Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Оф иста сум веке неколку месеци. Не се секирај.
    Мене откако ми дадоа терапија за желудникот и почнав да јадам ко човек и бебе наеднаш качи килажа, незнам дали е до моето јадење ама ете кај мене така е случај. Заедно недела од 2300 дојде на 2700 . Ама како и да е не се секирај,иста сум и јас

На meelitsah, Sienna_MK, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.509
    Не да сум за ќотек, ептен, вака исто и со баткото се зезнав. Има да одмарам неделава, ветувам. Алиштата се испрани пола, другата половина следна недела и ајт на здравје. Не смеам да се форсирам, тоа е. Ви ветувам и тебе и на Дани доста беше, ќе одмарам сега. Не е дека којзнае колку работа завршив, ама пак, тешкичко ми е. Ама за смукалка, џогер и алишта се вика ли жена, греота е. Сега и јас на маж се жалев, доста е викам, прибирај се дома, батали планините да се средиме да не изненади и овој батко порано.
    Ние ќе да сме од ист крај, и кај нас се чоколадни, јас сум директ од кај јапонските. Може се многу ама ептен ми помагаат во контрола на апетитот, башка се од тие ситните сплескани, Џиро, па се тешам, ко 2 големи. И калинка јадев сега, дека синко ми ги изеде јуфките, останав јас гладна. Ама многу му дојде благичко, еве го претка.

На danichap, Ano и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Не мора да значи дека е од тоа. Бебињата нагло растат во последните недели, а и не значи дека секогаш се измерени точно. Како и да е супер што можеш да јадеш, една мака помалку. :)

На Misskirova и Ena0310 им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Да да и јас сум од југот, не баш од кај јапонските, ама тука негде. :) Преубави се, особено чоколадните, можам мислам 3-4 од шала да изедам ама се контролирам некако ај. :D

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    737
    Се надевам и мојата манекенка пораснала. Одвај чекам утре на преглед да видам што ќе ми кажат..(fingers)
    Те читам дека и ти се изнамчи со желудник цела бременост... Ниту еднаш не седнав да се најдам "ко трудна жена" што се вели. Што и да каснам у грло ми останува, или ако го голтнам одма се враќа назад. А плус брз метаболизам имам цел живот... Коски и кожа сум...Се радував демек у бременост ќе се поправам , ништо од муабетот...

На Sienna_MK, Misskirova и Ano им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    И мене во првата бременост малиот ми беше цело време две недели поназад. Тоа е нормална отстапка +/-2 недели. Не си прави за џабе стрес. Се додека не заостанува се повеќе на секоја наредна контрола, не се секирај.

Папочна кила. Мене баш над папокот ми е пуштено, се забележува како поолабавен е мускулот и малку како испаканто. Кога ќе се стегне стомакот или се прејадам се интензивира, а вака на допир е поосетливо.

Баш затоа и те караме. Си ја знаеш историјата, имаш и сега индикации и пак си играш. Те молам стварно олабави, бар уште 3-4 недели, па после ако имаш сила удри се на чистење:rofl:.

Добро само јас ли не можам да ги погледан мјапонските, а камо ли да каснам. Порано имав еден дечко со потекло од тие краишта и татко му кога ќе донесеше ме товареше со калинки и јапонски, ама јас :shake:, особено оние обичните што треба да ги чекаш како желе да станат.

Да се пофалам се избањав и малку се опуштив. И пеглата ја истерав и сега со нозе кренати уживам и јадам крекери уште киселиниве да ги потсредам. А мм правеше крем супа од тиква, ама ми е страв да каснам сега. Ќе си ја мислам до утре :D, што е сигурно сигурно.

На Sienna_MK, AngelOfArh и Ena0310 им се допаѓа ова.
  7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas ja izedov bez mislenje, i jas imav krem supa od tikva. Ve citam so kiselini ste site, jas nemam skoro ic (epten retko) se nadevam deka taka i ke ostane do kraj.

На Ena0310 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Еве ме и мене пак со жалење.
    Од прва бременост без потешкотии, полна енергија и без болки се до 8-9 месец, овааа бременост ќе ми наплати и за двете.
    Киселините шо ги имам, ги имам амаа препониве луѓе овие два дена ми се делат на две страни, легната сум во кревет, ме тресе, лице ми гори, температура немам.
    Ако стојам на нозе, ме боли многу, ако пам лежам/седам и станам, мислам ќе се распарчам. 15 недела влегувам утре, значи препрано е болки во препони, шо знам.. ете така имав кога веќе бев пред пораѓај, кога притискаше, спомнав еднаш на скринингот ама не беше до овој степен, денес е претерано.

За стомаков.. според мубети со втора бременост побргу расте и ок ми е тоа ама преку ноќ ми е многу подуен и тоа горе, сабајле си беше таман. Немам проблем со столица, па да речам од тоа ми е.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Женски кај правите уринокултура вие?
    Кај мене пред месец искочи Клебсиела бактерија и тоа 1 милион во уринокултурата,пиев цефалексин дупла доза ништо пак ја имаше 1 милион,па ми дадоа Панцеф 10дена и пак ја покажува на уринокултурата и тоа пак 1милион,а во истиот ден правев крвна слика со урина,на урината кај бактерии негативен наод си е све си е супер,а на уринокултурава бактеријата искача пак и тоа пак 1милион,сумљиво ми е. Ова во Авицена. Си викам утре да направам во Биотек. Не ми е верно некако ова.
    Пијам и чај од брусница редовно,и вит Ц од 1000ка,и едни Cysticare.
    15+5 сум.
    Антибиотициве по антибиограм ги пиев.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.509
    Биотек, се правам таму. Првата бременост се изнамачив со ешерихија, оваа од старт почнав со ВитЦ 1000ка и брусница навечер, мочам секои пола саат, јадам многу свежа храна и фала богу добра сум.

11. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    И јас мочам на пола саат може и почесто некогаш. Навечер по 100пати идам.
    Никаков симптом немам дека ја имам бактеријава веке после Панцефот. Претходно и урината ми беше матна и покажуваше нитрити во урина,тие покажуваат инфекција и кај бактерии си стоеа плусови. Ова нема шанси да е 1милион и да ми стои кај бактерии негативно а да ја имам на уринокултурава.
    Ке носам утре во Биотек и ке видиме што ке испадне. Не ми се пие антибиотик пак за џабе,ако се работи за грешка некоја.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.722
    Допаѓања:
    7.720
    Истерана свадба до утрово, денес цел ден ручеци, чистење низ дома и сега веќе со болки во грб и нозе. За неколку дена стартувам со 7ми месец и изгледа веќе е време да одмарам повеќе.

Магнезиум за денес не ми помогна многу. Дали парацетамол би помогнал за болките во грб и нозе? Немам навика да пијам ама изгледа ќе морам вечерва доколку од лежење не ми поминат за некое време.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да, помага. Ако многу те боли испиј заедно парацетамол и магнезиум:)

На fana и Miss_S им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.509
    Утро мешиња!

Се сместив синоќа во спална, на мојот убав мек и топол душек, си заспав слатко гушната со чиста миризлива перница и таман да потонам во сон се осеќам крчкам, се свртев, ај викам нема да хрчам ваљда вака... иде маж, легнува и тој, завлекуваме, осеќам ме љуља, хрчиш! Сцена два, се превртувам пак, ставам перница бр.3 и пак заспивам, се будам и го гледам маж со ќебе, перница и иде накај дневна, Седи, седи, јас ќе одам, не си ти крив... и така пак си спиев во дневнааааа. Ми се плаче за мојот убав мек кревет, ама стварно не е крив маж да ме трпи со хрчењево. Планот е кога ќе се породам да спиеме јас и синче во спална со бебе а он во детска, пошто бебе ќе се роди во најтешкиот негов период од работата, а баткото ни е цврст на сон па нема да се буди ако плаче бебе и ќе се снајдеме некако, ама ќе видиме, плановите не се секогаш остварливи нели.

Инаку правам пресметки да се вратам на работа кога, како што и најверојатно тоа ќе биде во понеделник, ќе најавам од денес, па ќе останам на работа уште 3 или 4 недели и ќе отворам породилно после. Размислував, планирав, калкулирав, никако не ми искачаше планот и затоа ќе си поодам малку на работа, секако не ми е работата физичка, ќе си одам порано малку, ќе се изгураат некако 4 недели и после натенане ќе го чекаме Бејби, ако не дојде во меѓувреме, како што рековме погоре, плановите се покажа и докажа дека не се секогаш остварливи.

Денес планот е да се земе упат за брисеви, а утре сабајле да се оди да се направат, имам покачени леукоцити, докторката се сомнева на бактерија во грло или нос, јас не би да правам ништо ама ајде она е запната да направам. Па ем ќе прошетам малку ем ќе си ја тргнам од мисла таа работа и ќе можам да се олабавам. Мада си мислам и да имам бактерија, па зар ќе пијам сега антибиотик на бактерија без симптоми... Трудна работа, триста мисли во главата.

Убав ден мешиња, сонцево ветува надвор, ќе ги изнесам алиштата ба Бејби да се испечат малку па ќе собирам како се сушат по ред.

На mal.ecka, elenaklasik, Ano и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Ај добро утро.
    Ја отвараме 37ма .:whew:
    Се глеа крајот ама и тешкото.
    Грб ме искина од болки.
    Утре одам Чаир.
    Се пие кафе.
    Па ке се праи генералка деновиве.
    Не прашувајте.
    Ништо не ми е спремно.
    Барем торба да си спремам :sweat::inlove::shake:

На perlaa1, mal.ecka, Giovanna и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Утро мешиња, од сабајле преглед, а сега кафенце се пие:coffee:
    Денес 37+6, бебо измерен 3300гр:inlove:
    Ми закажаа уште една контрола оваа недела (иако не очекував), па ќе закажеме царски, бебушко е карлично па ќе мора така. Малце паника ме фати, искрена да бидам. Не сум спремна, немам испеглано сè, ми фалат ситници во торбицата за на болница... Од нервоза и паника, цело време чистам низ дома, наместо да се спремам за бебе:tmi:
    Уффф, уште малку остана, збунка сум, како во сон да живеам, како да не ми се случува ова мене, страв и среќа во исто време ама само за убаво нека е:f:

На Giovanna, elenaklasik, Ano и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ме боцнаа за гтт на гладно. Ми рекоа да стигне резултатот па дојди. Појдов добар бил шеќерот, испив гликоза и сеа ќе ме боцнат за 2 сати пак. Се на се 2 боцкања. Така ви правеа?

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не, со три боцкања правев.
    На гладно, после 1 час и после 2 часа.
    Каде правеше?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Јас правев со 3 боцкања ко бев трудна, ама за времето дури чекаш резултати не треба да се движиш мора да се седи, во мирување да е телото, инаку не е релевантно испитувањето.

На Skyler, danichap и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  20. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    И јас правев со две и со првото дете и сега.