Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Ја си мислам деновиве ако ме фатат болки или ако пукне водењак а сум сама дома ? Да викам брза помош? Да викам такси ? Маж ми ако има работа да не го слушне телефонот :sweat:

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Маж ми е на терен 37-38 а најверојатно и 39та недела(facepalm). Само викендите ќе биде дома. И јас сум со истите стравови, тука не ни има такси, само посебни служби однапред да договориш термин.
    Ќе треба брза помош а докторов не знам Оти ми рече дека не носела брзата помош за пораѓај бидејќи можело да биде лажна тревога, не можеле они икс пати да идат одат да земаат трудници, да не сум кажувала така Оти по најново може да не дојдат.
    Од помислата што ќе правам ме фрска глава.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Незнам стварно, некој пријател комшија имаш ли во близина ? Јас и на таа опција помислив ама живеам година дена во населбата па не сум баш блиска со комшии да им барам баш таква услуга ...
    Ма да таа идеа ми ја даде комшивка баш беше на кафе рече не се секирај као ќе има некој не е срамота за таква работа да побараш помош.. ама пак некако глупо ми е...

4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Пред месец доселени, немам никој. Свекор и свекрва живеат на пола час оддалеченост. Додека ги разбудам, дојдат, па уште пола час до болница…страв ми е четврта бременост бебе да не испадне веќе(facepalm)

На mal.ecka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  5. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Да се надеваме бебињата ќе бидат умни. Ќе знаат кога да искачаат. Или кај мене да не искача пошто изгледа ќе бидам со договорен царски. Ама дека сум со ризик за предвремен пораѓај од 5ти месец па сега ми фуфка. Ама барем од денеска официјално пуна 36та недела. По 3 ипол месеци лежење можам да се пофалам. Успеавме ! :)

На ivance.., Zorajde, fashion-addict и 14 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.221
    Допаѓања:
    111.449
    Дани знам дека ти е може лош советот, ама да ја прибереш свекрва ти преку недела кај тебе? Нели она вози.

На mal.ecka и danichap им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Кај што живеам јас правило е да се викне брза помош. Види, многу различно е странство од Мк, пример тука кај мене мора да се легне и да се викне брза помош, не смее да се тушира.. се додека не види доктор дали е се ок. Во Мк, шетаат, чекаат дома долго време, па после одат на болница, што е правилно не знам. Ако си сама, јас би да си викниш брза помош, кажиш што се деси, имаш болки, сама си. Одлучи си како сакаш ти, а ако имаш кој да те однесе може и така. Битно оди што побргу. Никогаш не се знае дали плодовата вода е чиста или матна, подобро е да си наболница одколку дома.

На mal.ecka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Маж рече за свекор, ама им тежок табиет ми е. Како што ќе бидам очајна, накај свекрва и мене паметот ми отиде:D.

На AngelOfArh, mal.ecka и Ena0310 им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Ти Германија си?
    И јас сум а гинекологот ми рече ако кажам дека пукнал водењак и имам породилни болки може да не дојдат(facepalm). Дека брзата помош не е надлежна на пораѓај да ме носи:?:.

10. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Јас сум ск. Незнам како е тука. Би викнала такси ама си мислам ако тече водењак лом ќе му ја направам колата :rofl:(facepalm)
    Плус си мислам болки не болки, или пукнст водењак, мора туш да мавнам претходно, таква ли да одам на пораѓај?..
    Милион мисли и прашања во главата. Ама ваљда во тој момент нема така да размислувам и ќе реагирам брзо. Нема да мислам дали сум туширана дента или не :rofl:

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Од улошките за после пораѓај на гаќи и од подлогите за преслека на бебе под газот во кола:angel:.
    Инаку кај сите три кај мене дома пукнуваше водењак, голема количина топличка вода, како помала кофичка, и толку беше. По пат не течеше.
    Јас за со сите три имав доволно време за туш, не дека мора, како ќе ти дојде во моментот.

На Iris-1234, Sienna_MK, Tiny Love и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    806
    Истиот муабет го правев со маж ми, дека ако се погоди викенд он свири, и ми вика што ќе правиш, му викам ја викам мама да ги чува децата и одам со такси не се замарам, да викам комшии или друг некој не ми се вика незнам како ќе се погоди кои време и дали некој е зафатен

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    414
    Дали зголемен вагинален исцедок е нормално на крај од бременост? Сега сум 38 недела и нонстоп имам.
    Дали сте користеле вагиналети од кантарион на природна база за омекнување на грлото за пораѓај?

На juice_ и Misskirova им се допаѓа ова.
  14. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    Јас од ембрио трансфер до сега не користев ништо (неколку недели). Со ивф сум и на ден на трансфер докторот ми кажа да отидам беш шминка и парфем и некако не знам зошто продолжив така (освен нормално стикче што не може да се избегне). Инаку мислам дека нема врска, се додека е некоја нормална козметика не мислам дека пудра или кармин може да наштети. Инаку јас сепак купив dr. Hauschka, природна козметика е и за време на ивф процесот ја користев и еве денес пак после подолго време ставив. Инаку овие неколки недели прекинав секаква козметика за нега - а користев многу, знам дека нема потреба ама едноставно така ми беше полесно на душата :D Од друга страна па приметив дека лицето ми е чисто и сјајно баш како после третман, мислам дека е поради прогестеронот. Како и да е, не треба да се оптоваруваме многу со ова, ако ти е полесно земи си и ти некоја природна козметика - Hauschka се сосема ок.

Последна измена: 12 ноември 2022
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Не, Австрија сум и тука мора да се викни брза помош, си има посебен број кај што се звони за пораѓај и праќаат брза помош, знаат во која болница имаш резервирано за пораѓај и те носат. Тоа е затоа што викаат да ме се мрда додека не се провери состојбата.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Хаха секако кога ќе си на болница, после празнење ќе ти речат да се истушираш.

17. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Ете гледаш на тој дел не ми текнало да размислам :D
    И со царски ти даваат клизма или чепче да се исчистиш нели?

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Ее не знам, ја сум природно со клизма, мислам дека така побрзо се празниш него со чепче.

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мене чепче ми дадоа пред царски.
    Одма ми проработа, дури си мислев дека треба повеќе време да помине и дека уште не е готово.

На Sienna_MK и Ena0310 им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не може дома да се испразниш? Овој дел многу го мислам(facepalm) Ич не можам да одам во тоалет на друго место освен дома, може смешно е ама ете, така ми е:worried:

На Tess36 и Lavica2602 им се допаѓа ова.