Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Не се совпаѓа така, затоа не знам кога да одам, во мајчината книшка на 30 март пишува 8+3 според циклус, а 7+1 според големина.

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Декемвриските деца се многу блесави, и најпаметни на свет. :) Имам едно декемвриско, па сега чекаме септемвриско. Ќе видиме тоа како ќе се покаже! :D

На girl-miri, joy1 и mamita83 им се допаѓа ова.
  3. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Денес ми кажаа дека е девојче :D .... Цел живот како да знаев дека девојче ќе родам... сеуште му немам кажано на мм низ муабет ми има кажано дека тој би сакал момче :?: сакам на некој интересен начин да му соопштам може помош...

На m.i.g, elena.mak, SpangeBob и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Има креативни маички за трудници, на нив пишува Чекаме девојче или It's a girl, зависи каде што ќе најдеш. Има во ГТЦ во подрум, во Буњаковец во подрум и во Waikiki, Cuty mall

Има некој искуство со бактеријата Klebsiella Pneumoniae ? Ми ја најдоа вагинално во брисевите, малку ме фати паника.

Последна измена: 27 април 2015
  5. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Јaс пред некoе време видoв нa нет мн убaвa идејa- нaрaчaј некoјa тoртичкa или рoлaт и пoтенцирaј им филoт внaтре дa е рoзев,дaј му нa мaж ти дa исече пaрче a ти нaгoвести му декa сo бoјaтa стo ке јa види ке дoзнaе штo чекaте,или нештo вo тoј стилЈaс дa ми текнеше ќе си гo нaпрaвев и зa мене oвa aмa aј зa втoрoтo ИНАКУ бaш убaвo стo е девoјче,сo леснo дa си јa изнoсиш принцезaтa

На Sky-butterfly и Maceto123 им се допаѓа ова.
  6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Земи си приоритетен упут и оди право таму и ќе си завршиш работа, ке одиш на втори спрат ќе бараш одделение за трансфузиологија и веднаш ќе се снајдеш а има и обезбедување ќе те упатат....Со лесно и со среќа и чекаме да кажеш искуство, јас бев многу задоволна:*

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Обично прегледите се закажуваат според последна менструација, а не според големината на плодот, така да јас до сега сите прегледи ги правев според таа пресметка. Ако си 8+3 тоа значи дека си 9 г.н и прегледот можеш да си го закажеш сакаш во 12 или 13 г.н.Јас го правев во 12+3 т.е во 13 г.н и убаво се гледаше се и истиот момент после скринингот ми ги земаа брисевите...Али секој матичен си работи различно, кај мене така матичната ме посоветува...Позз и со лесно бременоста :*

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Голем дел од мажите зборуваат дека сакаат момче, со ретки исклучоци, мм сакаше девојче :lol: а кога ќе му соопштиш дека ќе имате девојче ќе биде пресреќен, а и најбитно од се е само да е живо и здраво и се да биде како што треба. А и мене ми се допадна идејата со тортата и со розевиот фил, со лесно па пиши како си соопштила :*

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Фала за одговорот, бев 8+3 на 30 март, значи до петок да одам. Многу се плашам од тој скрининг, како ќе биде и што ќе ми речат, се надевам се ќе биде во ред.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Сите се плашат не си единствена верувај, со Бога напред и со позитивни мисли и се ќе биде во ред и кога ќе се вратиш ќе дојдеш тука да се пофалиш, со лесно :*

На bile84 и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki,kolku pizami se dovolni za vo bolnica,jas zedov edna noknica taa za poragaj ja planiram i eden par obicni,dvodelni.neznam dali uste da zemam?

12. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Bella зависно каде ќе се пораѓаш, на мене уште ми е рано, но на пример овде во Ск на ГАК не ти примаат спавачи, значи ти даваат нивни, секаде е различно...Ти како си како одат последните подготовки :*

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Jas imav edna za porogaj,edni obicni pa mm mi donese uste edna,taka da 3 za 3dena vo bolnica.
    Bidejki lezev i pred toa uste 2/3 dena pa mm ednata ja perese i mi ja donese pak :)

14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Ако се пораѓаш на ГАК, ништо не земај.
    Даваат ноќници од таму и немаш потреба да носиш.
    И да ти се извалка, ке си побараш и одма нова даваат
    Земи си пар гаќи (ова од мое искуство) , не даваат да носиш, но непријатно е со влошка да се движиш
    Носи си поголема крпа за туширање и сапун или течен сапун, четка, паста.
    За бебето освен пелени и влажни НИШТО не ти треба.
    За тебе тоалетна хартија земи си.
    Друго што те интересира, солободно прашај.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Jas sum nadvor od mk,ovde mozes da si poneses od doma,ama se mislam uste eden par ke si treba,sepak se krvari moze da pretopi,inaku do podgotovkite sme pri kraj,taka uste nesto ako dokupam sko se setam sto sum ispustila,krecevme,go montiravme krevetceto,kolickata odamna ni e kupena,eve preperuvam postelninki alista za bebus,pa denes uspeav i da se isfarbam,i taka ,pri kraj sme,neka resi bebus da izleze pa drugoto i posle ke si dokupeme sto ke ni prifali:inlove:

16. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Фала ти мила. Јас веќе се вратив (не завршив работа), ама ми помина нервата :D. Најпрво отидов кај матичната по упат и нагласив дека сакам да одам во 8-ми септември, ама никако системот не и даваше за таму. Даваше само за на Клиника и ме убеди за таму. Отидов и стандард одговор - немале реагенси... И баш си помислив - будала сум што слушам секој, вие тука убаво имавте објаснато дека нема реагенси, па од таму така изнервирана сама, без упат отидов во 8-ми септември (иако на клиника ме убедуваа дека штом тие немале реагенси, немало шанса во 8-ми сепрември да имаат, бидејќи кај нив прво доаѓале...бла бла бла). Фина беше сестрата, ме разбра зошто сум без упат (системот им правел проблеми), ама секако времето за боцкање било на крај, па ми кажа утре сабајле да одам - да разговарам со докторот и дека се надева дека без проблем ќе ме боцнат. Тоа е, сека ми останува сабаје да одам пак...се надевам ќе завршам работа.

17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Супер мила мислам дека утре ќе завршиш работа, а докторот што бев јас кај него беше прекрасен, еден фин еден разбран немам зборови, се надевам дека и ти брзо утре ќе завршиш работа, те чекам да ми пишеш после тоа како си поминала :*

18. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    А резултатот за колку време е готов? И дали треба лично да се земе?

19. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Истиот ден после 13-14h а може да го земе кој и да било ќе отиде таму ќе плати 290 ден и одма го даваат....

20. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Фала ти најмногу мила :*. Помошта од вас ми е најголема. Искрено!