Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мила јас поголемите работи ги имам од син ми ,количка,релаксатор,седиште е останува нешто од гардероба да докупам,козметика,шишиња,цуцли тие работи ,а бидејки е пак машко ќе искористам некои ствари од гардероба од првото.

2. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Па ти си одлична, опремени сте, работите што ти останале можеш во било кое време да ги докупиш и нема да ти треба повеќе од недела дена. Јас имам друга мака, најмногу со облеката, дека носам машко и женско си имав умислено во глава дека се исто ќе им купувам во различни бои (барем на почеток де) и нема да ги двојам, ама оди па најди кај нас нешто асално за двете. Па ќе видам нешто убаво за едното, нема соодветно за другото, а морам да го земам, па барам за другото и така во круг. И само се пребројувам и никако да се изедначам Не дека после ќе имам време толку да гледам дали ми се слично облечени, туку само да си правам стресови плус сега. И сега веќе ќе седнам да видам дали имам доволно на број од се што е неопходно за први два-три месеци и ќе се сопрам.

На AniSk, Sienna_MK, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    До кога имате киселини и чаре некое, а да не е гастрогард пошо ми е погаден и од киселините? 24 недели полни, пазам што јадам преку ден, се по малку и посуво, навечер доцна не јадам иако сум гладна, ама штом легнам на перница, почнува револуција и мислам дека цела утроба ми се враќа во грло. Пивнувам по малку сода бикарбона, ама и тоа не знам колку смеам, а веќр почнува и тоа да не ми помага. Ставив две високи перници, ни тоа не помага. Ми се умира ноќе, ем мртва уморна за спиење, ем не можам ни да лежам, камоли да заспијам.

На Panovic и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  4. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мила и јас мака мачам со киселини и мене ми ги понудија Гастро Гард и мене ми се многу гадни значи и вчера отидов и земав Рупурут исто се смукат ама некако многу брзо се растопуват и не се толку гадни како Гастро и многу по ефикасни од нив,пробај.

На 1209 и Tess36 им се допаѓа ова.
  5. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Да јас ке треба само да однесам на хемиско да се исчисти колицата и транспортерот а и јас не сакам да чекам до последен момент оти со син ми само што влегов во 9 ти ме породија поради покачен притисок е сега се надевам дека нема да имам таков проблем....инаку за алишта те разбирам и тоа што е малце поубаво е прескапо ,а ти треба за две да купуваш.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Се надевам ќе си издржите до термин, а нека си биде се спремно во секој случај. А за облеката баш така, тоа што е убаво е поскапо и некако приметив за колку помало бебе купуваш, толку поскапи се работите, а знаеш дека ни двапати нема да стигнеш да му ги облечеш. Ама ќе се снајдеме ние, колку и да поскапуваат и да профитираат.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас ич немав цела бременост па сега на крај ми се појавија (околу 8ми месец се појавија, сега сум 9ти ушти си ги имам).
    Значи, нема правила, може ќе ти поминат, може ќе си ги имаш до крај. Кај мене бебуш е карлично и кога ќе легнам баш со главата на желудник ме притиска, ужас, сè ми се враќа в уста. Гастрогард пијам и само моментално ми помага, инаку најмногу ми помага грч ладна газирана вода. Тоа е, ќе издржиме:D

На Lavica2602, Tess36 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  8. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Честитки, да сте живи и здрави и среќни.:inlove: Лесно опоравување мамичке!:hug:

На Hope06 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100

Пораѓањето е збунувачко од емотивен аспект зошто 1000 емоции и мисли се мешаат.
    НАЈТОЧНО!
    Браво за целиот текст :clap:

На Emotional123 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  10. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    109
    Мешиња дај кажете каде низ ск има интересна убава облека за бебушки:inlove:
    Значи баш за новороденче :inlove:

11. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Јас сум 23та и од пред две недели почнав да купувам по некое комплетче. Бидејќи немам кој да ми даде барем нешто да искористам и некако почнува паника да ме фаќа. Решив по малце да намалувам од списокот.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Буквално во бременост за ништо нема правила, ама да, мора да издржиме. Сега сум на преглед па ќе видам кој тоа си игра со мојот желудник. Мислам дека едното бебе е скроз доле и она само нежно ме тепка со ноџиња, ама фраеров изгледа е горе и му смета желудникот. Сфатив само дека од овошје се ми смета и ќе гледам да избегавам за да се издржи некако.

На Kateruna и Carita им се допаѓа ова.
  13. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Vasive svekrvi se urnebes, izgleda samo mojata muva ne ja lazi i voopsto ne e zainteresirana.
    Znaci jas da ne se sekiram sto nemam kiselini, uste mi e rano. Dosega primetiv ednas ili dva pati samo i toa mnooogu jaki bea, ama toa bese se. Duri mi pomina niz glava deka pufla moja nema da ima kosa koga ke se rodi.
    Si leta vremevo, teram 27ma nedela (26+5) drugata nedela na pregled veke kaj doktorkata sto ke me poraga, mislev da odam pokasno, okolu 32ra ama ispadna pobrzo. Vo mojov grad ginekolozi nema bas saglam, a posledno Gurzanova pobara da se izmeri kolku placentata e navlezena vo matkata (valjda taka mi rece) pa i zvonav na maticnava, nemala taa takvo eho, imame uste eden privaten ama kaj nego odev i ne sum zadovolna posledno, pa veke ke si go fatam patot vo plodnost.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    @Tess36 добра вода со ѓмбир, зелено капаче што е
    Спас ми е за киселините, бадем исто непечен некогаш ми помага

За стварите, јас имам од првото количка, креветче итн, алиштенца земав нешто, 4 шпикозни, 12 бодиња со кратки и 8 со долги, пантолончиња, чорапчиња , не сакам премногу да земам затоа што првава ептен необлечени ствари има од тоа што земав и земав само ко да нема др ден :D
    Е сега планирам со к15 да напраам некоја залиха на памперси, влажни, шишенца, и за бањање колекција да земам
    ако снемаме нешто, ќе влета и розева шпикозна за по дома од сестре, па што :D

Денес 23+1, следна недела скриен шеќер, најтешкото за мене :(
    Само нек е жив и здрав и да не излегива до 34т барем, ама од сега ми е деформиран стомаков навечер, не се знае што праи малиов внатре :D
    Не знаеш што излегва испапчено кога ќе легнам на грб, газе ли е, глава ли е :D

Ми е страв како ќе се снајдеме и со тодлеркава, лепенка е за мене, и вели дека бебето со татко и ќе спиело :D
    Втор царски во 38ма ли е ? Освен ако нема индикации за порано?

Не знам ни како ќе ја остаам дома 5 дена кога ќе дојде до тоа, сиг ќе преплаче :worried:
    Ја имам оставено ко се оперирав ама тоа беше ден ипол :(

За темата др, со првото царски, сега пак, првото едвај 2 месеци доење, мало бебе, со жолтица, никако не цицаше, се намачивме ептен, постпородилна депресија поради паметни глави во околина и семејство, бебе нервозно, пелени празни
    Се преродив ко решив дека нема да ја дојам и бебе беше најадено со шише, задоволно и среќно, со полни пелени, со качена килажа
    И сега ако не можам да дојам не мислам дека сим немајка
    На прво место ќе ми бидат секогаш, гледам да е облечено, најадено, наиграно, среќно да е дете, и јас да бидам психички океј, за да можам да се грижам за нив
    Зарем оние што посвоиле не се мајки?
    Ни е важно како е родено ни дали е доено, сите ги знаеме бенефитите од доење ама кога не оди не оди, па фала боже имаме алтернатива (царски и адаптирано млекце)
    Дете е важно да е сакано, да расте во здрава околина, да го изведеш на прав пат, д не е малтретирано од никој ни психички ни физички
    Ако грешам поправајте ме, тоа ми е мислењето :wasntme:

Поздрав мајки, каша попара пост :D
    Галете мешковци :hug:

На Kateruna, DolceVita3, Tess36 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не мора да значи дека ќе имаш, јас ниту еднаш немав киселини во првата бременост.

На Lavica2602 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    И јас дојдов да се пожалам за киселини.
    Во првата бременост повраќав до кај 17-18- недела,омалаксана бев без сила.
    Сега еве од вчера 5+2 после појадокот се препотив,омалаксав со болка во желудник мислам дека ми гори желудникот(facepalm) подждригнував,немав нагон за повраќање ама добри 2 саати ми беше мачно. Истото се случи и после ручек. Се надевам нема да премине во повраќање:?:

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    7.702
    После срцева акција си купив едно комплетче неутрално. За 2-3 недели после тоа и бабите купиле по едно макар што јас сакав да чекаме барем да го почнам 7ми месец.
    Кога го утврдивме полот повторно уште една тура на шопинг од сите и после тоа веќе кој ќе стаса купува. Останува само со добра мисла, да го чекаме пораѓајот.
    За големите работи, веќе дел ни понудија блиски роднини и се согласивме да земиме, со тоа што ќе ги земаме/монтираме тек после Божиќ. При крај на 8ми месец или почеток на 9ти.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.244
    Интересна не знам ама квалитет како Бенетон тешко. Сите трењерки купени таму, блузи, хеланки сите се коска, кога ќе видиш исти цена се со окаиди или тие на чико, кога има попусти може да се искористи ептен. Од прв ден до сега и купувам од таму и дада бебе ќе биде спремна, едно преперување и може да искористи се.

На Cececece му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Фала ти, ќе пробам со водата. Само да отспијам, една ноќ барем. Ги видов на преглед сега, едното се пикнало горе со главата и стиска, изгледа ќе гладуваме додека не се сврти. А инаку со стомакот и јас сум иста, секој ден е различна форма, коцка, правоаголник, триаголник, стварно не знам што прават, само ќе се појави некое испапчување што не знам што е, па ќе ме искриват цела на лево, не знам зошто, само лево сакаат да се пикаат[/QUOTE]

На Vanilla15 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  20. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.647
    Cveklo probajte svezo, mene mnogu mi pomaga!

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.