Нова недела, нови грди болки. 24+2, од вчера почна половината страшно да ме боли, како пред добивање циклус и рацете како скапани, се ми паѓа, болка како скршени да се. Си се вратија и отоците на нозе, не знам како воопшто ќе се движам до крај на бременост, тешко дека чизми ќе можам да облечам. Касно ми текна, не знаев дека секоја недела има нови симптоми, да знаев барем да ги запишував во листа недела по недела, еден убав попис на болештини ќе излезеше. Ќе мора да појачам магнезиум, до 1 грам беше дозволено така?
Без шумишот не спиеме Најдобра инвестиција ни е Батерии ставив едни и еве веќе сме месец дена уште држат. Презадоволна сум. Термофорче имаме од локо кроко, со семки и тоа го користиме повремено кога има грчеви. Најтопла препорака за шумиш ако сакате да не пуштате правосмукалки и возови на телефон
Znam mila no nemozam da ostanam doma bidejki nemam 6 meseci neprekinat staz. Neznam kako odi toa,moralo 6 meseci.
Не е толку страшно и ако одиш на работа ако работата не е физичка. Одмарај повеќе низ дома, не кревај, не чисти, барем докај 12та недела чувај се повеќе. И јас цело време одам на работа пошто сум во канцеларија и не ми е тешко.
Дневната доза за возрасно лице е 400мг. При јаки болки, доколку не предизвикува споредни ефекти како дијареа/пролив, препорачуваат и дупла доза.
400 мг пиев досега, оние кесичките магнетранс директ. Проблем со дијареа немам, уствари со запек се мачам. Ако не пројдат болкиве за ден два, ќе пробам да дуплирам мг, друго не знам што да се напијам, или пак ќе ја гњавам матичната, нека ме истрпи уш некој месец.
Edna konsultacija mami Pravev bombici so urmi (20 staviv sigurno) pa otposle mi tekna deka gi jadeja vo 9ti mesec za polesno poroduvanje. Pravev zdrava verzija za da ne jadam drugo blago, vaka edna-dve bombici i nema da pustam raka po drugo. Ke ima nekoj kontra efekt?
Хаха. Зар некој мислиш гледа дали си скроз мазна или не? Надвор од таа тема. Ова за веќе искусни мајки,сега не знам што е поточно. Веќе имам кажано дек не живеам Мк, па сите прегледи,совети, се скроз различни од Мк. Иако имам време до пораѓај ама јас бев со горе пукнат водењак и не знаев, ми рекоа доколку пукне не смее туширање и само лежење се додека не се отиде одма на доктор. Јас со огледало успешно си се средував хаха
Ke go zemam i jas. Citav deka mnogu se zadovolni ama te cekav i tebe da kazes ko najtaze. Ako ne ti e problem pusti mi link od termoforceto, ovie od dream.mk na popust 700mkd
Нема, нема да се породиш од некоја бомбица. Еее колку сум јадела ананас за да се породам побргу, сум лежела во топли купки и пак после термин
Трудници, сакав да прашам. Корективна козметика која е сигурна за користење? Мислам на пудра/бб крема/цц крема??
Јас пиев 3×500 при крај на бременоста зашто иначе не можев да функционирам. Да не те плашам ама како себе си да се читам и јас у 24та бев како раскостена, се движев како патка од што ме болеше цела карлица и не можев ни да замислам колку полошо од тоа може да биде. Епа можело. Секој ден се будев со надеж дека ќе ме задржат да ме породат. При крај на 35та докторка ми вика ти може да тераш уште десетина дена, јас почнав да припаѓам таму кога слушнав. Во тој момент 10 дена ми изгледаа невозможни. Се породив 36+0 силум прилике и сфаќам дека ќе беше подобро да издржев уште. Отоците не ги игнорирај, мери притисок, испитај димери и хемостаза внимавај на исхрана. Мене ми беа балон нозете, месец дена после пораѓај спаднаа отоците ама сега сите чевли ми се мали...исто близнаци носев
Девојки , АД капки, Д3 или такви витамини кои се даваат од сам старт треба да ми кажат ос болница дали да ги земам? Да не земам уште сега така?