Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Тоа е. Неприродно раширен граден кош од што се креваат сите органи нагоре, плус бебе се крева и удира. Јас на момени не можам ни најобично ластиче да поднесам, а уште помалку прслук. Седење на стол исправен, научна фанрастика е. Ако не сум залегнаат нема шанси ни 2 минути да издржам. И на работа така седам. Буквално исто и во првата бременост и сега. Тек сум 29+, до крај тешко мене, ама тоа е ќе се издржи.

Sienna_MK and Proletno like this.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Мене најјако од се цела бременост ми е моментот дека "мора да каснеш" ради бебето. И тоа луѓе ако ви се верува од млади,од другарка ми скоро сега.И викам жено не ми го ставај тоа пред нос ке повратам,не сакам да пробам не ми е убаво, НЕ. се запна, "мораш да пробаш ,иако ти се повраќа мора да каснеш ради бебето " замислете се натегавме 10 минути и на крај маж и и свика па фала богу престана :x

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Нас и првите ни се генерација, памтам се дружевме во бебиња. Јас ја кревав на почеток ама маж ми ми зборуваше како да не биде после туф туф, остави ја нека поплаче мора да се пазиш. И вистина, почнав да и зборувам од старт дека мама има бебе во мешето, не смее да ја крева, не смее да скока на мене и многу пази, дури сега во кола му рече на маж ми еееј полека вози, мама има бебе во мешето. Ептен стана свесна, ме гали, се радува, иде на прегледи, покажува каде е и ако и речеме ајде да те крениме за раче додека оди, вика нее мама не смее. А доколку немам избор ете болна, ќе ја носам ако не можи да оди ама ако и текнало само така да ја земам, не.

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Хахах мене ми вели свекрва ми пред некој ден, не мора да јадиш за двајца ( што е точно) ама јади од се по малце за да јаде и после бебето секаква храна ахааа важи така оди тоа :whew:

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

И не смееш да кажуваш чао и да изнесуваш/даваш нешто од дома за да не ти замине млекото:|

mal.ecka, LiquidLuna and Starchild like this.
  6. gothchick

gothchick Популарен член

Мене ова нема кој не ми го кажа, од млади до постари. Се што јадам сега и бебето ќе јаде, ќе одбијам некоја манџа на пример и одма коментари ааа како така па и детето нема да ти јаде ќе видиш кои маки ќе ги тргаш со јадење.. (facepalm)

Misskirova likes this.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Aaa toa i mojata svekrva mi rece ajde da probas samo za da jade bebeto. I i rekov nema sansi toa jas ne jadam i ne planiram da povratam posle toa i ne veruvam vo takvi gluposti. I za jadenje zbor da ne slusnam koga sakam ke si jadam ne sakam da me molis. Fala bogu se razbra i ne se naluti.
    Ama kakvi se ne sueverni raboti ima i uste ima luge sto veruvaat vo takvi gluposti

8. Tess36

Tess36 Истакнат член

Во врска со анестезијата, кога земаат анамнеза? Баш пред породување или претходно? Јас имам проблеми со рбет и неколку дијагнози и страв ми е од спинална, дали можам да изберам целосна или тие одлучуваат? Со целосна досега имав три интервенции, и таа ми е ризична, ама уште еднаш ќе ја издржам ако ми дозволат.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас пружам сега алишта и мајка ми ми се јавува Што правиш? Пружам алишта! Каде? Надвор! Леле дете ич не пазиш, темно е. И? Па да не се од бебето... нит спомнав дека се од бебето нит ништо, она си претпоставила... За синко ни кажаа мала молитва, се земало вода, ај отиде мм и мислеше ќе му дадат таму, му рекле шише имаш? Немам. Иди купи вода и дојди, иде мм купува шише Горска, они ја истураат и од чешма полнат друга вода. Од чешма, од ѕид... Логика?! Никаква! А најмногу од се ме нервираат кога ќе спомнам нешто за бебе или ќе речам мрда многу, немирно, одма мењаат тема, нејќат да зборат ич за бебето, тоа од такт ме вади, ко да ќе го роди комшиката не јас. Само за тоа едвај чекам да се породам, ништо друго.

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Свекрва моја вака ги облекувала децата кога немала суви пелени за повивање download.jpeg
    :D

Само да немаат слободни раце и да се будат.
    Трауми имам да купам хулахопки да не си го најдам вака детето :wasntme:

11. Proletno

Proletno Истакнат член

Исто, не ни носам веќе прслуче..ке полудам од него..

Ano likes this.
  12. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

2 cm отворена(петокот), ми пишаа контрола понеделник, да идам мирно на контрола или да се припремам од дома со ташна....?:hai:

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Припреми си се, не можеш да знаеш. Јас планирам сега крај на 8ми да се спремам со ташна, па за секој случај да си седи во ходник на готовс.

tatjanasakalieva likes this.
  14. Misskirova

Misskirova Популарен член

(facepalm)

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не мора да значи дека ќе се породиш,можеш и со денови да тераш отворена 2цм. Ама очекувај и дека може да тргне бебе

Slonce91 and tatjanasakalieva like this.
  16. tatjanasakalieva

Не да очекувам...скапав значи, 40та недела ја терам

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Мене со 3ипол см ме примија на пораѓај во 39та недела. На прием ме расчепка со рака малку др,јас скокнав се налутив дека боли ,а таа ми вика за да те примиме да те подраширам:D

tatjanasakalieva likes this.
  18. tatjanasakalieva

МЕне водењак не ми е пукнат, овие на гак ми викаат чекајможе до 42ра недела...добро бе луѓе не е малку ризик за бебето тоа?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Зошто ризик? Не си единствена, нит прва нит последна.

20. tatjanasakalieva

па тоа е малку повеќе од 9 месеци , 42 недели пример ако се цели