Зошто прими инекции за зреење? Ако ти е на мисла оди на ехо да те видат. Јас примив зреење ,очекував да се смири бебе ама моето не прекинува да мава од прв пат коа го осетив. Се прашувам воопшто дали некогаш одмара, мава и дење и ноќе.
Двајца доктори ми кажаа дека има шанси да се породам пред време имав многу болки контракции и се подсмирија многу малку со терапија од утрогестан 3 на ден и дабростон 2 пати.. многу е ниско слезена.. и првата ќерќа ми е во 37 недела и неа така ниско ја носев.. Ми поминаа болките сега стврднувања имам само.. да не сум рајат..
Одмарај повише мами.. Не се напрегај ќе издржиш. И ја имав малку контракции во 7ми па се поднамслија. Магнезиум и утрогестан примав ама јас лежев ради скратен цервикс.
И да сакам нема одмор пошо со мало дете сум и морам колку и да ми е тешко.. а не се осеќам ич добро, немам сила воопшто, ќе почнам да работам нешто низ дома и на пола оставам и легнувам за да се стабилизирам,шетаме со малава и почнува да ми се лоши, да ми се врти, ужас. Аа првата бременост ми беше убавини, на секој му посакувам таква бременост. Ете добив совет од една членка со цумбир да пробам иако апчињата за против повраќање нешто не помагаа, а ме тераа многу на спиење.
Оди на второ мислење, на трето.. мене така ми направи матичната, од памет ме истави, рече не расти воопшто многу е мала, трупот е многу мал, едвај има 900г, јас со плачење излегов од на преглед, маж ми стаписан беше, за на крај да ми рече друга докторка дека 1200 има, дека е се во нормала и не можеше да поверува што се ми кажаа. Имам здраво и право девојче, се роди 3630г, само стресови ми направија без везе. Мисли позитивно и ќе буде се во ред, само оди на повеќе мислења.
Идам и кај матичната и во Ремедика. Преку глава ми е од лекари ... Беше една недела поназад, во Ремедика ме исплаши Петрова ако не расте морало да ја вадиме. Матичната ме утеши дека се толерира и дека ја сум ситна и бебето ќе ми било ситно. Ама сега више е 2 недели поназад со стомачето.. Тоа значело не се храни добро а протоци и постелка се ок. Наредна недела ќе идам у државна таму планирам да се пораѓам. Ке бидам полна 36та недела. Па како кажат докторите така ќе правам... Инаку знам дека на тие мерки не можеш со сигурност да се потпреш. Сепак ехото не е вага. Се надевам ќе пораснеме уште малку до крај.. Си викам барем 2500 да качи..
Kako se spravuvate so zapek vo poslednite nedeli od bremenosta? Mene mnogu me maci nemozam da odam a i hemoroid mi izleze i krv imam na brisenje od anusot na sekoe odenje vo wc i mi e strav da odam po golema potreba da napnam da ne napravam problem.
Вака, исто и мене во Чаир прошла недела ми рекоа бебе е 2300 и е мало Па ме уплашија. Јас сум моментално 36та од утре , Денес во Ремедика ми кажаа стомачето е 33та недела ,главчето одговара за 37 ма . Пак ме уплашија...ама Котларова ми рече, главче е 37ма ,стомаче е 33та ,таман си одговара за неделата 36та...а како сметаат незнам ни јас....и сеа се плашам ....што ако излезе со голема глава ...триста филмови...сите мерки се различни...единствено добро е што бебе сега е 2600 има качено 300 грама
Кога почнавте да го осеќате бебето? Јас мислам дека уште ништо не осеќам, мешето си расне ама ни пеперутки ни чуда осеќам, 18та недела сум. Постелката ми е на заден ѕид, нели во тој случај порано се осеќало, или јас не знам да препознаам.
Јас исто имам проблеми со запек цела бременост, моментален спас ми е магнезиум директ што го зимам и имам доста мека столица но пак ми се појавуваат хемороиди но не крварат. Јас ставам кантарионово масло со памук на анусот и малку од малку помага да не ги чувствувам но јас и лежам цело време, па бебето сигурно и притиска со тежината. За да се повлечат скроз не верувам барем не додека да се породам, пробај да ја омекнеш столицата и да не правиш никаков напон за да не ги раскрваруваш хемороидите. Земи парафинско масло или пробај со варени сливи или отстојано ленено семе во јогурт. Со лесно.
И јас исто имам проблем,а пред да останам трудна одев редовно секој ден,а тек сум на почеток на бременоста.Не ми помага ни магнезиум,ни сливи,ни ленено.Решив утре да земам парафинско да пробам,неможам да се поднесам веќе
Ke probam so kompot od slivi dali ke mi olesni. Se plasam so ima krv ama bi trebalo da ne e nisto seriozno i toa nema vrska so bebeto pretpostavuvam taka?
Znam kako e toa cuvstvu.. ama ke imas promeni nekogas ke inas i dijarea. Jas od premn zapek naednas znaese da mi svrti na dijarea i da se macam dva tri dena samo vo wc da sum ostanata..
Нема ништо лошо да му се случи на бебе, подобро е да ги испразниш цревата и да не се мачиш со тегоби и гасови, тоа може да биде многу непријатно, за да не крварат само гледај да не напнуваш многу.Кај мене исто крвареа од време на време затоа гледај да не напмуваш, ако можеш на набави си и кантарионово масло, ќе го омекнува местото и помалку ќе крвариш.
Дај боже зошто неможам да се поднесам вака,како балон сум.Со првата бременост немав проблем воопшто и ова ми е ново и многу мачно.
Нема воопшто што да се плашиш моево константно беше со две или три недели унапред во главчето , и да ти кажам се роди баш сразмерно и воопшто не му е поголемо главчето, ако ја следиш групата во скриено катче ќе видиш дека сум во право, а ме плашеа дури дека можеби ќе мора царски баш за тоа дека му е големо главчето