Тоа е. Неприродно раширен граден кош од што се креваат сите органи нагоре, плус бебе се крева и удира. Јас на момени не можам ни најобично ластиче да поднесам, а уште помалку прслук. Седење на стол исправен, научна фанрастика е. Ако не сум залегнаат нема шанси ни 2 минути да издржам. И на работа така седам. Буквално исто и во првата бременост и сега. Тек сум 29+, до крај тешко мене, ама тоа е ќе се издржи.
Мене најјако од се цела бременост ми е моментот дека "мора да каснеш" ради бебето. И тоа луѓе ако ви се верува од млади,од другарка ми скоро сега.И викам жено не ми го ставај тоа пред нос ке повратам,не сакам да пробам не ми е убаво, НЕ. се запна, "мораш да пробаш ,иако ти се повраќа мора да каснеш ради бебето " замислете се натегавме 10 минути и на крај маж и и свика па фала богу престана
Нас и првите ни се генерација, памтам се дружевме во бебиња. Јас ја кревав на почеток ама маж ми ми зборуваше како да не биде после туф туф, остави ја нека поплаче мора да се пазиш. И вистина, почнав да и зборувам од старт дека мама има бебе во мешето, не смее да ја крева, не смее да скока на мене и многу пази, дури сега во кола му рече на маж ми еееј полека вози, мама има бебе во мешето. Ептен стана свесна, ме гали, се радува, иде на прегледи, покажува каде е и ако и речеме ајде да те крениме за раче додека оди, вика нее мама не смее. А доколку немам избор ете болна, ќе ја носам ако не можи да оди ама ако и текнало само така да ја земам, не.
Хахах мене ми вели свекрва ми пред некој ден, не мора да јадиш за двајца ( што е точно) ама јади од се по малце за да јаде и после бебето секаква храна ахааа важи така оди тоа
Мене ова нема кој не ми го кажа, од млади до постари. Се што јадам сега и бебето ќе јаде, ќе одбијам некоја манџа на пример и одма коментари ааа како така па и детето нема да ти јаде ќе видиш кои маки ќе ги тргаш со јадење..
Aaa toa i mojata svekrva mi rece ajde da probas samo za da jade bebeto. I i rekov nema sansi toa jas ne jadam i ne planiram da povratam posle toa i ne veruvam vo takvi gluposti. I za jadenje zbor da ne slusnam koga sakam ke si jadam ne sakam da me molis. Fala bogu se razbra i ne se naluti. Ama kakvi se ne sueverni raboti ima i uste ima luge sto veruvaat vo takvi gluposti
Во врска со анестезијата, кога земаат анамнеза? Баш пред породување или претходно? Јас имам проблеми со рбет и неколку дијагнози и страв ми е од спинална, дали можам да изберам целосна или тие одлучуваат? Со целосна досега имав три интервенции, и таа ми е ризична, ама уште еднаш ќе ја издржам ако ми дозволат.
Јас пружам сега алишта и мајка ми ми се јавува Што правиш? Пружам алишта! Каде? Надвор! Леле дете ич не пазиш, темно е. И? Па да не се од бебето... нит спомнав дека се од бебето нит ништо, она си претпоставила... За синко ни кажаа мала молитва, се земало вода, ај отиде мм и мислеше ќе му дадат таму, му рекле шише имаш? Немам. Иди купи вода и дојди, иде мм купува шише Горска, они ја истураат и од чешма полнат друга вода. Од чешма, од ѕид... Логика?! Никаква! А најмногу од се ме нервираат кога ќе спомнам нешто за бебе или ќе речам мрда многу, немирно, одма мењаат тема, нејќат да зборат ич за бебето, тоа од такт ме вади, ко да ќе го роди комшиката не јас. Само за тоа едвај чекам да се породам, ништо друго.
Свекрва моја вака ги облекувала децата кога немала суви пелени за повивање Само да немаат слободни раце и да се будат. Трауми имам да купам хулахопки да не си го најдам вака детето
2 cm отворена(петокот), ми пишаа контрола понеделник, да идам мирно на контрола или да се припремам од дома со ташна....?
Припреми си се, не можеш да знаеш. Јас планирам сега крај на 8ми да се спремам со ташна, па за секој случај да си седи во ходник на готовс.
Не мора да значи дека ќе се породиш,можеш и со денови да тераш отворена 2цм. Ама очекувај и дека може да тргне бебе
Мене со 3ипол см ме примија на пораѓај во 39та недела. На прием ме расчепка со рака малку др,јас скокнав се налутив дека боли ,а таа ми вика за да те примиме да те подраширам
МЕне водењак не ми е пукнат, овие на гак ми викаат чекајможе до 42ра недела...добро бе луѓе не е малку ризик за бебето тоа?