Ic ne e smesno. Jas na odmor koga odam moram dulcolax da zemam za da odam vo toalet. Kompletno te razbiram.
Vcera i denes polovinata me boli, dali e od vremevo ili tezinata si go pravo svoeto neznam. Generalno miruvam ama si znam da si potfatam po nesto. Dobivme mnogu podaroci za bebe Majka mi donese eden kufer poln i sega bratucetka mi me iznenadi. Pa si sedev i si gi diplev mozebi eden cas, sega kicmata mi naplaka za toj saat.
Леле исто, ептен сум заникаде со овие работи и барам начин ако може дома да си завршам работа па после да одам да ме пораѓаат
Која недела си? Јас 37+4 денес и кичмата ме растура па уште немам испеглано за бебе. Секој ден си велам дека ќе земам да испеглам и никако да се случи тоа. Го молам бебуш да поседи уште малку во стомак дури мајката да собери сила да заврши работа Ама битно секој ден од страв и нервоза за пораѓај чистам по нешто: прередувам плакар, чистам кујна, купатило
Јас многу се плашам од царскиот дефинитвно. Еве два дена не спијам ко човек. Незнам што ке се праи вака Како да си помогнам незнам....филмови триста. Нервозна сум цело време. Не ми е убаво ама ич ...
Ехееее иста сум Прво ми беше мисла дали ќе е сè во ред со бебе, сега два дена ме држи мисла што ако искрварам на сред царски и не дај Боже ми се случи нешто. Сите можни црни сценарија ги поминав Па со царски ќе сум, бебе никако не сака да се сврти
27+1 si porasnavme i nie ama proslata nedela kako naednas da mi porasna stomakov, pa potesko se dvizam niz doma dodeka se naviknam. Nemam ni kondicija zasto ne se dvizam nadvor nikade i se osekam ko mece. Od vcera sum na rezim na ishrana, se nadevam malku ke zapram so kilazava.
Ќе биде сè во ред, не се грижи, а стомакот уште ќе расте, реално само потешко станува. Сега ми е смешно кога ги гледам сликите кога бев 20 недела и мислев дека ќе стомакот ми е огромен и дека ќе пукнам Исто исто, не знам како ќе преживеам свесна да сум а да знам дека ме сечат. Досега никаква интервенција немам правено, уште потешко ми е што не знам што ме очекува и каква е цела процедура
Prethodnite denovi bas pisuvavme za istovo. Ednostavno fokusot mi e na drugi raboti, poroduvanjeto go smetam za proces bilo da e carski ili prirodno mora da se pomine, isto kako bremenosta.
Јас не ни знаев кога треба чепче и дека ќе ми дадат, никогаш не ми текна да прашам за тоа. Сабајле рано ме примија, во соба ме сместија, дојде сестра да ми даде насоки. Ми стави чепче, ми го помина малку долниот дел од стомакот со брич за секој случај. Ме остави, отидов во вц, завршив работа и се истуширав. Јас бев во Ремедика, но и на ГАК собите си имаат вц, ништо срамно или лошо не правиш, не се замарај. А од таа возбуда што ќе си го видиш набргу бебето, сигурно нема да се замараш дали таму се празниш и дали некој чепче ти става Башка кога ќе ти дојде зорт за празнење, сигурно нема да си речеш чекај бе, ама јас не сум дома. Ќе трчаш да одиш во вц
Ај која е со царски искуство да ни опише цел процес..од моментот коа те спремаат па се до крај. Колку време те спремаат? Што ако ми падне или се качи притисок. Што ако се онесвестам Колку време трае После пораѓај Колку време седам на интензивна Што ако добијам паничен напад. А ако ми се пие вода
И јас сакам да објаснаттт, ќе ги означам тие што знам дека се со царски па да ни објаснат ако сакаат @fana @eli25 @kristina.k