И мене ми рече дека сме лакомеле со "парталчиња", ем ќе ни донеселе ем ќе ги одрастело бебе брзо алиштата. Мене ми е мерак да си купувам, прво ми е исто како и на тебе. На мајка ми пак не и е прво внуче ама жената ми изнакупува многу работи и за сè ме праша пред да купи или нарача, ете едноставно мерак и е.
Фала ви девојки @Ano мене најмногу ми беше страв дали ќе ги извлече бебе брадавиците бидејќи ми се вовлечени, најмногу заради тоа земав.
Eeee tvojava se osmelila da kup kartonski ili ne - si go pominala redot zenata izgleda nekoja ekonomicarka ti e sveki Mojava nitu me prasala sto sum kupila, ni sto ni treba, nitu se ponudila nesto da kupi. Se e rano, ne trebalo nisto predvreme, imalo vreme, pari koa si imal se si imal itn... Duri i instrukciii dava i kazuva, doenje bilo doenje, prirodno poroduvanje bilo prirodno, se drugo ne. I samo nasoki, naredbi, pravila. A da se ponudi da pomogne, ili pak da ima merak za nesto, ne. Ladna ko kamen. I ne ja ni slusam veke, ne i ni repliciram. So sebicni luge, koi na nisto ne se raduvaat, i na koi parite im se se vo zivotot, ne vredi ni 5 min da se objasnuva covek... Tvoe dete, tvoi pravila. Kakva majka ke bides, ti ke znaes... Site od strana na off barem u prvi 40 dena i raat ke bides
Ееее мојата ми рече дека среќа ќе сум бидела со царски, побезбедно билоПриродниот пораѓај не бил безбеден ни за бебето ни за мене, 100 пати и објаснив дека не е така и дека има милион причини зошто е подобро природно ама џабе... А мене ептен криво ми е што бебе нејќе да се сврти и ќе морам царски
Кај мене го нема тој проблем, но сум 40та недела и нема абер да пукне водењак или болки да сум добила воопшто, на ехото се гледа дека има доволно вода. Што да правам?
Да бе еве и ни кај мене не е од шекерот 4,4 ми е. Влажен си е воздухот во спалнава ко што треба а ако уклучам тоа за влажнење ке кашлам утредента. Ништо сигурно си е нормално во бременост вака,ке прашам секако докторката ко ке отидам на 21ви.
Одам на цтг преку ден преку два денанема никакви промени ...ако вака продолжи можное на царски да ме бапнат? пред некоја недела ми викаа постелката ми била ептен доле најверојатно царски ке биде.
Moze u posleden moment ke se namesti pravilno i ke zavrsis prirodno.... Valjda se e bozja volja ❤️ Jas ne znam sto sakam se plasam od prirodno iskreno ne znam zosto, moze deka sum panicarka Za carski ne znam kako odi oporavuvanje, a sama ke moram se okolu bebe. Ama ke slusam doktor Si velam, stom preziveav i laparoskopija i histeroskopija i stanav na noze, ke preziveam i poroduvanje, kakvo i da e
Ако проценат дека си за царски, ќе биде царски, но ако може природно сигурно ќе пробаат со провокации.
Инаку вчера Илиевски ми даде Цефалексин за инфекција на урина. Ама забораил да стаи печат и сега не ми даваат во Зегин да земам. Им објаснив дека морам да ги пијам а немам кога да се вракам во Чаир само за тоа и некат да излезат пресрет...кај би можела да одам кај би ми дале
Ako ti e opststa maticna na rab, ili ginekologot maticen neka ti izdadat nova, objasni im... Ili prasaj vo ani farm, pa odnesi recepta dopolnitelno
Не, за да те фатат болки и да поќнеш да се отвараш. Ако не пукне сам водењакот, тие ќе ти го пукнат. Влези во друга аптека и замоли ги да им однесеш рецепта дополнително.
Isto i majka mi, se mi iznakupi i donese od merak zasto cekano so godini. Na sveki i dojde na dobredojdeee i mi rece premnogu alista sme imale nemalo potreba od poveke. A nejze i prvo vnuce i edinstveno, mm nema ni brat ni sestra. Jas poerbap od nea, i rekov deka spisok ke i dadam da mi kupi se sto mi treba (tetri, peleni, triagolnici, postelnina) i nemase kade, pa se soglasi.
Како може сите да се исти? Ко под еден калап правени свекрвите хахахахаха.. Барем да не се мешаат после само тоа се молам пошто при крај сум со живци Туку кажете тие што пиете утрогестан до која недела ги пиете? Заборавив да ја прашам матичната. Имам уште за вечер. Незнам дали да купувам нова кутија.. 36та полна сум во сабота...
Mene za utrogestan mi rece do 36 da gi pijam. Ne znam dali na site isto se odnesuva. So znam, konsultiraj maticna makar na viber
Да ќе ја прашам утре, ваљда уште толку .. кај и да е за брзо да ги баталам.. Се радувам полека почнаа да се намалуваат апчиња,еден период пиев по 10 на ден + инекции