Ако не се големи немаш причина за грижа, за да запре крварењето самиот организам ја засирува крвта. Ако се големи парки обавезно да пријавиш на доктор.
A izvini da si prasam, otkako uvidoa skrateno grlo, ti dadoa li utrogestan ili pak inekcii za zreenje? Mene na dezuren mi imaa izmereno cerviks 32, vo 31 nedela,za da maticna mi izmeri vo 32, 41 i mi dade utrogestan 1x1 i kao da gi primam do kaj 35 nedela.... A me vide vaginalno i rece deka e se ok.... Ama si prasuvam od misla
Девојки се породив јас,брзо поминав ама тешко(според мене ) ме интересира сега крварењето по обилно е прв ден или?
Честитки мама, здрави и живи да сте! Мене ми беше дозволен од гинекологот во една стресна ситуација ама во секој случај консултирај лекар.
Нека е жива и здрава! Нормално сега да е пообилно крварењето, ќе стивнува после недела дена. Се налапа мајка лепче, млеко и нутела, седнав некако стиснав стомак со нозе и коа ми даде еден удар, не знам со што беше, ама го осетив многу како со нога да ме клоцна и цело стапалце мислам го извади. Живец. Свекрва ми вика гледајте ме дур се породиш после ме нема, нема да доаѓам, не можам по втор пат исто да проаѓам, со татко му не спиев 7м, а осеќам и ова ќе биде исто... хахахаха, си мислам кој ќе издржи попрво да не дојде. Љуби га мајка, ѕверче нека е, само да е живо и здраво. Многу ми е страв дали се е во ред со кашлицава, стомак ме боли како некој со камшик да ме млател по стомак, ужас е, ама тоа е. Ќе издржам уште 1 недела до асален преглед и ќе видиме. Вчера на ѕак ѕак само добар беше. Иначе јас сум за нијанса подобра, мислам дека Алпенкрафтот и инхалациите најмногу работа завршија.
Devojki, dali matichniot genikolog vi naplakja 500 denari za eho vo bremenost, redovna kontrola na tri nedeli.
Мешиња нема таква тема па решив тука да напишам само ве молам без осудување и се надевам ке ме разберете како точно се чувствувам,значи тоа се само моите чувства. Прво да напишам дека сум му бескрајно БЛАГОДАРНА НА ГОСПОД што имам едно живо и здраво синче и што сега ке станам уште еднаш МАЈКА здравје боже на уште еден син и знам дека тоа е најважно свесна сум за тоа ама овој пат мислев ќе имам ќеркичка и сите што ме познават мислеа носам женско ,а и мојата желба е преголема за ќерка и не знам како да ги контролирам моите чувства па така уште сега размислувам за 3 дете Не знам но чувствувам вина што вака се чувствувам. Ќе ве замолам без осудување.
Здраво од мене 27ма недела сум со прва бременост. Од пред 3-4 недели кога и да искочам да пешачам за кратко или да седнам на столче подолго од половина час почнува да ме боли во една точка високо горе, над папокот-под желудникот. Болката не е длабока повеќе е како површинска или мускулна. Кога ќе седам со кренати нозе не се појавува, а кога се појавила и ќе легнам набрзо исчезнува. До сега ја игнорирав , но сега бев излезена и седев некои 1,5 час на стол а едвај стигнав до дома. Како некој да ме сечеше на живо. Совет…искуство??