Јас имам искуство со циста во бременост и тоа исто рана бременост 7/ 8 недела , кај мене беше баш порасната 7 см и имав болки големи и ми рекоа да одмарам , кога пукна имав болки како да ме сече некој со нож ама фала богу све си беше океј, еве го година и 4 месеца има, немав крварење јас, ќе биде се океј не се плаши
Имам бел исцедок, кој се претвара во жолт. Брисевите што ги правив во 12та ми беа чисти. И тогаш имав ист исцедок. Но страв ми е да не не се точни резултатите, а да се пораѓам природно. Дали е можно резултатите да се грешни од брисевите?
Фала ти што сподели, исто размислувам и јас, сакам да издржам што повеќе, ама не знам колку ќе е изводливо. Веќе ми дијагностицираа хидронефроза, за следна недела имам закажано и ддимери, хемостаза и скриен шеќер, а притисокот го држев низок цело време до 90/60, ама последниве денови или големиот ми е качен, или апаратот не ми е во ред 120/50 ми се движи, а тоа не ми личи нормално. Може треба да побарам да ми измерат на доктор. Отоците ги снема неколку дена и викам ај моментално било, ама од пред два дена пак се појавија и не се симнуваат, ни ноќе, ни со облоги, а рано е мислам тоа да се случува во шести месец, обично во осми како што ми кажувале другаркиве.
@Tess36 јас имав отоци со првата бременост од рано и на раце и на нозе. 3 броја поголеми кондури носев. Доктори викаа нормално е ќе помине. Така и бидна, после пораѓај ми поминаа. Ти напрај си испитувања ако ти дадат да бидеш мирна, но не се многу потресувај. Нормално е, секој организам е различен а башка ти си со близнаци колку што разбрав.
Да, близнаци се. И јас кога кажав на докторите ми рекоа нормално е штом спаднале отоците, може се местеле бебињата, па стискале на нешто, а најголеми и најстрашни ми беа таа недела кога лежев болна од ковид, во изолација и не можев да одам на доктор да ме види. Ама сега бидејќи пак такви се појавија, како топки околу глуждовите, буквално исто, во лежење, ќе одам да ме видат за секој случај да сум помирна. Патики од маж ми изгледа ќе треба да крадам
Ептен ми се по ќеиф чаевите, нане повремено, камилица, планински, овошен шумско или брусница, ептен ми се вкусни и тоа не со мед туку со обичен шеќер, а никогаш не сум сакала чаеви нешто посебно. Ништо не ти е, верувај, и ова со урмите е секој ден да јадеш по 6 за да можеби ти помогнат. Ќе ти кажат во родилиште, сега Бебитол препорачуваат со К1, ама почекај ќе ти кажат во родилиште. Мене бракстон хикс ме уништија деновиве, не се на интервали, не се редовни, ама се напорни. Мислам дека се такви дека доста одмарам, едино тоа имам сменето од претходно.
Jas piev magnezium.djrekt, magnetrans, i uste edni, i nemav nekoj efekt. Smeniv na solgar magnezium so b6, i iskreno prvo po 3 konsumirav, sega po 1 apce mi e dovolno, ima efekt. Jas sum zadovolna i gi preporacuvam
Души дали може и дали сте јаделе кокос во бременост видов веќе го има у продажба и нешто си уфилмах да пробам а дали лесно ќе го отворам незз и дали е вкусно... ќе ми го препорачете ли
Ама сеа и ти за карање си, трудна не се пробува ништо што не си пробала зошто не знаеш како би изреагирала.
Jas pijam caj od brusnica i toa po tri cetiri gi pijam na den. Ama me faka merak i za nane utre ke si pijam i toa
Здраво женски.. Се вратив од преглед. Бебе си пораснало 2700 гр.. мерките пак за две недели понапред денес 34 + 1 тоа е 36.. Докторката ми кажа ќе терам 10 тина дена.. Цервиксот намален е 26 мм.. Рече нема проблем во безбедна зона сум била.. Сега со господ напред да си поседи уште малку да порасни.. Убава вечер на сите
Мами, оти толку си тупате глава? Што ќе ти штети пудра или кармин? Па сите трудници се шминкаме, некои се фарбаат, имам правено и нокти, па све во најдобар ред.
Ауу јас рекордер сум изгледа за 5-6 дена батериите ги секнуваме Шумишот да има душа ќе ја испушти Ама добро јас и не го гасам и зато може Какви батерии користите?
Бодежи во јајник имате? Можда имам прашано претходно, сега туку ме прибоцка неколкупати и морам да прашам.
Алкални, бренд не сум сигурна морам да проверам. Нашиот автоматски се исклучува за саат време, основно срце имаме, може и затоа траат толку. А преку ден често и во раце ми спие, ама кога и да е во креветче, гнездо, небитно со него спие.