Еј иначе ми кажаа штом имам машина за садови шишиња да стерилизирам таму ,било добро и не ми требало стерилизатор да купувам. Незнам...сте ставале во машина шишенца?
Вака јас го туткав моето на 2 месеци. Колку ми е криво. А мај месец беше. За тоа мајка ми имаше удел. Дете ринта со ноџиња, тупка, ццц, после пишав овде, ме искаравте и го ослободив детето. Сега ќе си знам такви ужасни грешки, и бабите на стендбај со коментари. Леле ве читам за свекрвите, а бе а бе одма амигдалава ми се алармира. Значиии стварно ви се токсин буквален. Што сакате правете, само не да ќутите и трпите. Нит за облека нит за слоеви, за шетање, за капење да не дозволувате да се перчат и удираат в гради, а вие во сенка. Ми доаѓа вака колективно да ги земам сите, и глава со глава Многу сум настроена. Мене сега ме нервираат коментари од типот "ќе паднеш баба немој" тоа целото како загарче е спретно, се качува, слегува, барата со едно столче низ дома, ама битно еднаш ќе дојде баба му ќе го види така и одма немој. Значи уживај си, тоа ако не коментирам јас и не се замарам, не мора ти на секое едно те исто. Или можда не сум толку загрижена Вчера качено на столче во вц, играше со млазот. Си го оставам така, немајка јас и слушам трас. (Римава е случајна) Една џумка на чело, поплака 10 минути и се качи пак. Ама добар е со паѓање, не е толку често или ако падне ептен ако е удар силен, вреска, инаку не регистрира. Се тресе, плеска раце и продолжува. Сакам да кажам, откако сум мајка, сум умерена кон детето и без притресување, ама на коментари, луѓе, не сум рамнодушна и не сум.
И мене ми рекоа дека може, не е проблем. Јас зедов стетилизатор бидејќи мислам на попуст беше и некако попрактично ми се виде за да ги ставам и цуцлите и пумпата внатре. Инаку може и во тенџере со врела вода да се стерилизираат шишињата.
Леле леле мајкиве се преокупираа само со ова Ајде уште малку,која недела стигна ти? Пред мене ке легнуваш?
37+3 денес Докторката рече дека 39+ ќе бидел царскиот ама уште немаме точна дата Коски ми се тресат од страв
Леле ќути ,исто ,страв у коски...мене ми рече Илиевски може и 38ма може и 39та...ја викам ајде докторе порано жити се
Хахаха ем сум возбудена и сакам да го видам што побрзо бебуш, ем ми е страв од царскиот и опоравувањето
А сјај и апче какви? Или нема веза за пералната Не сум знаела дека може баш сега сакав да купувам стерилизатор зошто со зовревање во тенџере не ми е прсктично
Мене ќе ми се смеете ама најголем проблем мие дали ќе одам доволно избричена на пораѓај значи не се депилирам не трпам болка ич што да правам еднаш бев и станав од сред депилирање не издржав и сеа се бричам и од брич да ви кажам ми е страв ќе се испосечам ќе почни крв да ми течи и готово почвам да се тресам, јас ќе пробам да се средам за пороѓај и маж ми ќе ме среди но ако не сум ептен средена дали ќе ми се смеат таму дека нема да сум досредена јас ќе пробам да се средам но колку ќе успеам прашање е некоја слична вака ко мене да има или само јас сум срамота е знам ама тоа е.
Spisokov za merak odma screen shot Shumish i termoforce od kade zede? Gledam sega na dreammk na popust e termoforceeto 60% a na shumishot 20% Mislam @Doktor F go zede pa ako moze da spodeli kako e zadovolna
После цел месец конечно на гинеколог. 35та недела терам, ме прегледа со спекулум и рака, затворена. Преку стомак само 5секунди, не ни измери нешто, само колку да види главчето дали е доле, оти реков дека гарант се има наместено дека осетив како се врти. Се на се 3 минути преглед, нареден после две недели.
Ве читам за свекрвите и ви се чудам на умот. А бе луѓе, на вас не ви требаат стресови, големо чудо дали некој ќе ме праша (ради-реда) како сум или не, кога не може и без тоа да ми помогне. Поарно нека не ме прашува, нејќам цела конфекција да знае колку пати сум повраќала. Живееме во странство и пресреќна сум што во бременост не одев скоро ич за Македонија. Не се трпи тоа бе, ни од негови, ни од мои! Зошто вода не сме му давале на бебето, зошто ова, зошто она... тие што сте секој ден со нив алал ви вера како издржувате. Е да, немам кој да ми го причува детето ако сакам да одам на концерт, ама нека е, 3 години без концерти се издржува. Околу купување ствари, јас бев против да се купува пред раѓањето, велев "на нероден Петко капа му кроите" и бев грешка. На крај на бременост нити можеш да шеташ да одбираш, а кога ќе се породиш па ич. Втор триместар е најдобар за купување. Кај мене исто свекорот не купи ништо дури бев бремена, ама не се лутам, тој е 70+, живеел во време кога често умирале бебиња, сега медицината е каде каде напред, и нема потреба да мислиме на неубави исходи.
Термофорче со паричка зедов од Зегин, најобично. Сакав такво од dream.mk со семки ама видов дека само во микробранова се загрева а јас немам и затоа не зедов, а за Шумишот добив премногу пофалби од блиски шѕо го користеле Инаку тие бели и розови звуци може да се најдат и на телефон ама некако не ми беше практично телефонот нонстоп до бебе да го ставам па затоа го нарачав, многу е слатко и мекичко
Moze i vo rerna da se zagrevaat semkite, bas sega citav i sakav da go poracam. Kolku pari go zede ti?
Ете сум пропуштила да го прочитам тоа дека во рерна може да се загрева Околу 200 или 300 денари го земав.
ке биде ке се смири мојата девојка ке е Јануари 3 тогаш ти беше при крај а јас на почеток и јас молам Бога да ми ја снема оваа клета циста до крај
Еве јас сум една од тие што можеби полусредена ќе отиде на пораѓај.Се депилирам повеќе од 20 години немам проблем со болка и при целосна депилација, дури и сама со шеќерна се депилирам, но сега со мојава ризична бременост и нон стоп лежење не ми паѓа на памет да влечам ленти, не смеам да се напрегам па почнав со бричење и тоа безуспешно бидејќи од стомакот не се гледам добро. Од толку прегледи што имам отидено покрај инвитро постапки ама ич веќе не ми е срам, дури и преку глава ми е, ќе пробам да се средам колку можам, среќа доста ми се проретчени па ако не им чини нека ме бричат пред пораѓај. Сакам да сум средена по мое ,си имам многу добра навика сама да се депилирам, но сега бебето ми е приоритет, така да не се оптеретувај, види колку можеш сама ако не сака маж ти да ти помогне и не му ја мисли многу, таму од цела возбуденост мислам дека влакната ќе ни бидат најмал проблем.
Од мојот сопруг идеја кој сака можи да си ја примени за такви звуци фино лепо ќе си купиш мп3 и звучници ќе си ги снимиш тие звуци од нет и ќе ги пушташ на звучник го прашав дали има зрачење преку звучник немало и плус подалеку ќе го ставам не до бебе јас така планирам да направам.