Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Grungie

Grungie Популарен член

Јас имав покачени леукоцити во мокраќа, +- 15 ми пишуваше. Па направив и уринокултура, беше ок. Крвна слика и црп исто ок. И тоа за тоа. Интернист ми кажа не е проблем.
    А од симптоми имав често мокрење и бол во бешиката, па со повеќе течности се лечев и капсули од концентрирана брусница на џејмисон

Beatris likes this.
  2. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Јас сум 37+4 вчера имав и вагинален преглед после прегледот имав слузокрвица и бев предупредена од докторката за таква појава.Но,имам и контамтни ментруални болки како во секој момент да треба да добијам.Дали можеби се ова лажни контракции или најава на болки или можеби од прегледот ми е?

3. Grungie

Grungie Популарен член

Јас сум за монтажно. Дрвеното ми е тотално непрактично, кога почна да се врти се маваше од даските, нозе главеше... Противник сум на оградици и такви ствари, педијатар ми има кажано дека не е добро,нема провев и сл... Затоа монтажно со мрежа. И стсбилно си е баш, син ми со 20кг рипа внатре :D

Slonce91, Starchild, 0ли and 2 others like this.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Девојки за колку време се добиваат резултати од брисеви на клиника и за колку во Авицена?

5. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

И мене тие монтажните ми изгледаат како попрактични, а овие другиве пак како поцврсти и затоа не можам да се одлучам. А дрвеното и сестра ми воопшто не го искористија.

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Авицена два или три дена. Од клиника не знам.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се согласувам за креветчињава. Две монтажни имам, две и пол години има малиот, порасна во нив. За ништо не би ги сменила, препрактични се.

Ни јас не сакам оградици, без разлика колку и да изгледа убаво кога ќе се намести креветчето со постелнината и со оградиците.

Ако треба да купувам ново креветче за второво, дефинитивно пак ќе е монтажно.

@Lina-Detelina

8. Grungie

Grungie Популарен член

Зависи како ќе го монтираш,толку ќе е цврсто :D
    Инаку зависи и колку време планираш да го користиш. Ако планираш за скоро време детето да има своја соба со кревет, не инвестирај во дрвено. Стабилноста е иста за мало дете не ти треба незнам колку да е јака и цврста конструкцијата. А монтажното е многу поискористливо,само ќе му купиш солиден душек

Lina-Detelina likes this.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Јас уште за прво сакав девојче ама никогаш не се разпчарав кога ми кажува дека ќе е машко.... за третото докторот ми рече со што започнал мајсторот за прво така и ќе продолжи... сега за ова четврта бременост не дозволувам да ми го кажат полот само здраво да ми се роди а и некако се осеќам дека само машки знам да раѓам.. ич не му се секирај ќе поминат и овие мисли кога ќе си го гушнеш...

10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

А до колку години монтажното креветче се користи. На интернет некаде пишува дека до 5 години ама што знам мене не ми изгледа за дека до толку ќе истрае.
    Цуца моја здравје боже термин е Јануари и сеуште разгледувам не сум почната.

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Зависи секоја бременост си е прича за себе... со третото се породив предвреме... некни докторка ми кажа за зжна трета бременост од која првите две природен пораѓај ова третото несакало да се спушти во канал за раѓање и морало царски така да се си е индивидуално...битно е се да биде ок па другите ќе издржат без тебе не му се секирај

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

На 5г ретко кој го користи дрвеното/монтажното. Најчесто децата се веќе префрлени на стандардни димензии 90-200.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Исто време им е потребно, истата метода е, за исто време реагенсот појавува резултат. Кај брисеви, уринокултура, тоа е времето, не може да е побрзо.

Misskirova likes this.
  14. Misskirova

Мешковци да ви кажам..така ме фати новогодишна еуфорија ,ама неаме ни елка ни лампиони . Сакам да почнам да купувам да не зеам да раѓам па да нема кога:D
    Него кај има донесено ? Алфи Техноцентар, ? Некаде каде има се ,за да не шетам навака натака...

15. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Не и не треба. Контролите треба да се бесплатни

16. Estella

Estella Истакнат член

Јас на прв скрининг пред некој месец 5900 беше. Пред две години истиот мислам 4300. За втор си отидов само на клиника искрено , се е претерано.

17. Grungie

Grungie Популарен член

Ќе издржи, ама не е практично, на 5 години само ќе сака да влегува и излегува од кревет, со тоа што монтажното (барем нашето) има еден отвор со патент и детето може да излезе од него,а од дрвено кое е високо не знам како би излегло. Освен ако не е извадена една страна, што пак не е безбедно, син ми на 5 год спие со мини ограда на обичен кревет затоа што во сред спиење се превртува и може да тресне долу...

18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Јас таму одам цело време, кога почнав со прегледи на гинекологија беа околу 2600, па 2900, па 3300, сега последно беше 3800, а скрининг за близнаци 9000. И сега на нефрологија за преглед ми наплатија 4300. Секој месец по 500 ден плус, веќе не се издржува, ќе мора алтернатива, а од клиника искрено имам страшен уплав и многу лоши искуства.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Пантер мис, имало веќе извадено елки и лампиони. Јас здравје да дојде 1ви декември ќе ја китам одма, да не зеам да раѓам а дома ненакитено :D Срамота, како така ненакитено :D Едвај чекам да ги сликнам двајцава пред елка, бате со бебе :inlove:

20. Misskirova

Ауу исто...убавини :inlove:

AngelOfArh likes this.