Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.971
    Кај мене не се случува ништо ново со бебчето. Штотуку влегов во 5 месец. ЛЕчам некоја бактерија од брисевите, клебсиа со Еритромицин. Малку се напнав кога дознав дека ја имам, поготово затоа што чекав за реагенси на ГАК 2 недели.
    Не ми се гади, киселини имам послабо затоа што внимавам што јадам. Имав грчеви во мускулите па пијам повеќе млеко.
    За 1ви мај исто во дворче си бевме, малку скара, така лабаво.
    Се спремам вечер за моминска, другата сабота здравје за свадба, се нешто сум во трчање и не успевам да пишам тука. :D А си читкам редовно што пишувате.

На Kiflicka05, awl, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    За тебе оправдано ти треба да спремаш свадба..ама не се оптеретувај многу.....мене иначе ми излегоа хемороиди.имам редовна столица.по 2,3пати на ден. Ама се појавија.не ме многу Болат.се мачкам маст од невен навечер.сум можела.и маст за хемороиди.ама немам купено..ако ме заболат повеке ке земам...

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    И јас пред 2нњдели имав такво стврднување на стомакот кај папокот два дена по ред . ама помина.сепак се тиа лажни контракции.не се секирај. Не паничи. Ке помине

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @danichap нормални се тие бх контракции, само мене кога ме стегнат јас чувствувам некоја затегнатост и во долниот дел.
    Имам читано дека ако не можеш да ги распознаеш, лажните престануваат кога ќе ја промениш положбата додека вистинските и да дубиш на глава се тие, не поминуваат :)

А бебето мое беше така посмирено претходниот период, а еве овие последни неколку дена пак се многу мести, клоца, баш е болно дури. Дај Боже да се врти.
    Ќе видиме во вторник сега на контрола.
    Така нормални се тие периоди на активност и намалена активност.

Се чувствувам добро физички. Можам слободно да речам дека физички се најдобро чувствувам сега во трето отколку во првите два тримесечја.
    Имам најмногу енергија, немам некакви болки толку, што знам можеби е поради движењето. Поубаво време повеќе движење.

Како и да е, едвај чекам да ја видам бебушка, имам уште некои работи да докупам, претежно облека, ме збунуваат тоа кратки, долги ракави, ама нема многу да се трупам со работи. Како ќе ми треба понатаму така ќе купувам.

На Angel.Heart, kukla21, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ич да не се секирате. Јас од 27ма ги имам па ете се е ок. Зависи од докторот. Некои велат дека стврднувањата се нормални од 20та, а некои од 30та недела. Како и да е, доколку се безболни и не се во истви временски интервали, не е ништо за паничење... Вода и магнезиум и секако малку одмор...

На Mekuska и danichap им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.574
    Допаѓања:
    289.751
    Девојки ми олесна читајќи ги и вашите искуства:whew::hug:.
    У секој случај си направив листа за ствари од дм, да си спремам се што ќе ми треба понеделник да купам и од другата недела да си исперам/испеглам:$.

Па нека е рано, мама кога ќе дојде ќе си препереме]:).

На Mekuska, kukla21 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    @mariz @espana убаво што не читате... Не сте не заборавиле. Бебчињата како се? Напредуваат убаво?

На Mekuska, espana и mariz им се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Па и не е толку рано. Додуша, јас минатата недела перев, пеглав и уште не сум готова а веќе 38ма сум. Ама да знаеш тоа одзема многу повеќе време отколку што си мислев. Мене ми е прво вакво искуство и затоа можеби претерувам. Алиштата ги перев 2 пати во машина и ги гњавев на раце уште 2 пати. Па нели пеглање потоа. Што е многу, многу е... Ама страв од бактерии како од вампир имам. :^)
    И да си ја кажам маката поголема... Ме фаќа паника. Имам фуфки од пораѓајот, што ќе си правам вака?????:sweat:

На Maceto123, Mekuska и danichap им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.574
    Допаѓања:
    289.751
    Кај мене е буквално се веќе купено до најмали ситници. Ствариве од дм беа последни и да се монтираат некои работи. Затоа се си викам рано е, тоа на брзаница ќе оди и демек имам време.

Уф за паника од пораѓајот немам уште оти имам време де, а и не гледам ју туб видеа и слично:rofl:.

Ги читам мамичкиве кога ја пишуваат породилната приказна, ама некако колку и да е страшна кога на крај ќе пишат чуството кога го зеле бебчето во раце и како се заборавиле, автоматски и јас заборавам на стравот кој сум го добила додека ги читам.

На Mekuska, bittersweet, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    И јас ги читам, ама... Не гледам видеа, страв ми е да ги отворам! :?: Си велам подобро да не знам како изгледа. Убаво си пишат мамичките. Сигурно чувството е прекрасно, ама дури дојде до него... Не знам зошто сум толку исплашена, не сум таква по природа. Немам страв од ништо, а сега најголема сер*а сум. :x

На bella.s и Mekuska им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.574
    Допаѓања:
    289.751
    Како иде времето сите сме исти:(.

На bella.s, Mekuska и SpangeBob им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.121
    Допаѓања:
    78.057
    Mojot bucko odlicno napreduva, na cicanje sme samo :) ne place samo po malku kenka i malku problem so toa imame edvaj me budi nokjeska, a probav so alarm taka ne ide neznam koga e buden :D gomce malo kuznae kolku vreme kenka dur mamicka stane :D

На bella.s, Maceto123, Kiflicka05 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Само да ве поздравам, имам читано и јас за тие контракции дека се нормални. Јас сум супер, пешачам многу. Почнав не многу јаки болки да осеќам на едната страна од кичмата, ортопедот ми кажа дека е од принудната положба која ја имам ради тежината, ништо страшно. Најнова работа ми е што ми се испоремети ритамот на спиење, значи една ноќ спијам и по 10 саати без да мрднам, а еве денес како вампир сум будна уште од 5 со триста мисли во глава. Инаку и мене ме фаќа страв од пораѓајот, каков и да биде дали природен или царски ради големиот диоптер. За едно три недели треба да се видам со гинекологот во болница па тој да каже негов став. Ве читам дека све сте купиле и сте наместиле, е јас немам уште една еднинствена работа спремно. Големите работи ги имаме, треба само да се донесат и да се намонтираат, а од облека исто имам од моите внуци од сестра многу, треба само да докупам нешто. И званично ќе почнеме да носиме од денес :D.
    Мене најмногу ме буни што треба да спремам за болница, исчитав се во соодветната тема и пак не сум на чисто, има разлика и од болница до болница. Ај едно прашање до веќе породените мамички, кој вид на памперс го понесовте во болница, а и сега го користите и колкаво паковање, мислам од најмалите или оние големите, колку пелени требаат од прилика?

На Maceto123, SpangeBob и danichap им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ne ve zaboravam nikako, blagodarenie na forumov i vas, gi pominav za mene najteskite devet meseci, teski vo smisla
    psiha ai opteretiv kako ke bide,dali ke gi pominam dobro ,pisuvanjeto i spodeluvanje iskustva me napolni so pozitivna energija i misla.Inaku dobrae malata,raste,cica, place koga e gladna i sega deka ima grcevi,ama ke pomine se,ova se ubavi migovi,daj Boze site da si docekate.A za gledanje videa so poroduvanje,ne gledajte zaludno, se e individualno..jas mislev deka nikogas nema da odberam spinalna za caraki od strav ,ama ete togas dojde nekoja sila i ne se kaam voopsto,migot da ja vidam odma e nezaboraven.Poz.do site i slobodno prasuvajte se sto ve ,,maci,,

На bella.s, Maceto123, Kiflicka05 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.121
    Допаѓања:
    78.057
    Nas na pocetok ni bese zar crven gazot uste od bolnica i menuvavme peleni ko ludi, inace mu bese crven od kremata... Prvo go mackav so detska vitaminska mast na bekutan ama ne e mnogu mrsna, gazeto mu baralo pomrsna krema. Sega nekoi 6,7 peleni vo 24h nekogas imame i nezgodi i povekje menuvame :D Pelenki pampers koristime newbaby-dry, pocnav so niv malo pokovanje , pa imav kupeno pogolemo so 97 peleni, no ne ostanav na niv golemi mu se 2ka, si zemav pampers premium :) Inace vcera zemav i canbebe malo pakuvanje so 14 peleni da gi probam, poeftini se a epten mekicki ubavi... Sepak moja preporaka e da zemes malo pakuvanje prvo da vidis kako bebeto kje gi prifati :)

На Mekuska, SpangeBob и bile84 им се допаѓа ова.
  16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Peleni ,tokmu taka 6,7,se menuvaat dnevno.Vo bolnica im stavaa bekutan peleni, i za doma ni dadoa paketce i kolekcija Bekutan,pelenite se super,no mm.prethodno ima kupeno Pampers i tie si gi koristime zasega.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.121
    Допаѓања:
    78.057
    Mene pa becutan mi se epten kruti nekako, pampersot mi se mnogu ubavi newbaby-dry i premium isto epten mi se svigjaat :)

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @irena.1 земи двојка (2-5кг), од најмалите пакувања. А мислам дека од нив има само Памперс. Понатаму ќе видиш ако ти одговараат ако не ќе менуваш.
    Имам ги пробувано мислам сите, освен babylove од дм. Не знам дали од тие има најмалото бројче, тие што се од 2кг до 5 кг мислам. Знае ли некој?
    Во приватните болници они ти даваат пелени, ама во државните носиш твоите.

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    I mene bekutanot mi se kruti.od bolnica dobiv neseser so po nekoja kremicja i dve peleni ama kruti mi se ono bebe nezno malo i ne mi odi tie da mu gi stavam.koristam pampers, nedela ipol bevme so 1 sega kupivme 2 ka posto vekje i bea knap ne sakav da ja stegam a so dvojceto ima za nijansa razlika i bas i se komotni.ima jumbo pakovanje od 108 peleni.a kecot se okolu 43 mislam vo pakovanje

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    So taa sto bev u soba ona imase kupeno od dm peleni i rece deka bila zadovolna, bile meki i poeftinki.taka da ima i 1 posto ona na nejzinoto od niv stavase

На Mekuska и Sky-butterfly им се допаѓа ова.