Дуфалак мене воопшто не ми помогна, а преполн е со шеќер. Сега планирам смокван детскиот да го пробам тој е дозволен во бременост и е на база за сливи и смокви.
Аа да, смокван заборавив. Испив едно и пол шише негде 5 месец кога бев, имав голема мака и ми помогна доста ама малку одложено .. Пред него Дуфалак почнав,има побрзо дејство ама морав да го прекинам ми правеше многу гасови а на работа одев тогаш и едвај се контролирав во канцеларија и го баталив
Ау да, сега ми текна дека кога го пиев имав тегоби подуен стомак, ама не ми текна од него дека може да ми биде
Ааа не не ја и така сум подуена,уште тоа и гасови плус и може да се лансирам директива на Марс Не не фала
Здраво женски, сакав да ви се придружам на групава после прво ехо, но многу сум загрижена и ми треба ваше мислење. Со ивф сум, позитизна бета на 12ти и 15ти ден, спред календар треба да сум 5+3, прво ехо имам следна недела. И таман реков ќе бидам трпелива и нема да си правам стрес, настинав. Викендов ме болеше страшно грлото, воспалено, успеав некако со народни лекови да го излечам (млеко со прегорен шеќер, чај, лимони, fishermen, плакнење со lacalut…). Се обидов да бидам прибрана, арно ама денес сум омалаксана некако, пред малку измерив 37.4 и ме фати паника. Не знам што да правам, почнав да читам по нет, што не причитав, сериозна паника ме фати… За 10 мин измерив пак 37.2, но мислам дека после тест цело време така ми се движи температурата. Што да правам, може ли да има штета, ваши искуства?
Jas kolku sto imam citano na pocetokot od bremenosta e normalno temp da ti varira do 37.4 ako e povisoka od taa i toa poveke od dva dena treba da se obrati na lekar. Nemoj odma na najlosoto da mislis. A ako ti e tolku misla pojdi si na ginikolog neka te vidat.
Тогаш пробај со парафин, а и слободно можеш смокван.. мене ми помага овес со мелено ленено семе, наутро исто ако не ти е гадно супена лажица маслиново масло и чаша млака вода со малку мед
И мене отприлика тој период 5-6та недела ми се качуваше 37.2/37.3, мислев настинувам и ми студеше. Прашав тука на форумот, испадна многу членки поминале исто. Така ми беше 2-3 дена и после тоа не се повтори, на тоа остана. Успат да прашам Димери 630 за 15+ недела? Во ред е бројката?
Фала ви за брзиот одговор, ми се ублажи за момент паниката Се надевам не е висока температура што може да наштети. Се јавив кај матичен (пријател ми е, па го замарам често) ми вика да појдам утре, ма да не гледам баш што може да направи. Како можеше баш сега, само мир да се нема…
Фала ти многу. Јас знам дека настинав, со болно и воспалено грло бев, но најмногу за температурата се грижев, но штом е некоја нормална температура се надевам ок сум. Фала ви на сите, ме смиривте малку
Дечки ај ве молам видете ги меркиве, многу се грижам ,се ми е различно... Котларова не рече дека е опасно,ваљда ке кажеше?.
Добра е твојава бебка, само у стомаче е помала. Ја и ти сме 4 дена разлика а мојава е 400 грама по малку ... Ја мислам да не се оптеретува ме више со мерки.. Колкаво толкаво, да ни се родат живи и здрави само после ќе си пораснат
Кај мене ретко е под 37.4 а здрава сум. Сите доктори викаат дека не е тоа тт. Искрено ако немаш друга мака ич не би одела по доктори, да закачиш нешто плус. Од таа тт нема штета бидејќи не се ни рачуна како покачена. Сигурно ќе кажела, колку повеќе тумачиш паники си ствараш. Со првото бев иста, мир немав ако некој ден или недела напред назад беше, а сите викаа нормално е. Сите бремености нешто било понапред нешто поназад и супер било на крај. Доколку си кај стабилен доктор малку повеќе доверба, помалку гугл и поопуштено.
После скримингот во 22 недела. Знам ме прашаа тога дали го осеќам и реков не, прво дете се осеќа од 18-23 недела.
37,4 не е температура, се испод 38,5 не е страшно и не се пие ништо дополнително. По интернет дијагнози не барај, пошо за се пишува скраја да е. И да отидеш на доктор исто ќе ти речат, парацетамол и тоа е тоа. Јас во 5ти медец закачив стомачен вирус, освен електролити ништо не ми дадоја, а и најздрав човек по болницине ќе се испоразболи.
Женски не гуглајте, само тоа имам да ви кажам, ако доктор не рече дека е нешто страшно не се вознемирувајте. Од мислење само нервози и стресови. Јас на преглед прашувам само дали е се во ред и толку, што кога ќе знам дека некоја мерка не одговара, ќе се нервирам само. Утрински не пиев кафе и цел ден ко пијана. Испив сега во 7 едно и малце ми се разбистри малку главата. Се надевам ќе успеам да додржам да не спијам уште во 9 и ќе можам да поспијам вечер, оти кога си легнувам рано ич не спијам, кога ќе си легнам покасно спијам топ, со 2 будења ама без зјапање во телефон од 2 до 5. Иначе утре закажав фризурајка, да се пролепшаме дур има време. Да скратам малце косичево, во среда сум на преглед па да видиме синче што ќе рече на новиот фриз, ќе му се бендиса ли. Да докупам што остана од списокот и раат после да перам и да пеглам, да се спремаме.