баш докторите од кога ги прегледаа и им издаваа извештаи коментираа дека воопшто немало простор за паника и дека не им е јасно зошто сакале да ги задржат во Чаир. Така да не се секирај, се случува да те испаничат. Бебето со мерки може да е напред/назад до 2 недели и тоа се толерира. Едит: Не се гледа само килажата. Се зема средна вредност од килажата и сите други мерки (глава, стомаче, екстремитети...)
Со првото, на денот на пораѓај, на ехото измерија 2.500гр. Вечерта се роди 3830. Третото се роди полна 36та, околу 2.500, супер си е. Јас не би се паничела.
Izvini, da te prasam kaj koj doktor pocna da odis vo Chair? I dali sega pocnuvas prvpat vo 35 nedela?
@Misskirova и за болките не знам зошто те испаничиле... Јас сум 36+1, ми рекоа дека е најнормално да се јавуваат во овој период такви болки бидејќи телото се спрема за пораѓај. Не ми дадоа терапија иако и моето бебе е наместо во некоја положба измеѓу карлично и трансверзално. Не се секирај, ќе биде сè како што треба
Не знам колку точно може да измерат… мене пред неколку недели кај матичен ми беше 10 дена понапред… после кај докторот на приватно испадна дека си е таман…Мислам дека ни тие не можат скроз ептен точно да измерат. Најубаво смири се, па кога ќе одиш за брисеви кај матичната нека измери повторно.
Маци ако не ти е проблем со врски идеше или редовно? Он ми рече другарка форсирал природно, ама многу добар доктор вика како ќе каже така искача.
Немам некои јаки врски ,една докторка само ме препорача која не е веке таму....инаку мене ми рече ако тера вака карлично нема да те Мачиме,ке идеме царски
@AngelOfArh i @Misskirova, ne se plasete za kaj nego. I bez vrski e korekten. Go smetam za strucen. Zdravje i jas kaj nego bi bila. Samo opusteno, veruvajte vo doktorot i se ke bide vo red.... ❤️
Девојки, денеска сум на преглед кај матичната. Со предходните резултати од бугарија бев вчера ги виде и ми предложи инексии за белите дробови да примам денеска и утре, плус утрогестан 3 на ден. И денес плус ќе ме гледа пак на ехо и цевикс ќе мери оти момево мое е скроз долу а сум 33 недела.. многу ми е страв од се кај по два до три пати ја сеќавам дека мрда и тоа ме плаши.. не мрда ни од кока кола ни од благо... качив и притисок и плусот висок... се надевам барем до 35 36 да дотуркам некако..
За микробиологија мислам дека трае месец а за биотек два/три дена. Затоа мене ми дадоа за таму зошто 8 дена порано им се јавив за упатот