Лимон неразреден со мед мене најмногу ми смирува такви нелагодности. И течности како што ти кажале цело време по малку да ти се влажни грлото.
Како минува времето не спијам мислејки на биг деј Туку им кажавте на мајките кога одевте да раѓате ,па и на другите или само на мажите?
Да вадев миоми , 6 месеци пред да останам бремена. Препорака и на самиот доктор беше после 6 месеци да почнам со обиди и што поскоро да родам . Ради операцијата негова одлука беше да е царски. Истиот доктор ме породи. Сега сум пак бремена и ќе бидам пак царски две години после првиот.
Никому не кажавме, само јас и мм знаевме. Откако се породив, им се јави да им каже и на моите и на неговите.
Јас за првото сите ѓи известив дека одам во болница и тоа после полноќ и сите дојдоа во болница мајками таткоми свекрвами свекорми сестрами и нормално мажот ми па среќа лесно и брзо поминав
Да јас скоро при секое пешачење ги имам како јајници да ме болат, како препони таква некоа болка. Со лесно драга Ги прочитав сите пораки и девојките убаво те советувале да не де повторуваме само. Како си? Се породи ли ? После доаѓањето на бебуш постави си се како ти што мислиш и не дозволувај да ти наметнуваат други ставови, тие гледале деца пред 30год и од тогаш до сега не е ништо ама баш ништо ни слично во одгледувањето дете. Ти си мајка и ти најдобро знаеш што треба за твоето дете
Исто и ние така. Ама поинтересно е кога не знаат Јас бев и со двете на закажан царски. Дури ме зедоа, се отепаа од мисли, звонеле кај маж ми. Па влезе ли , па уште ли ја нема, поарно да не кажев
Само маж ми и сестра му. Они ме однесоа во болница кога ми пукна водењакот. Сега здравје боже пак не планирам да кажуваме на никого. За првото ептен беше изненада пораѓајот, па дури не можев да ги добијам моите да им кажам дека сум завршила работа, маж ми мораше да ги бара по улици, по маршутата каде што знаевме дека движат кога шетаат тогаш. Си излегле без телефони.
Девојчиња, нарачав бодиња и шпикозни со големина од 0-3месеци. Ама бројчиња не пишува. Кој број би биле? Нема да се големи?
За првото не кажавме дата на моите, мајка ми не сакаше и за второто да знае ама синко на сите ја кажа датата, беше со нас на последниот преглед. Арно ама сабајлето имаше 5 за царски во Плодност и не знаеше никој кога ќе ме земат, мм дури ми пиша која си на ред тие ме породија во помалку од пола саат. Го изненадив со слика од бебето. Честитки на сите нови мами, да се здрави и живи бебенцата.
Јас не сакав да кажам за второто, но маж ми ме убеди. Среќа се погодија разбрани да бидат тој ден па не досаѓаа на мобилен.