Zdravo Mi treba pomos. Pred 2 dena decko mi 2pati svrsi vo mene. Menstruacijata treba na 11maj da imam ama do togas mi e daleko a sakam da znam dali sum bremena. Epa sega me zanima posle kolku vreme od odnosot moze da si napravam test za bremenost. Na ginokolog nemozam da odam oti ne sum vo mk. Pozz
Значи нај брзо што можеш да дознаеш е две недли после односот, а најсигурно ти е откако ќе задоцни. Јас правев тест три дена пред да добијам и беше негативен и после направив откако ми задоцни и беше позитивен Така да најсигурна опција ти е најрано две недели после односот
И јас исто како тебе цел ден чекам за приоритетен упат за 8 септември ама ништо има проблем со системот, се одлучив да идам во avicena за димери (800 ден) а за фактори во adrialab (600 ден, морам таму зошто на клиника нема реагенси
Znaci samo sto se porodiv na Gak. Jas otidov so 6 prsti otvorena i samo vikav anestezija sakam na sekoe ama ne mi stavija inaku bez vrski bev. Otkako pomina se vikam i sreka sto ne mi stavija zosto i nr bese tolku strasno ko sto si mislev. Inaku mislam bez vrski nema sansa anestezija da ti dadat. I jas odev na predavanjata i mn mi pomognaa mn iako ne e se kako sto kazuvaat. So lesno
Заборавив да прашам нешто, бидејќи имам проблем овој период со затнат нос, матичната ми рече само солен раствор или капки. Јас најдов во аптека само носал капки за бебе, дали да ставам од нив или има и појаки за возрасни? Пишува физиолошки раствор 0.9 % натриум хлорид. Се извинувам ја претерав со прашањата, а и кај матичниве ми е срам да се јавувам веќе.
Негативен е. Немам стрептокока, нити кандида. Само стравот од пораѓај... Туку не му се мисли ти многу. Брзо се средувало тоа. Само со неколку дена антбиотик. Да си се пожалам. Ме боли коската над вагината деновиве (поточно ноќе). Тешко станувам за во тоалет. А, дење кога се движам не чувствувам. Ти имаш таков проблем? За грбот да не зборувам. Ми се плаче!!!
Ако ти вршат работа ставај од нив. Не е важно што пишува. За возрасни е 1 % раствор, така да нема многу разлика.
@perlaa kaj si mor zenska,odamna se nemame citnato? posle dve nedeli bi trebalo da ti pokaze,iako mene ne mi pokaza,prvo bese negativen pa si naprvaviv test preu krv i mi pokaza pozitiven pozdrav i se najdobro pa se nadevam se citkame so pozitivni novosti
Mamicki gi ima li nekoj koristeno vaginaletite linex lady vo upatstvoto pisuva pred upotreba da se potopi tabletata vo malku voda
Jas denes pocnav da pijam amoksiklav za bakterijata se pie 5dena.navecer i nasabajle...super sto nemas nisto..ne se sekiraj za poragajor...ke pomine i toa,...jas nemam takva bolka mene grbot. Polovinata. Gazot. Kolkovite se me bole.. Od tezinata na plodot etoa jasno mi e..ama ne se izdrzuva...apa koga mrda mi go pomestuva cel stomak.ali zdravje ke izdrzime...
Mamicki,mene od vcera navecer me fati epten polovinata i imam bolki vo preponite do toj stepen sto nemozam nitu da odam nitu da lezam,da se svrtam ili nesto dr.nemozam i da sedam ubavo osekjam taka bolki vo vaginata,ne vnatresni nego onaka od nadvor,odvaj pominav nokj nekako,sega polovinata za nijansa e podobra no preponite lele lele,pretpostabuvam od toa e sto bebeto se spusta i tezi nadolu no sepak nekoj sovet,dali da se izmasiram ili neznam veke sto da pravam?
Мене ме масираат на половината ама во седечка положба на стомак не можеме да легнеме.пробај опушта малку
вчера ги земав резултатите од брисевите во 34 нед, вагинален и рекртален, ми покажаа изолирано кандида... дали е тоа опасно? се намачкав канестен, гледам добро делува надворешно, кожата омекна и немам никакво чешанје, што понекогаш ми се јавуваше, ама незнам како да ја излечам внатрешно? мислам дека не би требало да влијае на плодот затоа што ке се порагам царски, ама сепак ми е страв И навечер имам многу киселини, буквално секундарно ми доага оган во устата, и тоа кога лежам, а преку ден ги нема... вие како се справувате со нив?
Vnatresno so vaginaleti samo, ke ti kaze ginekologot koi vaginaleti da gi stavas i nema da imas problem pri poragaj.
Zdravo devojki. Vaka - sekoj den vekje nedela dena sekoe utro povrakjam dali moze toa da dovede do namaluvanje na tezina, zatoa sto jas ne se debelam tuku namaluvam kilaza. mesec dena kako sum trudna naredna nedela mi e zakazan prviot pregled
Не се грижи воопшто и ако намалуваш тежина, другарка ми ослабе 9 кила за 6 месеци бременост а малиот го роди 3700. Се што му треба на плодот си прима од тебе, важно е да се чуваш, да пиеш тоа што ќе ти препише докоторот, да уживаш.
Првата третина од бременоста јас намалив 4-5 кг. Така да можно и нормално е. Бебчето секако зема од твоите резерви во оваа фаза и евентуалното намалуавње не е страшно. Јади колку можеш, што можеш, пиј витамини...ќе се стабилизира во втората третина организмот и ќе ги повратиш а и плус ќе си качиш.