Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Затоа да си прашам и тука срцко иначе тие благите работи со кокос не ми се многу вкусни и омилени така да немора да пробам значи... фала ти мила

2. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Идни мамички, со лесно на сите до крај, јас се селам во Мајчински муабети, се роди мојата бебушка :inlove::inlove::inlove:

На Martka, missswety, ivance.. и 48 други им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Crstitki mila. Uzivaj vo majcinstvoto sega :l:

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    Честитки :f:

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Честиткиии, здрави и живи да сте:l:

6. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    821
    Честитки, живи и здрави да сте голем да расти бебушот.

7. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    735
    Честитки мами,да сте живи и здрави :inlove:
    Те чекаме со приказна кога ќе имаш време :l:

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Честитки мајка. Да сте живи и здрави :party::party::party:

9. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Честитки мила, живо и здраво да е бебулето, се отвара нов свет на радости.:l:

10. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.108
    Пробај кога имаш киселини грицкај печени бадеми (несолени), мене и во првата и во оваа бременост ми помагаат. :)

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Мале, мене така од 5 цм на 7 ме рашири, мислам дека тоа беше најболно, маж ми го имав напраено синила од стегање.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Не се препорачува Алое Вера во бременост, само не сум сигурна дали важи за цела или само на почеток. Јас пиев Алое Вера гел за алергија ама истражував дали смее и најдов дека не смее ради тоа што наводно го појачува имунитетот ептен и постои ризик организмот да го препознае плодот како страно тело и да го исфрли. Може за покасна бременост да не важи, ама за рана има некоја логика.

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Честитки мама! Живи, здрави и благословени да сте! ❤️

14. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Пробај со зелено јаболко, мене ми помага.
    Додуша немам многу киселини, ама штом се појават, одма земам да каснам зелено јаболко, и се смируваат :)

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Toa ne sum go znaela, jas ja prasav maticnata nisto nema da pies i tolku. Ne se ni rascrpkav po net da vidam zosto. Posle samo mi rece gastro gard bas ako ne mozes da gi istrpis. Ama jas ni toa ne pijam :) gi trpam. Ama ima momenti mnogu mi smeta. A veke tri cetiri dena konstantno gi imam. Mi se cini i samo voda da pijam pak ke imam. Ama sto e tuka e. Ke trpam se samo bebe neka e vo red. :)

16. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Најискрено ќе ти кажам, лек нема, може само ублажување кога ќе сфатиш што се ти смета и како да ги живееш месециве. Прво тромесечие ми ги дадоа гастро гардот, од нив толку многу ми се гадеше само полошо и се откажав. Го преживеав со tuc солени крекери, соленки, шопски и ладна вода, не поднесував ни пржено, ни манџа, ни свежо овошје. Во второво тромесечие еден месец бев као ок, сега последниве два изгорев. Утврдив дека легната ми се најмачни, се ми се враќа во грло и лежам на две високи перници, уствари полулегната е тоа, пијам грч ладна газирана вода (не знам колку е добро тоа, ама ако не е таа мислам дека умирам), овошје каснувам само после доручек, никако на гладно и никако навечер, грав, зелка, банички тоа се исфрлив, се ми смета. Вака не дека сум ок, еве денес ми се полоши од секогаш, ама некако се живурка. Забележувај како реагираш на се што внесуваш, нема правила на кој што му смета. Еве сите јадат зелено јаболко против киселини, а јас ако каснам (и пред бременост) завршувам на брза помош, секој желудник своја приказна.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Честитки,да сте живи, здрави и благословени :hug:

Градите ме болат сеуште,ама и мене ми ги снема мачнините и јас сум 11та и јас се исплашив да ти кажам искрено.До пред 2-3 дена ми беше мн лошо повраќав од плунката и си викав леле господе јас ќе умрам вака од што ми беше премногу лошо сега еве 3ти ден нема ништо.Еднаш ми се случи вака 8ма недела бев добра 3-4 дена па ми се врати тродупло лошење па се надевам дека е се во ред,се мислев утре да тркнам до кај матичниот да си ја смирам душава па ќе видам :wasntme:

На Grungie и smeshkaa им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Jas sum so dolga istotija okolu maka so zeludnikot. Jas tri i pol godini maki macev so zekudnik i na kraj ispadna deka problemot mi go pravi zolckata ama veke mi se razvi hronicen gastrit. So aloe vera sokot, gastritot go drzev pod kontrola ama kako ja izvadiv zolckata prestanav da go pijam zosto kiselinite prestanaa. Ama ete sega vo bremenosta pak mi se javija. I jas lezam polusednata za da ne gi osekam tolku. Otprilika znam od sto mi se javuvaat i gledam da ne go jadam toa. Ama nesto ovie tri cetiri dena gi imam a ne mozam da zabelezam od sto. Mozebi cajot treba da ne go pijam da vidam da ne mi e od nego. Kako i da e fala vi na sovetite na site ke se probuva sto moze prirodno da pomaga,pa za kraj lek nekoj ke se proba. A aloeto odma go iskuciv od opcija, ete dve clenki mi kazaa zosto :)

На Tess36 и Starchild им се допаѓа ова.
  19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Ако не ти проаѓа нема да се мачиш. Ќе си тркнеш на доктор, ако не те сфаќа сериозно матичен, оди кај специјалист, сепак треба да имаш сила да ја износиш бременоста, а ти си имаш плус проблем. Во однос на лековите, и јас кога читав се плашев и парацетамол да се напијам, ама кога добив напад на бубрег, на ургентен лом ме направија зошто сум трпела такви болки. И гинеколози и нефролози кажаа дека дури и некои витамини што ги земаме биле поштетни од лекови што се дозволени и можат да ни олеснат и ме избоцкаа со се и свашта. Значи решение има. Сама ќе си видиш до кое ниво можеш да издржиш, ама ако не се трпи побарај си од специјалист конкретен дозволен лек.

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Искрено не знам ништо за киселини и се надевам дека нема ни да дознаам. :) Општо немам осетлив желудник, ама никогаш не викај никогаш, некни пример истурив црева прв пат во живот од лоша спојка на храна. Се надевам ќе си најдеш нешто што барем малку ќе ти помогне.

п.с. Смееме ли јапонски јаболки?