Знам дека треба да е со три и матичниот на упатот им имаше пишано 0h, 1h, 2h. Што значи три боцкања ама не можеш да се разбереш. Така требало и готово.
Не. Три боцкања. На гладно еднаш, па се напив гликоза и седев во лабораторијата по еден час од пиењето ме боцнаа и си седев пак уште еден час и пак ме боцнаа.
Се нервирам вака. За џабе малтретирање, знам дека треба три боцкања. И матичниот плус така рече. Ама така работеле, не можам да им се опнам сега боцкајте ме.
I jas vo labaratorijata kaj so rabotev taka rabotat, bockaat se pie glikoza i po dva saata pak te bockat. Dali se ima smeneto nesto neznam. A vo koja nedela se ispituva ogtt? Sekoja trudnica toa go pravi taka?
Уште ништо не ми кажа дефинитивно, мила Уште еден преглед до крај на неделата и тогаш ќе дефинираме, не е исклучена можноста да ме задржат на следниот преглед, спремна да сум си ми текоа Ќе умрам од страв
@Lina-Detelina јас првен правев едно со две боцкања, требаше и јадена да бидам. Ми покажа гранични резултати, па потоа го правев испитувањето со три, на гладно. Ваљда имаат различни методи. Ја терам 35 недела. Ниту знам колку е долго бебе, ниту колку е тешко, ниту некаков друг податок. Скринингот 31 недела беше ок, си се тешам. По две недели другиот термин, тогаш белким ќе измерат нешто.
Значи јас и во фармахем и во синлаб правев во двете бремености со две боцкања , нема потреба од грижа .