Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Еј иначе ми кажаа штом имам машина за садови шишиња да стерилизирам таму ,било добро и не ми требало стерилизатор да купувам.
    Незнам...сте ставале во машина шишенца?

2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Вака јас го туткав моето на 2 месеци. Колку ми е криво. А мај месец беше. За тоа мајка ми имаше удел. Дете ринта со ноџиња, тупка, ццц, после пишав овде, ме искаравте и го ослободив детето.
    Сега ќе си знам такви ужасни грешки, и бабите на стендбај со коментари.

Леле ве читам за свекрвите, а бе а бе одма амигдалава ми се алармира. Значиии стварно ви се токсин буквален.
    Што сакате правете, само не да ќутите и трпите. Нит за облека нит за слоеви, за шетање, за капење да не дозволувате да се перчат и удираат в гради, а вие во сенка.
    Ми доаѓа вака колективно да ги земам сите, и глава со глава :rofl:
    Многу сум настроена.

Мене сега ме нервираат коментари од типот "ќе паднеш баба немој" тоа целото како загарче е спретно, се качува, слегува, барата со едно столче низ дома, ама битно еднаш ќе дојде баба му ќе го види така и одма немој. Значи уживај си, тоа ако не коментирам јас и не се замарам, не мора ти на секое едно те исто. Или можда не сум толку загрижена :wasntme:

Вчера качено на столче во вц, играше со млазот. Си го оставам така, немајка јас и слушам трас. (Римава е случајна)
    Една џумка на чело, поплака 10 минути и се качи пак. Ама добар е со паѓање, не е толку често или ако падне ептен ако е удар силен, вреска, инаку не регистрира. Се тресе, плеска раце и продолжува.

Сакам да кажам, откако сум мајка, сум умерена кон детето и без притресување, ама на коментари, луѓе, не сум рамнодушна и не сум.

mal.ecka, 1209, Ena0310 and 4 others like this.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

И мене ми рекоа дека може, не е проблем. Јас зедов стетилизатор бидејќи мислам на попуст беше и некако попрактично ми се виде за да ги ставам и цуцлите и пумпата внатре. Инаку може и во тенџере со врела вода да се стерилизираат шишињата.

Misskirova likes this.
  4. Misskirova

Леле леле мајкиве се преокупираа само со ова :D
    Ајде уште малку,која недела стигна ти? Пред мене ке легнуваш?:lol:

Iris-1234 likes this.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

37+3 денес:D Докторката рече дека 39+ ќе бидел царскиот ама уште немаме точна дата:D
    Коски ми се тресат од страв:worried:

Nela_21, Ena0310 and elenaklasik like this.
  6. Misskirova

Леле ќути ,исто ,страв у коски...мене ми рече Илиевски може и 38ма може и 39та...ја викам ајде докторе порано жити се :D

Nela_21 and Iris-1234 like this.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Хахаха ем сум возбудена и сакам да го видам што побрзо бебуш, ем ми е страв од царскиот и опоравувањето:D

Misskirova likes this.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Да т.е на нашата си има опција за бебешки шишиња ама може слободно, ако си миела во неа пластика.

Misskirova likes this.
  9. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

А сјај и апче какви? Или нема веза за пералната :?:
    Не сум знаела дека може баш сега сакав да купувам стерилизатор зошто со зовревање во тенџере не ми е прсктично

Misskirova likes this.
  10. ija

ija Популарен член

Мене ќе ми се смеете ама најголем проблем мие дали ќе одам доволно избричена на пораѓај значи не се депилирам не трпам болка ич што да правам еднаш бев и станав од сред депилирање не издржав и сеа се бричам и од брич да ви кажам ми е страв ќе се испосечам ќе почни крв да ми течи и готово почвам да се тресам, јас ќе пробам да се средам за пороѓај и маж ми ќе ме среди но ако не сум ептен средена дали ќе ми се смеат таму дека нема да сум досредена јас ќе пробам да се средам но колку ќе успеам прашање е некоја слична вака ко мене да има или само јас сум срамота е знам ама тоа е.

Sienna_MK and Starchild like this.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Па со истото како и обичниве чинии. Оно ќе си се исплави убаво, ништо не останува.

Cloverrrr and Misskirova like this.
  12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Spisokov za merak :) odma screen shot
    Shumish i termoforce od kade zede? Gledam sega na dreammk na popust e termoforceeto 60% a na shumishot 20%
    Mislam @Doktor F go zede pa ako moze da spodeli kako e zadovolna

13. danichap

danichap Moderator Staff Member

После цел месец конечно на гинеколог.
    35та недела терам, ме прегледа со спекулум и рака, затворена.
    Преку стомак само 5секунди, не ни измери нешто, само колку да види главчето дали е доле, оти реков дека гарант се има наместено дека осетив како се врти.
    Се на се 3 минути преглед, нареден после две недели.

CareTee, mal.ecka and Iris-1234 like this.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Ве читам за свекрвите и ви се чудам на умот. А бе луѓе, на вас не ви требаат стресови, големо чудо дали некој ќе ме праша (ради-реда) како сум или не, кога не може и без тоа да ми помогне. Поарно нека не ме прашува, нејќам цела конфекција да знае колку пати сум повраќала.

Живееме во странство и пресреќна сум што во бременост не одев скоро ич за Македонија. Не се трпи тоа бе, ни од негови, ни од мои! Зошто вода не сме му давале на бебето, зошто ова, зошто она... тие што сте секој ден со нив алал ви вера како издржувате. Е да, немам кој да ми го причува детето ако сакам да одам на концерт, ама нека е, 3 години без концерти се издржува.

Околу купување ствари, јас бев против да се купува пред раѓањето, велев "на нероден Петко капа му кроите" и бев грешка. На крај на бременост нити можеш да шеташ да одбираш, а кога ќе се породиш па ич. Втор триместар е најдобар за купување. Кај мене исто свекорот не купи ништо дури бев бремена, ама не се лутам, тој е 70+, живеел во време кога често умирале бебиња, сега медицината е каде каде напред, и нема потреба да мислиме на неубави исходи.

Lina-Detelina and Tess36 like this.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Термофорче со паричка зедов од Зегин, најобично. Сакав такво од dream.mk со семки ама видов дека само во микробранова се загрева а јас немам и затоа не зедов, а за Шумишот добив премногу пофалби од блиски шѕо го користеле:) Инаку тие бели и розови звуци може да се најдат и на телефон ама некако не ми беше практично телефонот нонстоп до бебе да го ставам па затоа го нарачав, многу е слатко и мекичко:inlove:

Nela_21 and Lavica2602 like this.
  16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Moze i vo rerna da se zagrevaat semkite, bas sega citav i sakav da go poracam. Kolku pari go zede ti?

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ете сум пропуштила да го прочитам тоа дека во рерна може да се загрева(facepalm)
    Околу 200 или 300 денари го земав.

18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

ке биде ке се смири мојата девојка ке е Јануари 3 тогаш ти беше при крај а јас на почеток ;)
    и јас молам Бога да ми ја снема оваа клета циста до крај

Sofi.ja likes this.
  19. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Еве јас сум една од тие што можеби полусредена ќе отиде на пораѓај.:lol:Се депилирам повеќе од 20 години немам проблем со болка и при целосна депилација, дури и сама со шеќерна се депилирам, но сега со мојава ризична бременост и нон стоп лежење не ми паѓа на памет да влечам ленти, не смеам да се напрегам па почнав со бричење и тоа безуспешно бидејќи од стомакот не се гледам добро. Од толку прегледи што имам отидено покрај инвитро постапки ама ич веќе не ми е срам, дури и преку глава ми е, ќе пробам да се средам колку можам, среќа доста ми се проретчени па ако не им чини нека ме бричат пред пораѓај.:lol: Сакам да сум средена по мое ,си имам многу добра навика сама да се депилирам, но сега бебето ми е приоритет, така да не се оптеретувај, види колку можеш сама ако не сака маж ти да ти помогне и не му ја мисли многу, таму од цела возбуденост мислам дека влакната ќе ни бидат најмал проблем.;)

AniSk, Ena0310 and ija like this.
  20. ija

ija Популарен член

Од мојот сопруг идеја кој сака можи да си ја примени за такви звуци фино лепо ќе си купиш мп3 и звучници ќе си ги снимиш тие звуци од нет и ќе ги пушташ на звучник го прашав дали има зрачење преку звучник немало и плус подалеку ќе го ставам не до бебе јас така планирам да направам.