1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.338
    Еј иначе ми кажаа штом имам машина за садови шишиња да стерилизирам таму ,било добро и не ми требало стерилизатор да купувам.
    Незнам...сте ставале во машина шишенца?

2. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    12.396
    Вака јас го туткав моето на 2 месеци. Колку ми е криво. А мај месец беше. За тоа мајка ми имаше удел. Дете ринта со ноџиња, тупка, ццц, после пишав овде, ме искаравте и го ослободив детето.
    Сега ќе си знам такви ужасни грешки, и бабите на стендбај со коментари.

Леле ве читам за свекрвите, а бе а бе одма амигдалава ми се алармира. Значиии стварно ви се токсин буквален.
    Што сакате правете, само не да ќутите и трпите. Нит за облека нит за слоеви, за шетање, за капење да не дозволувате да се перчат и удираат в гради, а вие во сенка.
    Ми доаѓа вака колективно да ги земам сите, и глава со глава :rofl:
    Многу сум настроена.

Мене сега ме нервираат коментари од типот "ќе паднеш баба немој" тоа целото како загарче е спретно, се качува, слегува, барата со едно столче низ дома, ама битно еднаш ќе дојде баба му ќе го види така и одма немој. Значи уживај си, тоа ако не коментирам јас и не се замарам, не мора ти на секое едно те исто. Или можда не сум толку загрижена :wasntme:

Вчера качено на столче во вц, играше со млазот. Си го оставам така, немајка јас и слушам трас. (Римава е случајна)
    Една џумка на чело, поплака 10 минути и се качи пак. Ама добар е со паѓање, не е толку често или ако падне ептен ако е удар силен, вреска, инаку не регистрира. Се тресе, плеска раце и продолжува.

Сакам да кажам, откако сум мајка, сум умерена кон детето и без притресување, ама на коментари, луѓе, не сум рамнодушна и не сум.

На mal.ecka, 1209, Ena0310 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И мене ми рекоа дека може, не е проблем. Јас зедов стетилизатор бидејќи мислам на попуст беше и некако попрактично ми се виде за да ги ставам и цуцлите и пумпата внатре. Инаку може и во тенџере со врела вода да се стерилизираат шишињата.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.338
    Леле леле мајкиве се преокупираа само со ова :D
    Ајде уште малку,која недела стигна ти? Пред мене ке легнуваш?:lol:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    37+3 денес:D Докторката рече дека 39+ ќе бидел царскиот ама уште немаме точна дата:D
    Коски ми се тресат од страв:worried:

На Nela_21, Ena0310 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.338
    Леле ќути ,исто ,страв у коски...мене ми рече Илиевски може и 38ма може и 39та...ја викам ајде докторе порано жити се :D

На Nela_21 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Хахаха ем сум возбудена и сакам да го видам што побрзо бебуш, ем ми е страв од царскиот и опоравувањето:D

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.342
    Допаѓања:
    26.609
    Да т.е на нашата си има опција за бебешки шишиња ама може слободно, ако си миела во неа пластика.

9. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    2.647
    А сјај и апче какви? Или нема веза за пералната :?:
    Не сум знаела дека може баш сега сакав да купувам стерилизатор зошто со зовревање во тенџере не ми е прсктично

10. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    869
    Мене ќе ми се смеете ама најголем проблем мие дали ќе одам доволно избричена на пораѓај значи не се депилирам не трпам болка ич што да правам еднаш бев и станав од сред депилирање не издржав и сеа се бричам и од брич да ви кажам ми е страв ќе се испосечам ќе почни крв да ми течи и готово почвам да се тресам, јас ќе пробам да се средам за пороѓај и маж ми ќе ме среди но ако не сум ептен средена дали ќе ми се смеат таму дека нема да сум досредена јас ќе пробам да се средам но колку ќе успеам прашање е некоја слична вака ко мене да има или само јас сум срамота е знам ама тоа е.

На Sienna_MK и Starchild им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.342
    Допаѓања:
    26.609
    Па со истото како и обичниве чинии. Оно ќе си се исплави убаво, ништо не останува.

На Cloverrrr и Misskirova им се допаѓа ова.
  12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Spisokov za merak :) odma screen shot
    Shumish i termoforce od kade zede? Gledam sega na dreammk na popust e termoforceeto 60% a na shumishot 20%
    Mislam @Doktor F go zede pa ako moze da spodeli kako e zadovolna

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.573
    Допаѓања:
    289.727
    После цел месец конечно на гинеколог.
    35та недела терам, ме прегледа со спекулум и рака, затворена.
    Преку стомак само 5секунди, не ни измери нешто, само колку да види главчето дали е доле, оти реков дека гарант се има наместено дека осетив како се врти.
    Се на се 3 минути преглед, нареден после две недели.

На CareTee, mal.ecka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.606
    Ве читам за свекрвите и ви се чудам на умот. А бе луѓе, на вас не ви требаат стресови, големо чудо дали некој ќе ме праша (ради-реда) како сум или не, кога не може и без тоа да ми помогне. Поарно нека не ме прашува, нејќам цела конфекција да знае колку пати сум повраќала.

Живееме во странство и пресреќна сум што во бременост не одев скоро ич за Македонија. Не се трпи тоа бе, ни од негови, ни од мои! Зошто вода не сме му давале на бебето, зошто ова, зошто она... тие што сте секој ден со нив алал ви вера како издржувате. Е да, немам кој да ми го причува детето ако сакам да одам на концерт, ама нека е, 3 години без концерти се издржува.

Околу купување ствари, јас бев против да се купува пред раѓањето, велев "на нероден Петко капа му кроите" и бев грешка. На крај на бременост нити можеш да шеташ да одбираш, а кога ќе се породиш па ич. Втор триместар е најдобар за купување. Кај мене исто свекорот не купи ништо дури бев бремена, ама не се лутам, тој е 70+, живеел во време кога често умирале бебиња, сега медицината е каде каде напред, и нема потреба да мислиме на неубави исходи.

На Lina-Detelina и Tess36 им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Термофорче со паричка зедов од Зегин, најобично. Сакав такво од dream.mk со семки ама видов дека само во микробранова се загрева а јас немам и затоа не зедов, а за Шумишот добив премногу пофалби од блиски шѕо го користеле:) Инаку тие бели и розови звуци може да се најдат и на телефон ама некако не ми беше практично телефонот нонстоп до бебе да го ставам па затоа го нарачав, многу е слатко и мекичко:inlove:

На Nela_21 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Moze i vo rerna da se zagrevaat semkite, bas sega citav i sakav da go poracam. Kolku pari go zede ti?

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ете сум пропуштила да го прочитам тоа дека во рерна може да се загрева(facepalm)
    Околу 200 или 300 денари го земав.

18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    ке биде ке се смири мојата девојка ке е Јануари 3 тогаш ти беше при крај а јас на почеток ;)
    и јас молам Бога да ми ја снема оваа клета циста до крај

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Еве јас сум една од тие што можеби полусредена ќе отиде на пораѓај.:lol:Се депилирам повеќе од 20 години немам проблем со болка и при целосна депилација, дури и сама со шеќерна се депилирам, но сега со мојава ризична бременост и нон стоп лежење не ми паѓа на памет да влечам ленти, не смеам да се напрегам па почнав со бричење и тоа безуспешно бидејќи од стомакот не се гледам добро. Од толку прегледи што имам отидено покрај инвитро постапки ама ич веќе не ми е срам, дури и преку глава ми е, ќе пробам да се средам колку можам, среќа доста ми се проретчени па ако не им чини нека ме бричат пред пораѓај.:lol: Сакам да сум средена по мое ,си имам многу добра навика сама да се депилирам, но сега бебето ми е приоритет, така да не се оптеретувај, види колку можеш сама ако не сака маж ти да ти помогне и не му ја мисли многу, таму од цела возбуденост мислам дека влакната ќе ни бидат најмал проблем.;)

На AniSk, Ena0310 и ija им се допаѓа ова.
  20. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    869
    Од мојот сопруг идеја кој сака можи да си ја примени за такви звуци фино лепо ќе си купиш мп3 и звучници ќе си ги снимиш тие звуци од нет и ќе ги пушташ на звучник го прашав дали има зрачење преку звучник немало и плус подалеку ќе го ставам не до бебе јас така планирам да направам.