Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    107
    А спаваќа своја дополнително дозволуваат да се облече ако има потреба? По колку памперс е потребно?

2. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Vo cair davaat oni spavakja ne e dozvoleno od nadvor eve ja momentslnk sum 3ti den i do sega 6 gi ima potroseno od tie so gi zedov a zedov mini paketce celo na baby love sto se od dm

На jance и Cececece им се допаѓа ова.
  3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.408
    Здраво девојки дали знаете кој доктор е во вторник наутро во амбуланта бр 36?

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    25.731
    Денес влегов во 14 недела :inlove: еве веќе 7 недели немам прескокнато ден без повраќање и мачнини, не можам да функционирам до после ручек нормално. Малава сака да се прошета, да си играме.. мене само ми се лежи. Главоболка имам неподнослива, од парацетамол не поминува амаа бааш се спротивно од прва бременост. Туку, се надевам дека за брзо магично ќе ми помине повраќањето оти ме исцрпува скроз. Ми се јаде, не знам што сакам, јадам, не ми е вкусно, ми се гади, ако не јадам па уште полошо :envy: амаан

На sweet.woman, ALISA0000, Panovic и 3 други им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.900
    Допаѓања:
    45.261
    Иста бев, до пред некој ден, ако ти e утеха, сега сум 18та и можам конечно да кажам дека се осеќам добро, не скроз нормално ама барем можам да јадам повеќе. Јас мислев дека ќе умрам последните недели, после 12та стана полошо, не подобро, изгледа пикот беше во 4ти месец. Издржи, број ги деновите и ќе стане полесно како што ќе напредува бебето. Знам дека не ти е до ништо ама излези, прошетај, со сила ако треба. Јас се мачев да одам на работа секој ден, ама барем времето ми минуваше и не мислев на тоа колку ми е лошо, ако лежиш само ќе ти биде уште полошо.

На ALISA0000, Panovic, Bubish26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    571
    Здраво девојки како сте денеска ?
    Јас бев да ми земат последни брисеви и ми зема внатрешно, иако тука сите рековте надворешно и во Ремедика ми рекоа надворешно се земаат.
    Мојата матична вика кој се плаши нека не зима брисеви :@ И така ми е скратено грлото ама си реков ајде ваљда знае што прави и нема да ми направи проблем |(
    Инаку бебето пак ми го измери мало 2200 а 35+2 сум ;(. Многу сум загрижена да не прекине да ми расте бебче.. Се надевам дека барем до 38ма ќе издржиме да качи уште некое грамче.
    Стомакот денеска тврд како камен ми е, ме боли ко да ме тепале по стомак. Нормално е тоа? Докторката ништо не рече , демек ок е бебето е во таква позиција па ме оптега...

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Смачено ми е а тек 34та сум.
    Де укочена, де парализирана, де со болки(facepalm). Ич не трчам по брза помош оти знам дека е нормално:D.
    Цела ноќ клоцаше, па ме засекуваше како со нож, па ме болеше доле, па воздух не можев да земав, па икс пати до веце па па па:rofl:.

Четврти пат низ истово и дефинитивно последен:tmi:. Секоја бременост се потешко, деца и сите обврски околу нив чекаат на тебе, со првата колку повеќе си прилегнував, одмарав.
    Вчера се истурив од повраќање, среќа деца беа мирни и редеа лего, па лежев во дневна, колку таму да бидам.
    Дефинитивно сите бремености се исти, само обврските мои не се.

На ALISA0000, Panovic, Nala37 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.564
    Допаѓања:
    21.146
    Не се секирај за големината, секое бебенце е различно и не е никакво мерило тоа. Брат му на маж ми е роден 2600 грама во 38-9 недела, а сега е 25 годишен дечко висок 190цм. :D

На ALISA0000, Sienna_MK и Ena0310 им се допаѓа ова.
  9. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    571
    Капа доле за такви царици како тебе.
    Мене ми е прва бременост, барем прва што стигнала до тука. Многу тешко .. патолошка со лежење со инекции со повраќанје до ден денеска , на праг на 9ти месец.
    Да ми се роди бебче живо здраво, колку и да звучам себично не би се нафатила пак да поминувам низ ова...

На ALISA0000, H.VAGA, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    571
    Знам мила, ама ете после секој преглед ми кажуваат таква некоја загрижувачка вест, Аман више одвај чекам да се породам, ич не уживав у бременоста, раaт да не си 1 ден.
    Инаку у стомачето е помала 2 недели.. ко да престанува да се храни рече докторката, на постелката толку и бил капацитетот :(

На ALISA0000 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.564
    Допаѓања:
    21.146
    :hai:
    Знам дека си загрижена, таков период е бременоста за жал, освен што е убава полна е и со секирации. Уште ептен малку ќе влезеш во безбедна зона и ако треба ќе те породат па бебе ќе продолжи да си расте надвор од мама.
    Селектирај од кого ќе слушаш информации и на кого треба да се потпреш и да му веруваш. Како што разбрав кај матична одиш за брисеви, а водиш бременост на друго место. Слушај го докторот што ти влева повеќе доверба.
    Многу доктори знаат на глас да коментираат претпоставки без да се свесни дека ние секој еден нивни збор после го анализираме по пет пати. Сѐ ќе биде добро, на крајот си, имај позитивна мисла. (fingers):sun:

На Sienna_MK и Ena0310 им се допаѓа ова.
  12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    571
    Така е , докторите не бираат зборови понекогаш, на нив им се секојдневие тоа, а ние премислуваме по 100 пати све што ќе кажат...

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Да пробаш добра вода со ѓумбир едно време колку толку ми помагаше.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    За протоци што ти има кажано?
    Дали имаш испитано димери, хемостаза?

15. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    571
    Да пророците се ок, д-димери беа покачени, ми зголемија доза клексан.. сега се ок.

16. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    И јас поминувам моментално низ исто, од почеток се водам како високоризична бременост, лежам постојано и стомачето на бебето касни во развој 2 недели а сум 33 уште два дена. Постелката послабо функционира ама не знаат да кажат до кога, затоа одам на 2 недели на контрола и се молам до 36 да стигнам. Ти си скоро 36 недела и верувам дека ќе стигнеш до 38(fingers)Тешко е лежењето ама ќе издржиме:muscle: :hug:

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.442
    Допаѓања:
    108.309
    Јас сум 2200 родена се на се, па еве ме ништо не ми фали, дури и вишок имам. Да е жива и здрава, друго не е важно. Ќе се роди ќе си напредува. Зависи и вие какви сте, ситни, крупни, високи, слаби, дебели, ниски... и моето е помало од мерките, назад е цело време со некој ден па и цела недела.
    Синоќа другариве договорени биле да лумпуваат. Поспав што поспав до 2 и толку. До 5 се вртев па од 5 до 7 дремнав и однесов дете во школо, се прошетав за џабе до Биотек, утнат упатот и не можев да оставам урина, па си дојдов дома и отспав уште саатипол. Реков денес гравот сам нека се вари, јас ќе одмарам. Мноооогу сум подобра денес, уште сум затната, слухот не ми е вратен скроз ама подобра сум каде каде. Се мислам да одам на орл кај еден мој доктор, ама страв ми е од тоа сондите, ќе ми брза во нос, ќе ме гњави. Може и да појдам, нека ми исперат уши бар. Ама ич не ми се меша у гужвите по болниците.

Иначе денес ја затварам 31ва, почнувам 32 од утре, лелее, кога летна времево. Денес таков лажњак ме здрви, мислам цел стомак ми отрпна и препони и се. Ама се врти нешто праи егзибиции. Списокот веќе се штиклира, кај и да е ќе го завршам, па да почнам со перење, со пакување... уште немам одлучено што ќе носи за од болница, чекам нешто да ме изненади од некаде, па ќе видиме. Едно шпихозниче од Мапетс такво дебелко ми праи мерак, се мислам да го нарачам, и така имам попуст кодови собрано да ги искористам, ќе видам. И ќебенцето од Тила ми остана во мисла, ама тоа за дома, за спиење, не е за искачање од болница, нема да може да го закопчам во транспортер. Кога сме кај транспортер треба да се изнесе и количка да се испере, да се исуши, да се среди.

Убав ден мешиња!

На Zorajde, Nala37, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    И јас морам да се пожалам, џа си олеснам тука, затоа што друг не ме слуша ни разбира. Почнав да добивам панични напади, тек во среда ќе наполниме 24 недели, а стомакот ми е огромен, ни можам да лежам, ни да се свртам, трудничката перница ќе ја искинам и фрлам, само повеќе ме укочува, џабе парите, немам спиено од мај навака. Не знам како ќе се справам со стомакот што допрва уште повеќе ќе расте, две се. Од ковид уште не сум оправена, а веќе се борам со страшни киселини и запек и ништо не помага, ама буквално се што пробувам само влошува. Цело време гладна, нервозна, исплашена, плус и по цел ден сама дома, мислам дека ќе полудам. Ме плаши кога доаѓа ноќ и треба да си легнам, тогаш сè само се влошува. Бебињава се напикале скроз на лева страна и ме фаќаат ирационални стравови дека кога лежам на таа страна може да им се случи нешто. Плус заостануваа по една недела и нешто, а јас не можам ништо хранливо да јадам, сè ми се враќа во грло. И најискрено ме фаќа паника дека сум слабак и нема да издржам до крај.

На Sienna_MK и 1209 им се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    940
    Ne se sekiraj kerka mi ja rodiv vo 39ta nedela 2640 pa sega e devojka ipol bev ispotresena cela ne kavuvase voopsto

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    И јас да си се пожалам.. 33 недела и 4 дена.. од сабајле јаки менструални болки грчеви стврднувања одвај ми поминаа со два магнезиуми од по 500 мг. Минатиот вторник и среда ги примив инексиите за зреење, докторката ми рече некој ден нема да мрда не се плаши.. но дојде и понеделник а еднаш од сабајле го осетив скроз нежно веќе почнува да ме нервира оти не мрда.. не помага ни пепси ни благо.. сама сум во моментов, спремам дете за во градинка носам и го земам и обврски со неа.. веќе е се испрано уште да се испеглаат.. да докупам од аптека работи и си велам спремни сме. Сега цел ни е барем до кај 35 недела.. во понеделник имам преглед со цтг.. господ со сите да е да ни помогни..

На 1209, Lavica2602, Cececece и 4 други им се допаѓа ова.