Јас имам една девиза, со безобразните - безобразно! Они не разбираат друг начин на комуникација. После сѐ што прочитав старата не заслужува да бираш зборови и да ја почитуваш. Пред сѐ мораш со маж ти под итно сериозно да разговараш! Нека се свести дека жена му му раѓа син, не мајка му. Грешка е што воопшто сте ги викнале таму, ама ајде. Биди силна и покажи заби и ич гајле да не ти е!
Уф кај мене сме 12 луѓе во канцеларија. За среќа јас сум на почеток и до мене скоро секогаш имам отворен прозор. А заедничките простории постојано се проветруваат и на макс.2 часа ги чистат жени. Само внимавам наутро кога сите се напикани во кујна да варат кафе. Факт е дека не може да се изолираме. Ако не е на работа малиов од градинка ќе ми довлечка нешто. А не можам да се изолирам од него, уште помалку кога не е добар. Тоа е, само да јачаме имунитет со суплементи, многу овошје и течности. Нема друго чаре. Јас и за короната мислев ќе ми ја довлечкаат мм или мали, на крај јас закачов, а појма немав ни од каде, зошто тој период бев на боледување и движење ми беше сведено мали до градинка, маркет со маска. @Bebce ❤️❤️❤️ честитки мајка. Живо и здраво да е бебече, а тебе поврзо опоравување.
@Eluna сега ако не поставиш граница околу понашањето, после кога ќе дојде бебе ќе ти е уште потешко и ќе си понервозна. Најпрво седни и разговарај си со сопругот, а потоа седни ги заедно свекрвата и мајка ти и објасни им дека се викнати за помош, а тоа значи давање совет кога ти ќе им побараш и солење памет не. Ако сакаат да седат така добро, ако не купувај уште од сеа повратни карти за назад и заштеди си ги нервите. Ама за ова мораш да имаш поддршка од сопругот, значи да седнете пред нив со унифициран и цврст став. Здрава мајка, здраво бебе, во секоја смисла. Кој колку сака нека се лути, во периодов ќе сте најважни ти и бебето.
Ние сме една година во Германија, прво дојдов јас па маж ми. Уште тогаш им имавме кажано дека секој е добродојден да не посети. Сами рекоа кога дознаа дека сум трудна, идеме за помош кога ќе се породиш и ќе седиме неколку месеци. Ок фала им ама ова не е никаква помош туку во депресија влегов. Иначе ќе испадне ја бранам мајка ми, ама таа не прави толкав стрес.Додуша и таа знае да се меша ама умерено. Свекрва ми ги премина сите граници. А маж ми ако не се вразуми, немада испадне на добро. Фала на сите за разбирањето и поддршката.
Meskovci help se mislam Dali da cekam ponedelnkk za kontrola ili da idam nedela? Inc sovet od lekar bese needela da idam cair ama treba da idam vo toj del za iten slucaj bidejki drug del za pregled kolku so znam tamu vo nedela nema?
Без никаква причина. Само што влегов 38 недела ден на паталошка, наредниот ден рано сабајле имав царски. Докторот што ќе те пораѓа ако имаш договорен царски, ќе ти закаже ден кога е во сала. Секој ден и термин имаш различен доктор. Сите што беа со мене беа 38 недела со некој ден. Освен тие со итен царски што не се отвараа со денови.
Не знам, ете може таква е праксата во Чаир. На ГАК ми рекоа дека ако нема причина бебето да се вади порано подобро е да остане до 39та ако е прво бебе. Колку што читав по форумот, такво е искуството и на некои други членки.
Женски имам благи контракции, а цервикс долг и затворен 35мм. Дали има шанси да истерам бар уште две недели? Се соочил некој со нешто вакво. 36та недела сум.
Душичка мила ќе си се браниш а и по пишаното во странство сте па свекрвати нема да е се кај вас после ќе си дојде се во нормала... добро е што и мајкати е кај вас па ќе си имаш и ти подршка..ана ако израснала двајца синови нејзиното време поминало сега и ти ќе си раснеш свои деца како знаеш и умееш.
добро утро мешковци. станав , јадев , зачистив и сега чекам мм да стане кафе да пиеме. Шо убаво е надвор , се осека веке права есен... Иначе за некој ден 36та , не ми се верува како пројде времето, ем кратко ем па брзо некако, посебно последниве месеци. Вчера доста читав мислења на форумов дека обично царски се закажува 38ма, 39та јнедела и да ви кажам едвај чекам. Ама едвај Да се олеснам здравје боже да сме живи и здрави, па ко ке седнам , има да се изнајадам за сите пари и за сите маки до сега, па после едно кафе со три цигари едно по друго ке испијам, ете така да си знаете...... ај Убав ден сега
Женички добро утро. Да ве прашам, дали е нормално при појаки движења на беба да се почувствува болка, пример кај јајници? По неколку пати во ден ми се има случено во последно време.
Добро утро и од мене.. Бев на очен лекар, мислев дека ќе можам природно ама имам цилиндар на десното око кој бил многу ризичен и имам препорака од офталмолог за царски. Инаку диоптерот не ми е многу голем +2.50 и -3. Среќа што прочитав тука за тоа па отидов да се консултирам со лекар. Инаку кај нас гениколозите немаат пракса да ни кажат да внимаваме на тоа, иако пример гледаат дека сум со наочари. Така да ве советувам сите трудници што сте со диоптрија да си се консултирате со офталмолог пред пораѓај.. Имајте убав ден мешиња
Nemoj da si go rasipuvas ubavoto raspolozenie i da se deprimiras na krajot od bremenosta radi drugi osobi. Makar toa se rabotelo za majka, svekrva, maz. Maz ti sedni go i zboruvaj mu otvoreno kako se cuvstvuvas bez da go napagas deka zavzema strana nakaj majka mu. Treba da mu stani jasno deka vie dvajca ste roditelite na toa bebe sto doaga i deka site odluki vie dvajca zaedno treba da gi donesete, kako sto zaedno ste go napravile, neli A potoa ke gi sednis majka ti i svekrva ti i ke im kazis jasno glasno koja e majka ovde i za sto ustvari se dojdeni tie. Da pomognat okolu domasnite raboti, i ako pobaras ti pomos od niv okolu bebeto. Ako trebalo tie da bidat sega majki zosto ne si rodat po edno sega. Neka ja igraat pravata uloga na baba. I samo cvrsto i vrati si ja nasmevkata na liceto. Bebeto toa go bara od tebe sega da bides vedra i vesela. A uz pat ke im pokazes na site deka si najjakata zena i idna majka na tvoeto bebe. Pozdrav i samo glavata gore