Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
  2. MSF

MSF Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6

Da, casovite moze da pomognat vo odnos na toa deka se zapoznavame so del od personalot, postapkata, prostoriite. I jas mislam deka ne e se' kako sto se prezentira, no odluciv da gi proveram casovite zasto nekoj sigurno ke kaze nesto korisno. Cestitam za prinovata, mnogu srekja, pa se nadevam deka ke pomineme site mnogu polesno od ona sto go ocekuvame/zamisluvame. :)))

3. MSF

MSF Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Da, casovite moze da pomognat vo odnos na toa deka se zapoznavame so del od personalot, postapkata, prostoriite. I jas mislam deka ne e se' kako sto se prezentira, no odluciv da gi proveram casovite zasto nekoj sigurno ke kaze nesto korisno. Cestitam za prinovata, mnogu srekja, pa se nadevam deka ke pomineme site mnogu polesno od ona sto go ocekuvame/zamisluvame. :)))

4. MSF

MSF Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Dali vi docni isplatata na platite otkako ke go otvorite porodilnoto otsustvo? Spored najnovite informacii i nekoi izmeni vo Fondot (mislam dk imase nekoj novitet), ne treba da docnat platite vekje za nikogo. Doznav deka i samite opshtini isplakaat suma za prvite deca na rodilkata, a i socijalnoto. Ako e nekoj taze poroden i vekje ima nekakva info za ova, neka pise.

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.078
    Породилното доцни и те како.Задутре сме мај а уште за март немам земено.

6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Jas za mart i toa za 5 dena zamav vo petokot.a za ostatokot denovi posto se vodam na porodilno mi rekoa ke ima vo cetvrtok sega ili ponedelnik

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    ima nekoja iskustvo so porogaj i kila na stomak.
    imam kila i sega mi e strav dali se ke bidi vo red so priroden porogaj.

8. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    Мамичкии :) Јас само да ве поздравам и да ве известам за новостите :$ Влеговме денес во 34 недела, до вчера се боцкав клексан 1 дневно, а од денес со флексопарин 2 пати дневно, и по се изгледа до крај ќе ги ставам, но ми најавија и дека после пораѓај ќе ставам уште месец.. Искреено ми здосадија, со модрици сум, врзана за време, пазам да не пропуштам, па да сум дома тоа време.. Ама ајде, ќе помине.. Уштр малку.. За бебе уште немаме ништо купено, јас разгледував и веќе знам се од каде што.. Ама бидејќи дома се реновира, немаме каде да ги ставиме работите.. Тоа е еден апдејт од мене, немав време да ви пишам, иако редовно ве читав:) извинете з долгиот пост :lol:

На Eli23, Kiflicka05, awl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Јас ја привршувам 32 недела, ама што имам напади на глед последниве три-четири дена, како никогаш до сега (facepalm) јадам и за саат време пак ми се јаде, ко да не сум јадела, ама осеќам глад до лошење. Си викам да не е гастрит, затоа што тој знае такви симптоми да дава или така си е во оваа фаза од бременоста. Што и да е, ќе видиме до каде ќе стигнам :rofl: мислам во килажа.

На Eli23, Angel.Heart, Kiflicka05 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.877
    Ако ти е за утеха и јас макам тортиљас чипс во сос и те читам :rofl:.
    Не е гастритис.

На kukla21, Eli23, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Е фала што ме утеши, демек нормално е :D. Ама нека , ќе јадам инаку до сабајле нема шански да издржам, ниту да заспијам. Вака така стигнав јас до +13 кила. А пешачам по 5-6 километри дневно, ама тоа е.:*

На Eli23, Mekuska и danichap им се допаѓа ова.
  12. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    8-|:lol: Јас до сега сум +22 кг :$ Ќе му ја мислам откако ќе се породам, бидна веќе , си имав апетит, немав проблеми со лошење и само си качував :$

На Eli23, Mekuska и irena.1 им се допаѓа ова.
  13. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    женски како сте ми денес.. јас вчера цел ден бев во акција чистев,, не седнав ич, а веке сум 36 недела и некој ден, али не ми смета,, само сум малку настината и кашлам од ова улаво време, де сонце де дожд, и синчето мое е настинато, па си се тешиме еден со друг,,пијам антибиотик амоксиклав за бактеријата за стрептокока, па си се тешам со амоксиклавот ке се излечи и тоа што сум настината, ама тешко иде, многу е никакво времето..и ко за беља направив и проблем ама не помина во нешто страшно, го чистев аквариумот, одкако останав бремена маж ми го чисти, ама ај тој на работа за чистење беше, велам ај ке го исчистам не е многу, и почнав, и при крај додека ја исфрлав водата ми се лизна влечката и со се кофичка со вода почнав да пагам, се истури и вода и кофичка летна а јас срека паднав на колена и на лактите успеав да се додржам да не паднам на стомак... ептен се исплашив, ама се е во ред,, на маж ми не сум кажала, одма ке паничи,, се е добро, бебче мрдка во стомак, само ме болат лактите и колената ама ке помине..
    поздрав трудници имајте убав ден..

14. femina0

femina0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    59
    Zdravo mamimicki. Ve citam odamna no prv pat pisuvam tuka. Jas sum 17 + 5 nedela I denovive imam bolki vo dolniot del od kicmata I stomakot mi nalikuvaat na menstrualni bolki a imam I zgolemen vaginalen iscedok. Bebeto ne sum go pocustvuvala seuste pa si velam da ne ima nekoj problem. Vo dosegasnite kontroli bese se ok ama uste malku sum 18 nedela a bebeto go nemam pocustvuvano seuste a I ovie bolki me vadat od pamet.

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    леле внимавај,незнам како во 37 недела чистиш... не ли ти смета? Пази се, веќе си 9 месец, може да ти пукне воденјакот од преоптеретуванје, повеке одмарај... добро што не си паднала на стомах, коленото ке помине
    јас терам 35 недела, и веќе тешко се вртам при спиенје тоа ми смета, се будам 1-2пати за во вц, за кандидата земав и вагиналети канестен, па ке видам дали ке ја снема, со друго сум во ред, немам некој зголемен апетит, околу 10 кг имам +, само кожата ме стега, и овие денови почнаа стриите околу папокот :(
    тоа е, ке се издржи уште 10тина дена, многу било досадно да лежиш по цел ден, сите филмови ги изгледав :) aма после....ке ставаме тампони во уши :D поздрав до сите

16. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    femina0 dali na mikrobioloskite brisevi bese se negativno ? iscedok e normalno no da nema boja, miris i cesanje. ako si popolnicka pokasno ke go pocustvuvas. I jas seuste go nemam pocustvuvano. Inaku denes svativ deka portokal i limun ne mi godat, mi se due stomakot i me pecka.

17. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Незнам која недела си, мене во првата бременост ми се појави нешто како кила од левата страна скроз доле на стомакот последните недели од бременоста, па бев и на преглед ме исплаши една млада докторка као кила е ќе треба да се оперира, а Панчевски од Систина ми кажа дека не се прават прегледи за кила во бременост така и испадна после немав ништо. Се породив природно без никакви проблеми, веројатно од тежината и притисокот беше. Инаку во апартман со мене беше девојка која во бременоста и правеле две операции - операција на слепо црево од едната страна на стомакот и потоа и се случило преплет на црева заради нестручноста на докторот од Битола кој прв пат тогаш правел операција на слепо црево кај трудница па морала да се оперира и од преплет на црева тука во Скопје и на крај успешно се породи природно со специјален појас со каиши за да не ја сечат трет пат со царски рез. Така да килата нека не те загрижува.

На Espadrila и stefi23m им се допаѓа ова.
  18. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Јас сум 18+4 и јас сеуште го немам почувствувано бебето, а на ехо кога го гледаме актвино е многу, не седи мирно ни секунда, а сеуште го нема да ме клоцне силно, а колку посакувам само, едвај чекам дури пред некој ден сонував како ме клоца за прв пат :)

На menelele, galapce и Eli23 им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас сеуште чекам да мрдне. 15+5 сум. На ехо се гледа многу активно, докторката ме гледа зачудена како не го осеќаш коа мрдка. Јас абер си немам. Сите викаат е рано. Пол не знаеме, ама дома се запнале чим не мрда уште. машко ќе биде, мрзливи демек биле машките бебиња. Јас не верувам у такви предвидувања :D али пусто ме копка дали е машко или женско. Па и да мрдне веќе еднаш, да видам какво е чувтството. ;)

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Рано е да осеќете мрдање, што ви е на вас :) Мене Адамова кога бев на скринингот во 22 недела ми кажа дека нема шанси - си умишљаш а камо ли порано, јас мислам дека почнав да осеќем како пеперутки во стомакот во 19 недела или 20.

На Kiflicka05 и Angel.Heart им се допаѓа ова.