1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мене за да не прокрварам ми препишаа кринон гел, тоа се вагиналети, малку се скапи, ама делуваат, ги ставав секоја вечер до некаде 5ти месец, потоа продолжив со уторогестан... ако е крваренјето слабо може се вгнездува плодот во матката, ама ако е обилно може да ти направи проблем, ако неможеш да одиш на гинеколог барем разговарај по телефон со некој што е стручен,објасни ја ситуацијата, сега незнам која недела си...и мирувај, поготово ако си во почеток на бременоста, додека да се зацврсти плодот во матката или барем додека не те прегледа гинеколог
    јас сум добро, денес не сме толку активни :) изгледа нема место веке, па мора да сме мирни :D само многу ме чеша стомахот, поготово околу папокот, каде буквално преку нок ми се појавија стрии, и се мачкам на саат-два, сите маици ми се мрсни :P Ајде утре да истераме мај, да изедеме по некој ќебап :) па по викендот закажуваме царски... секое утро се мерам и се чудам, вагата никако да мрдне, дури мислам дека е расипана :) 2 недели си стои исто, ни 100 грама не покажува повеќе, а сега треба најмногу да се качува во тежина.. убав ден на сите

На podravka, espana, Kiflicka05 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Не се. Нервирај за стриите.јас ги имав и сега уште повеке ги имам.и не се замарам.нека ги има.барем тоа ке не потсека на едни убави душички што излегле од нас..само позитивност...

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите :)
    Јас сум еве сега по втор пат во оваа тема :) бременка сум по втор пат, имам синче 16 месеци и моментално сум 3 гестациска недела од бременоста денеска др. ми потврди хаха многу се израдував што синко ќе има братче или сестриче но, сега морам да примам утрогестан и да пијам ПРЕМАМА незнам зашто фолна не ми препиша , имало и малку во матката крв па да не дошло до крварење ќе ги ставам утрогестанот за посигорно иако не било ништо страшно :inlove::D

Ви посакувам на сите исто како и за себе најлесна бременост и уште полесен пораѓај со живи и здрави бебулчиња :D

На bella.s, elena.mak, Angel.Heart и 10 други им се допаѓа ова.
  4. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas pa voopshto nemam apetit, koga ke poglednam jadenja mi se gadi samo ovoshje i zelencuk ne mi smeta za toa imam apetit :D koga ne bev bremena se sto ke videv mi se jadese a sega pak obratno dali deka sum vo rana bremenost seuste imam macnini i nisto ne mi se jade

На Frosina94, Mekuska и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.971
    хаха и јас кога не бев трудна имав таков апетит за благо. Сега скоро и да не јадам благо.

6. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Tolku od mojata radost eve sega pak mi potece malku krv vo sabota letam za Makedonija i ne znam dali ke ima dezurni vednas na pregled da odam vi posakuvam sreka na site da si gi iznosete bebcinjata

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Без негативни мисли.и нервоза.одмарај лежи колку можеш повеќе..се арно нека ти биде...

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    немој веднаш со негативни мисли, можеби не е страшно, а зошто не посетиш таму некој гинеколог, па и на приватно да платиш, може ке ти даде некои вагиналети и ќе ти помогне да го задржиш бебето, прашај си и колку е безбедно да летиш во ваква ситуација, ако треба лежи таму и одмарај,
    поздрав и се надевам дека ке го задржиш плодот

9. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Za letanje bezbedno e mi rece edna dotkorka od mk, vo sabota sabajle zdravje boze treba da letam, neka ne cuva gospod site vo negovi race sme pozdrav

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    se ke bide vo red! Ne se grizi. Koga ke dojdes vo mk mozes da pojdes vo remedika ili sistina sekako imaat dezuren ginekolog. Samo nemoj da panicis.

11. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    мешиња како сте денес, ојдовте ли некаде на излет, ја сум си дома, не сакавме да одеме сепак сум 9 месец...а и си постам, секој петок јас постам, и некако сите скара ке јадат јас да гледам, да стрвувам...вака дома гравче риба.. а за скара утре има време...поздрав мешиња имајте убав ден...

На Sky-butterfly, SpangeBob, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Devojki vi blagodaram mnogu za podrskata vcera bev ovde na ginekolog Sega za Sega e vo red krvarenjeto ne doagalo of matkata, 5 nedeli sum I mi Dadoa vaginaleti I tableti... Inaku I jas postev sekoj petok no denes se napiv mleko ne mozev da izdrzam... Pozdrav devojki I cuvaj te se

На Kiflicka05, awl, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    nie бевме во дворче, на сенка, и правевме скара, знам петок е, ама нека прости господ... и јас од денес влегувам официјално во 9ти, и незнам дали ке имаме прилика вака пак да се собереме ред породуванјето, затоа решивме да го искористиме денот

На podravka, Maceto123, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Abe zenski ni zamre temava...ni se porodija galapce espana i mariz...najaktivnite vo temava.....a nie slabo nesto piseme.....ne mrze li ili?

На galapce, SpangeBob и espana им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.120
    Допаѓања:
    78.056
    Mnogu ne imase na pocetok na April zatoa epten aktivno bese hahaha :D Baska jas, @espana i tamu uste nekoj po doma bevme celo vreme i nemavme druga rabota, na femina dremevme najcesto :D sega vas vi se pogodi vremencevo, setkajte si za polesen poragjaj :P

На Kiflicka05, galapce, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    Последниве неколку дена се случува после 15-30 минути од земањето на фолната да ми се слоши и не можам да се воздржам , еве денес истото и сега не знам дали да се напијам пак.

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Tuka sme nie,ve citame,ve sledime, ako imate prasanja slobodno prasuvajte , ke ve posovetuvame nesto...Nie sega sme aktivni vo temata za bebinja,ama citkame i tuka :) Pozdrav do site trudnicki,da si imate lesna bremenost,da si uzivkate

На Kiflicka05, tweety26, Angel.Heart и 8 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.574
    Допаѓања:
    289.751
    Јас мислам дека имам бракстон контракции:?:.
    Не се болни, едноставно непријатно чуство во средината на стомакот(околу папокот) целосно ми се здрвува и пушта после 15-30 секунди или минута две.
    По цел ден ми е така.
    А чудо некое немам никакви болки во половината или вагиналнит дел како предходните недели. Дури почесто, односно по неколку пати одам имам столица.
    Малава истотака многу помирна...ваљда тесно и е, нема толку место како порано. Едвај чекам понеделник преглед, чудни и безвеза денови.

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.120
    Допаѓања:
    78.056
    Mene takvi mi bea pocetnitnite kontrakcii, no mi bea na ist vremenski interval, ne bea bolni.. neprijatno zdrvuvanje na stomakot duri i se ezev na sekoe zdrvuvanje :D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.574
    Допаѓања:
    289.751
    Да ти кажам право се уплашив малку:worried:.
    Прочитав како изгледаат(се чуствуваат) и тие се. Кај мене беа почести изминативе денови, но во текот на денов за разлика од предходните денови дури повеќепати во еден час.
    И само што му споменав на мојов одма ми се пушти оти се сум отишла до сега во болница да се преставам(јас сум 33, а при посетата на истата ми рекоа во 36 дека е таквото преставување), и некако него го фати паника, мене ме фати...

Се напив водичка, легнав...си пуштив музика па се смири малку стомакот, не се стврднува засега.:whew: