Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас имав покачени леукоцити во мокраќа, +- 15 ми пишуваше. Па направив и уринокултура, беше ок. Крвна слика и црп исто ок. И тоа за тоа. Интернист ми кажа не е проблем.
    А од симптоми имав често мокрење и бол во бешиката, па со повеќе течности се лечев и капсули од концентрирана брусница на џејмисон

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    170
    Јас сум 37+4 вчера имав и вагинален преглед после прегледот имав слузокрвица и бев предупредена од докторката за таква појава.Но,имам и контамтни ментруални болки како во секој момент да треба да добијам.Дали можеби се ова лажни контракции или најава на болки или можеби од прегледот ми е?

3. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас сум за монтажно. Дрвеното ми е тотално непрактично, кога почна да се врти се маваше од даските, нозе главеше... Противник сум на оградици и такви ствари, педијатар ми има кажано дека не е добро,нема провев и сл... Затоа монтажно со мрежа. И стсбилно си е баш, син ми со 20кг рипа внатре :D

На Slonce91, Starchild, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Девојки за колку време се добиваат резултати од брисеви на клиника и за колку во Авицена?

5. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И мене тие монтажните ми изгледаат како попрактични, а овие другиве пак како поцврсти и затоа не можам да се одлучам. А дрвеното и сестра ми воопшто не го искористија.

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Авицена два или три дена. Од клиника не знам.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Се согласувам за креветчињава. Две монтажни имам, две и пол години има малиот, порасна во нив. За ништо не би ги сменила, препрактични се.

Ни јас не сакам оградици, без разлика колку и да изгледа убаво кога ќе се намести креветчето со постелнината и со оградиците.

Ако треба да купувам ново креветче за второво, дефинитивно пак ќе е монтажно.

@Lina-Detelina

На Lina-Detelina, Sienna_MK и Tiny Love им се допаѓа ова.
  8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Зависи како ќе го монтираш,толку ќе е цврсто :D
    Инаку зависи и колку време планираш да го користиш. Ако планираш за скоро време детето да има своја соба со кревет, не инвестирај во дрвено. Стабилноста е иста за мало дете не ти треба незнам колку да е јака и цврста конструкцијата. А монтажното е многу поискористливо,само ќе му купиш солиден душек

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Јас уште за прво сакав девојче ама никогаш не се разпчарав кога ми кажува дека ќе е машко.... за третото докторот ми рече со што започнал мајсторот за прво така и ќе продолжи... сега за ова четврта бременост не дозволувам да ми го кажат полот само здраво да ми се роди а и некако се осеќам дека само машки знам да раѓам.. ич не му се секирај ќе поминат и овие мисли кога ќе си го гушнеш...

На Звездичка30 и Starchild им се допаѓа ова.
  10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    А до колку години монтажното креветче се користи. На интернет некаде пишува дека до 5 години ама што знам мене не ми изгледа за дека до толку ќе истрае.
    Цуца моја здравје боже термин е Јануари и сеуште разгледувам не сум почната.

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Зависи секоја бременост си е прича за себе... со третото се породив предвреме... некни докторка ми кажа за зжна трета бременост од која првите две природен пораѓај ова третото несакало да се спушти во канал за раѓање и морало царски така да се си е индивидуално...битно е се да биде ок па другите ќе издржат без тебе не му се секирај

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    На 5г ретко кој го користи дрвеното/монтажното. Најчесто децата се веќе префрлени на стандардни димензии 90-200.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.198
    Допаѓања:
    111.375
    Исто време им е потребно, истата метода е, за исто време реагенсот појавува резултат. Кај брисеви, уринокултура, тоа е времето, не може да е побрзо.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Мешковци да ви кажам..така ме фати новогодишна еуфорија ,ама неаме ни елка ни лампиони . Сакам да почнам да купувам да не зеам да раѓам па да нема кога:D
    Него кај има донесено ? Алфи Техноцентар, ? Некаде каде има се ,за да не шетам навака натака...

На Звездичка30 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    414
    Не и не треба. Контролите треба да се бесплатни

16. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Јас на прв скрининг пред некој месец 5900 беше. Пред две години истиот мислам 4300. За втор си отидов само на клиника искрено , се е претерано.

17. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Ќе издржи, ама не е практично, на 5 години само ќе сака да влегува и излегува од кревет, со тоа што монтажното (барем нашето) има еден отвор со патент и детето може да излезе од него,а од дрвено кое е високо не знам како би излегло. Освен ако не е извадена една страна, што пак не е безбедно, син ми на 5 год спие со мини ограда на обичен кревет затоа што во сред спиење се превртува и може да тресне долу...

18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Јас таму одам цело време, кога почнав со прегледи на гинекологија беа околу 2600, па 2900, па 3300, сега последно беше 3800, а скрининг за близнаци 9000. И сега на нефрологија за преглед ми наплатија 4300. Секој месец по 500 ден плус, веќе не се издржува, ќе мора алтернатива, а од клиника искрено имам страшен уплав и многу лоши искуства.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.198
    Допаѓања:
    111.375
    Пантер мис, имало веќе извадено елки и лампиони. Јас здравје да дојде 1ви декември ќе ја китам одма, да не зеам да раѓам а дома ненакитено :D Срамота, како така ненакитено :D Едвај чекам да ги сликнам двајцава пред елка, бате со бебе :inlove:

20. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Ауу исто...убавини :inlove:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.