Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Девојки, додека пиев кафе и ја читав темава ми пукна водењакот. Одиме сега со такси, држете ми среќа :D

На meelitsah, Hortenzija, ALISA0000 и 49 други им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    8.355
    Ajde so lesno mama. Da si go gusnes bebceto sto pobrzo :hug:

На Eluna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.739
    Допаѓања:
    8.985
    Со лесно :D:hug::inlove:

4. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    888
    Yupiii so lesnooo ❤️❤️❤️

5. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    108
    Со лесно:inlove:

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Пантенол пастили.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Со лесно:sun:

8. Perla*

Perla* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    352
    Со лесно :hug:

9. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Со лесноо, пиши како си поминала, држам среќа :f:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.492
    Допаѓања:
    108.492
    До лесно мила, сега ти е време да го обработиш сопруг, под притисок, дека кога ќе се вратиш дома тој циркуз нема да игра или ти и твоето бебе нема да сте тука за да се изживува врз вас баба му. И предочи му дека си свесна дека има промени поради тоа што мајка му е тука, да не мисли дека си глупача, дека ќе замине таа ама ти и бебето останувате засекогаш, нека размисли убаво. Се надевам дека само на зборови ќе остане бабата, нема да спроведе во дела.

Дали знаевте дека од лежечка позиција најубаво се гледаат недостатоците по дома? Сите прашинки, сите трошки, секое збрчкано ќоше, сите флекички на теписите, на ѕидовите, секоја пајажина!? Баш се! Ни 24 часа не сум легната у кревет, се ми смета. И заклучив дека ќе морам да исчистам купатило сама, нит мм, нит свеки, никој не успева како јас, како е можно. Со 2 маски, ракавици и минимум напор, ама морам да го пројдам еднаш, нешто не ми штима. Пред бањање сега ќе го средам тоа, морам, стварно ќе се трудам да е со минимум напор. Не е дека ми кажаа да легнам и да не станувам од кревет, скраја да е, утрово и појадок спремив и ручек ќе правам, ама сакав ете малку да успорам, ама тешко оди.

Убав ден!

На Eluna, Misskirova, Ena0310 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    11.968
    предобро кажано. Убав пристап. :clap: Целосно се согласувам

12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    11.968
    Со лесно да поминеш! Здрави живи и двајцата. :hug: Најбитно е сега тоа.

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    45.329
    Со лесно, да биде се како што треба.

За проблемов кој го имаш, многу тука на темава ти дале совети веќе, сма не издржав јас да не пишам. Прво ќе го седнеш маж ти и ќе му кажеш дека ако сака детето да му биде здраво и среќно ќе те слуша тебе и ќе ја стави мајка му на место, ако не му одговара тоа ти купи си повратна карта и со мајка ти назад дома. Бебето ти е најбитно сега и ти, ни маж, ни мајки ни шајки. Ќе се поставиш пред неа, за се што то прече нема да и кјутиш, не се мачела она 9м да го носи и да си го ризикува животот и да се скратува од се, не се мачи она сега да се пораѓа, за да кажува што ќе се носи што нема и ако не се разбира со убаво ќе и кажеш буквално со вакви зборови. Плус кога ќе дојде бабицата верувај ќе ги измаршира убаво, нема да знаат кај да погледнат од срам ако се прават мајќи и двете. Бабицата мора да дојде, законски мора, нема избор. Предност до некаде е мајка ти тука, ќе и речеш мамо ти уста немаш да ме браниш, зар ме изгледа и чекаш внуче, ми се радуваше за некој да ме депримира сега и да ме прави неспособна, нека пушти глас и таа.
    А маж ти очигледно има страв уште од мама па се променува комплетно при нејзино присуство. Срам да го е. Ќе ми кажува она како да го облачам моето дете, важи.
    Стави ги сите каде што им е местото оти во спротивно ќе паднеш во постпородилна депресија и со тројца луѓе што ти вршат притисок ќе полудиш. Не дозволувај да те газат, ти си мајка и ти знаеш најдобро што треба, тие се таму да ти помогнат во домашните обврски и кога треба да одмориш, а не да ти ствараат стрес.

На Eluna, mal.ecka, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    11.968
    Така е. Свекрвна работа е бе. Дошла на гости, можам да ги замислам ваквите, и ќе се топори внуче чекала и таа ќе команда. Па и другата баба чека внуче ама нема право на збор? Што изродчиња од жени се ваквите ццц.
    Мореее нека се осмели некоја да ми вели има прво маж ми пеење а после неа.
    Ај да речам од ќеф да сакаат да помогнат сите или да речат важи како ќе нѝ даде совети бабицата, така ќе си правиш. Ти си мајка. Што ти треба тука сме.
    А не, таа ќе се исмејува за облека. До толку ниско спуштање еј.

На Eluna и 1209 им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    45.329
    Абе се гледа дека е жена што команда по дома, штом син и се понаша различно кога е она присутна значи има нешто. Со тројца мажи дома сигурно ја гледале како матица и тоа се претворило во токсичност. Мора да има сила од некаде, да ја ставил син и на место немало да се осуди ни да гукне. Ваква била баба ми, за која баш пишав пред некој ден, вештерка, затоа сега никој не ја мати, ама мајка ми беше таква убишка, да не згреши, да не прави кавги, учена од баба ми дека треба да слуша, се додека еден ден не доби нервен слом кога се роди брат ми, па на татко ми му текна кој е битен и комплет се иселивме од кај нив. Го преживеав ова однесување, затоа и кажувам на членката ако преќути сега ќе нема крај, ќе ја газат и газат додека не попушти нервно и не изгуби самодоверба. Страшна е ваква ситуација, ич не е наивно.

На Eluna, mal.ecka и elenaklasik им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.575
    Допаѓања:
    21.163
    Најголемата грешка е што се викнати во толку специфичен период. Баш кога на тројцата ќе им треба највеќе мир и слога за да се прилагодат со новиот член дошла таму некоја вампирка да става ред. Кривица гледам многу и во маж и, ама со таква мајка што да очекуваш поинаку. Му го перела мозокот уште од мал дека мама е центар на светот, па сега невини ќе страдаат.

Лесно е за нас од страна да ‘солиме’ памет, ама јас во ваква ситуација ни секунда не би мислела и калкулирала како да се испонашам.
    Со мажот мора да разговара под итно. Развод не се спомнува така лесно, поготово кога проблемот го прави фактор од страна. Претходно имале добар брак, според мене не смеат да дозволат заради старата да отиде сѐ во вода. На неа треба да и се покаже местото и ако сака да биде баба слободно, времето кога била мајка поминало.

На Eluna, Ceneva, Thinkerbell. и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.243
    Многу млади парови прават слична грешка кога очекуваат бебе. Гледајќи од другите, кога се породив со син ми, сопругот зеде 15 дена слободни и се сами си правевме дома, да фатиме ред и да не ни се мешаат бабите. Дојдоа на по пола саат да го видат бебето, да поделат совети ама тоа за тоа.
    Најпаметна одлука ми беше тоа :)

На Eluna, Martka, Ani93 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    277
    Девојки дали сте физички активни? Дали вежбате во текот на бременоста?

19. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    571
    Мешиња дај кажете некоја страна кај да најдам зимски фустанчиња за новороденче. Сите по ги наоѓам се за +6м.

20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.739
    Допаѓања:
    8.985
    @Shekjerna јас бев до кај 7ми месец, после почнав лесно да се преморувам ,се да ме боли а сега во 9ти веке нема шанси. Некни пробав да си продолжам со јогата ( ужасно ми фали) мислам дека се низ уста ке ми искочеше. Нека тоа , се ме боли.

Иначе многу ме боли долу стомак ниско, бебе цело време ми се собира ,стомак ми се грчи ,дали се лажни или не незнам ама многу е грдо чувство, дури здив снемувам.,:worried:
    Едит -заедно со стомак ме боли и крстот...да кревам аларм? Еднаш матичниот ко да ми рече ако болат двете наеднаш не е добро

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.