Затоа да си прашам и тука срцко иначе тие благите работи со кокос не ми се многу вкусни и омилени така да немора да пробам значи... фала ти мила
Пробај кога имаш киселини грицкај печени бадеми (несолени), мене и во првата и во оваа бременост ми помагаат.
Мале, мене така од 5 цм на 7 ме рашири, мислам дека тоа беше најболно, маж ми го имав напраено синила од стегање.
Не се препорачува Алое Вера во бременост, само не сум сигурна дали важи за цела или само на почеток. Јас пиев Алое Вера гел за алергија ама истражував дали смее и најдов дека не смее ради тоа што наводно го појачува имунитетот ептен и постои ризик организмот да го препознае плодот како страно тело и да го исфрли. Може за покасна бременост да не важи, ама за рана има некоја логика.
Пробај со зелено јаболко, мене ми помага. Додуша немам многу киселини, ама штом се појават, одма земам да каснам зелено јаболко, и се смируваат
Toa ne sum go znaela, jas ja prasav maticnata nisto nema da pies i tolku. Ne se ni rascrpkav po net da vidam zosto. Posle samo mi rece gastro gard bas ako ne mozes da gi istrpis. Ama jas ni toa ne pijam gi trpam. Ama ima momenti mnogu mi smeta. A veke tri cetiri dena konstantno gi imam. Mi se cini i samo voda da pijam pak ke imam. Ama sto e tuka e. Ke trpam se samo bebe neka e vo red.
Најискрено ќе ти кажам, лек нема, може само ублажување кога ќе сфатиш што се ти смета и како да ги живееш месециве. Прво тромесечие ми ги дадоа гастро гардот, од нив толку многу ми се гадеше само полошо и се откажав. Го преживеав со tuc солени крекери, соленки, шопски и ладна вода, не поднесував ни пржено, ни манџа, ни свежо овошје. Во второво тромесечие еден месец бев као ок, сега последниве два изгорев. Утврдив дека легната ми се најмачни, се ми се враќа во грло и лежам на две високи перници, уствари полулегната е тоа, пијам грч ладна газирана вода (не знам колку е добро тоа, ама ако не е таа мислам дека умирам), овошје каснувам само после доручек, никако на гладно и никако навечер, грав, зелка, банички тоа се исфрлив, се ми смета. Вака не дека сум ок, еве денес ми се полоши од секогаш, ама некако се живурка. Забележувај како реагираш на се што внесуваш, нема правила на кој што му смета. Еве сите јадат зелено јаболко против киселини, а јас ако каснам (и пред бременост) завршувам на брза помош, секој желудник своја приказна.
Честитки,да сте живи, здрави и благословени Градите ме болат сеуште,ама и мене ми ги снема мачнините и јас сум 11та и јас се исплашив да ти кажам искрено.До пред 2-3 дена ми беше мн лошо повраќав од плунката и си викав леле господе јас ќе умрам вака од што ми беше премногу лошо сега еве 3ти ден нема ништо.Еднаш ми се случи вака 8ма недела бев добра 3-4 дена па ми се врати тродупло лошење па се надевам дека е се во ред,се мислев утре да тркнам до кај матичниот да си ја смирам душава па ќе видам
Jas sum so dolga istotija okolu maka so zeludnikot. Jas tri i pol godini maki macev so zekudnik i na kraj ispadna deka problemot mi go pravi zolckata ama veke mi se razvi hronicen gastrit. So aloe vera sokot, gastritot go drzev pod kontrola ama kako ja izvadiv zolckata prestanav da go pijam zosto kiselinite prestanaa. Ama ete sega vo bremenosta pak mi se javija. I jas lezam polusednata za da ne gi osekam tolku. Otprilika znam od sto mi se javuvaat i gledam da ne go jadam toa. Ama nesto ovie tri cetiri dena gi imam a ne mozam da zabelezam od sto. Mozebi cajot treba da ne go pijam da vidam da ne mi e od nego. Kako i da e fala vi na sovetite na site ke se probuva sto moze prirodno da pomaga,pa za kraj lek nekoj ke se proba. A aloeto odma go iskuciv od opcija, ete dve clenki mi kazaa zosto
Ако не ти проаѓа нема да се мачиш. Ќе си тркнеш на доктор, ако не те сфаќа сериозно матичен, оди кај специјалист, сепак треба да имаш сила да ја износиш бременоста, а ти си имаш плус проблем. Во однос на лековите, и јас кога читав се плашев и парацетамол да се напијам, ама кога добив напад на бубрег, на ургентен лом ме направија зошто сум трпела такви болки. И гинеколози и нефролози кажаа дека дури и некои витамини што ги земаме биле поштетни од лекови што се дозволени и можат да ни олеснат и ме избоцкаа со се и свашта. Значи решение има. Сама ќе си видиш до кое ниво можеш да издржиш, ама ако не се трпи побарај си од специјалист конкретен дозволен лек.
Искрено не знам ништо за киселини и се надевам дека нема ни да дознаам. Општо немам осетлив желудник, ама никогаш не викај никогаш, некни пример истурив црева прв пат во живот од лоша спојка на храна. Се надевам ќе си најдеш нешто што барем малку ќе ти помогне. п.с. Смееме ли јапонски јаболки?