Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    Со лесно (fingers). Наскоро ќе се гушкате со бебуш :inlove::hug:

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    11.715
    Нека ви е со лесно :sun:

@АнаМаријаД мислам дека може и од поткачен шеќер да се суши устата, ми се случува и мене ама ја имам клима во соба. Ај баш види и сподели после. Гуд лак!

На Sienna_MK, АнаМаријаД и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    11.715
    Женски, тоа што немам скоро никакво чувство за сол се должи на бременоста или?
    Ручекот вчера шо го праев маж вели комај и да не се јадело од солено :?:, а мене превкусно....
    За вечера чепнав кашкавал, блантав, несолен. Му велам убав кашкавал ама му фали сол. Го пробува тој, ми вели, не бе таман е.

Сега за доручек овес и јогурт и тоа несолено...
    Нормално ова, или?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    1.413
    Ви благодарам многу девојки:inlove:

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Вчера бев на преглед во 27 недела, конечно го дочекав после 5 недели. Се е супер со бебето си расте како треба, органите се супер, постелката од преден зид сега се качила горе и плодовата вода беше во ред. Јас целата среќна, конечно да ја видам бебушка, ни го покажа лицето зошто минатиот пат на скрининг се криеше и во сета возбуда ништо не прашав оставив се на матичната. Излегувам од кај неа и ми текна дека не ми провери цервикс и грло. Ми идеше да се утепам зошто знам дека наредните 5 недели ќе паничам. Го снимав прегледот за да му ја покажам беба на маж ми, го враќам јас гледам ни абдоменално не ми измерила ни она. Последно на втор скрининг, не кај неа туку кај Димчев цервиксот ми беше 4.19цм и затворено грло. Дали видела дека нема индикации за да ме провери или тоа мора превентивно да го направи? Да не чекам 32 недела да одам накај 30 на приватно? Зошто знам дека нема симптом за јас да осетам дека се крати, а некако во овие последни месеци ми е најбитно тоа, да не е предвремено.

6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    1.889
    Здраво девојки правев брисеви и ми излезе стрептокока 19+3 сум искуство?
    Понеделникот бев се е во ред со бебе супер е со мерки веќе по малку почнав да ја осеќам,цервикс ми е 40мм.

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене докторката и без да ми го измери кога ќе го видеше викаше дека има супер должина и кажуваше колку цм отприлика и личи дека е долг, и кога ќе го измереше навистина беше отприлика долг колку што кажала претходно, искусна е и навистина дава точна проценка. Така да мислам дека воопшто немаш простор за грижа, ако виделе докторите дека имало потреба за мерење ќе го измереле, си ја знаат работата па не треба баш секогаш ние да се правиме поголеми доктори од нив:)

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.216
    Допаѓања:
    111.430
    Прво од кај знаеш дали го измерила или не. Ако не искоментирала не значи дека не измерила. Може видела и не искоментирала. Не паничи, немаш потреба. Друго, симптоми за скратување на грлото на матката итекако има, притисок над пубичната коска, болки ниско во стомакот, бодежи во вагината, се што се осеќа во текот на бременоста но со многу појак интензитет, едноставно знаеш дека нешто не е во ред, притисок некој безвезе осеќаш што не се промашува лесно.

На Skyler, gothchick, Sienna_MK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Како почнува природниот пораѓај и отварањето? Дали првин мора да испадне мукозниот чеп и да пукне водењакот или? Се ближи време па да знам што да очекувам :whew:.

На Mika.goka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Толку разбира очигледно матичниот гинеколог. Не се испаничив јас воопшто, прочитав дека е нормално и дека обично се спушта 4 недели по пораѓај. Чисто искуства сакав да прочитам. Фала.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    Здраво девојки од денес 34 недела :) утре конечно на преглед да видиме до каде сме.. Почнува паника да ме фаќа што ќе ми кажат утре на доктор и тахикардија имам дури да се смирам се ми смета да лежам да седам.. Притисок сеуште имам долу навечер ми е став убаво во вц да седнам.. и овие глупави стврднувања веќе се почести и магнезиум ништо мислам не делува а пијам до 2000мг во денот.. Се надевам уште малку ќе издржиме оти вака се мрднав секое одење во вц гледам да не има нешто секрет од чепот..

12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Јас иначе веке неколку дена имам зголемен исцедок бел. Ама онака буквално седам и осекам кога ми истекува ,како мокрење..брисевите се чисти. Дали е знак дека се ближи раѓање?

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас читав дека нормално било повеќе исцедок има на крај, така се врши прочистување и заштита од инфекции.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Јас јадам се што ми се јаде ама умерено без да се прејадувам. Овошје, зеленчук, месо имам скоро секој ден на мени. И тестенца си каснувам, а од нив бегав зошто бело тесто за никој не е добро. Ама сега ми сака душа и си дозволувам.
    19та недела ја терам и имам качено 2 кг од почетната килажа. До крај си давам фора до негде максимум 10-11. Се е до организам, балансирање на желби и потреби, конструкција итн. Во минатата бременост стигнав до 8ми месец и качив 7 кила.

Последна измена: 10 ноември 2022
    На Кита, Suze18992 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  15. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    Здраво женска. Мене чепот ми падна сабајлето во 4 часот.. и дека имаше и малку крв одма испаничив и на доктор. Ме прегледаја ми рекоја рано дека 37 недела бев прво дете. ама јас некое предчуство му реков нека дојди мојата докторка да ме прегледа.. Ја почекав и ме прегледа во 8 и 30.. Ми вика ти си отворена 7 прсти болки немав никакви ми го пукна водењакот и дури епидурална ставивме се качив на бокс и се породив..
    Сега за второво имам индикации за предвреме да се породам и многу страв имам дали пак ќе сетам некој исцедок и дали ќе имам болки..
    Со лесно да ни е на сите..

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.563
    Јас не го кажав точниот датум ама знаев од прилика која да ке е и таа и ја кажав јас се породив еден ден претходно така испадна,а за ноктите да ми напоменаа да не ми се лакирани

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Кога отидов на контрола пред пораѓај 3-4 прста бев отворена, мукозен чеп не видов да ми падне. Немав никакви болки, дури после прегледот почнаа болките. Водењакот ми го пукнаа пред да идам на бокс.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас пред малку се подизвадив од памет. Го осетив бебе ниско долу, можеби со нозе маваше. Станав, на нозе бев, како што мрдаше така бодежи во вагина осрќав. Многу сум исплашена, лежам и не мрдам, сега го чувствувам погоре. Ви се случило? Треба да се грижам?

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Јас не пчанирам на никого да кажам, евентуално пак,золва ми ако треба да фо оставиме детево некаде. Мене че м итежи на глава дека сите се во исчекување. Овој пат богами и за излегување не кажувам, ќе се пријавам дома кога ќе сме, а не како минатиот пат цела делегација, па за малер каснеа со испис некоја машина за кс за мали се расипа, а без неа не сакаа да не испишат.

Нокти треба чисти заради анестезијата, ако не дај боже има проблем прво се забележува на нокти, како што веќе ти кажале. Јас заради итен царски немав време, немаше ни кога да ги средиме влегов така во сала, а ми рекоа додека ме спремаа, ама кај мене беше ептен ургентно. И прстен на рака имав, а и тоа не смее, ама заглавена ми беше бурмата, цел месец претходно се обидував са ја извадам:worried:

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Зошто да паничиш? Си расте бебе и сегде допира/удира... Ќе го осеќаш и горе и доле, секаде, најнормално е.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.