Ме исплаши тоа што бодежи во вагина имав како буквално во вагина да беше со некоја нога . Не сум почувствувала до сега вакво нешто. Пред нецела недела бев на преглед се беше во ред. Цервикс не ми мереше вагинално ама рече дека е добар, можеби го гледаше абдоминално.
Да стигнат резултатите од крвта и ке пишам баш дали било до тоа. Ако не е тоа незнам стварно како да си помогнам,ке треба доктор да прашам. Значи ем затворена устата ем суво внатре барут скроз па и неке да почне да се лачи плунка морам вода да се изнапијам,и џабе после саат два ке станам пак за во вц истото сува барут устата.. Јас пиев Глукофаж до 8 недела негде прво мислев од тоа дека ми е дека ми се дешава со шеќерот нешто ама не било до нив и од кога ги прекинав истото ми е.
Zdravo na site jas sum nova na forumov i me interesira dali nekoja od vas imala polip na grlo na matka i toa vo bremenost. jas sum 23 nedela i mi e otkrien polip uste vo 21 nedela poradi sto imam mnogu kafeav iscedok odvreme na vreme me interesiraat vasite iskustva cekam odgovor fala odnapred
What does lightning crotch mean That sudden, sharp vaginal or pelvic pain you may feel late in pregnancy is called Lightning Crotch. It's not serious or a sign of labor. It may be due to the baby putting pressure on the nerves around the lower part of your uterus. Можеби ова? Јас во првата бременост имав,и баш докторот ми рече дека беба најверојатно мава на некој нерв
Јас во 20 недела имав такви бодежи и тургање надолу во вагина што си мислев готово ќе се породам толку многу ме болеше а почнаја тие бодежи уште во 16 недела ама во 20 ми беше врвот со плачење со тресење бев на матичен ме прегледа и се беше во ред од ширење на матката некои жени такви болки имале ништо страшно не е па после тоа ми поминаја така да не се плаши.
@Starchild @ija Сигурно беше нешто безопасно, штом сега нема ништо веќе. Леле ама во моментот се извадив од памет. Фала ви девојки. Се надевам нема да се повтори Значи дома ми е најсигурно кога сум, не знам зошто така. Сега дојдовме на викендичка и ќе се спремав за малку за назад, за дома. Ама после ова само дома ќе си седам.
Не анализирај до толку кај те удрило. Еве сега ме мава доле, ама и горе ме мава, големо е веќе не е мало. Мене ми се има десено во седечка положба да ме мавне толку ниско што на нога го осеќам, на надколеницата кај препоните како да кажам, ко ноџе да ми удира. Сега веќе е главично и не го осеќам баш така, ама пак е тука. Особено ако си ситна, слаба, ќе го осеќаш повеќе и на повеќе места. Одмарај малку и ќе се смири. Тоа додуша ако е ко моево не се смирува уопште, ни одморена ни заморена, нема едноставно шанса да се смири. Мислам дека постојано е во покрет. Иста потполно сум и јас. Никој друг дома, само јас. И вака во седење ми се дешава, не само во спиење. Еве само што стигна резултатот од кс шеќерот дури низок, 4ка, не е до тоа. Мислам дека во бременост е нормално. Ако имаш навлажнувач на воздух вклучи го, ако не земи некоја билка во собата, чисто да видиш дали ќе се смени нешто. Стигна кс, ко што пишав, дали од синко некоја бактерија во нос, ама покажува бактериска инфекција. Запнала докторката да правам брисеви. Ич не ми се оди пак во Биотек, ич. И ќе ми даде антибиотик, а за што кога немам симптоми, за џабе. Болна бев, мислам нормално е уште да не ми се стабилизирани параметрите. Шознам...
@Lina-Detelina Не се грижи не е страшно.Може пак да ти се повтори да не се плашиш.Бебе мрда се мести,штом е активно не се грижи.Што се нема да истрпиме ехее а те разбирам и јас сум Миле Паника
Уживај во викендичката, одмори, ќе си дојде на место. Инаку, веројатно дека ти е прва бременост со ширење на матката, затоа имаш такви бодежи.
И јас истото се прашував, ама изгледа се ненормално е нормално во бременост. Рецепторите за вкус ми се скроз изреметени. Сол воопшто не осеќам, само дотуривам, а викав мора да пазам за да не отекувам многу од солено, ама гадно е бе, не се јаде. Плус ништо од храна ми нема ист вкус како пред бременост, се ми е блантаво, гадно, апетитот до максимум, а никако да каснам нешто што ќе ме усреќи. Ни сирење што претходно толку многу сакав, цело време го купуваме истото, ама сега ми е гадно, ми мириса на овца и не ми е солено. Првин мислев дека е од тоа што сум цело време болна, ама не знам, може само од бременоста да е.
Многу безвезе, барем во тоа да можевме да уживаме. Кафе најмногу ми фали, не пијам секој ден демек ај не било препорачливо, пијам еднаш неделно кога сакам да се почастам, ама ич ич не ми е убаво и сега и тоа ќе го баталам. Ваљда ќе се вратиме во нормала после породување.
Зошто да не пиеш кафе? На почетокот во првите недели не пиев само, после тоа почнав по една шоља послабо, а сега веќе си пијам по една убаво јакичко, а некогаш и две.
Кафиња пијам по две, некогаш ми се фаќаат и три. Јадам се , од тоа што можам ,секако. Едино турското многу не го можам ,од старт повракав од него ,ама нес си пијам редовно .
Sega i jas ke si stavam, samo edno sabajle pijam, retko koga dve ama eve me potseti da si stavam. Bujrum
ај наздравје Иначе ауу како ме Фака паника луѓе дека ништо не сум спремна. У пм више. Само нешто ми истекнува. Дали морам да купам силиконски брадавици? Дали и кога се купува мидер или нешто такво после царски?
Не мораш. Ако ти бидат потребни, ќе купиш. Јас се зезнав и зедов, ниту еднаш не ги употребив, а доев.
Не мора да купуваш силиконски, ако ти требаат тогаш ќе земеш. Мидер не носев, никаде не е правило дека се носи.
Доколку планираш да доиш јас ти препорачувам да си купиш јас немам брадавици а сакам да го дојам во болницата еден ден се мачев и јас и бебе не можеше да фати а млеко многу гради тврди потоа ми донесоа и веднаш фати и еве и дома си го дојам со нив,а доколку имаш брадавици и мислиш дека ке може да фати не ти требаат, а мидер уште е рано јас не можам гаќи да носам а не пак мидер да стега