Фала на објаснувањето, извини што те навратив на случувањата. Кај мене беше поразлично, Димчев забележа на втор скрининг. Јас баш и затоа сметам и давам совет секогаш скринингот да го прави специјалист.
Kaj maticniot gi pravese dvata skrininzi? Izvini i jas sto prasuvam ama tri pati trgnav lp da ti pisam i ja izbrisav,ne sakam da te voznemiruvam. Bi sakala da znam i jas, informativno pa ako ne ti e problem spodeli.
Камо и јас да одев на скрининг кај постручен доктор, ама ете бидна. Матичниот тврдеше дека прави скрининзи, дури и посебен скрининг за срце ми правеше во 24та недела и тврдеше дека се' e ок, катастрофа. Инаку кога се пораѓав во Систина сите искоментираа дека аномалијата се гледала многу порано, барем во 20та недела. Не дека полесно ќе беше тогаш, ама отидов скоро до крај... Тоа е, јас прифатив дека така требало и сега се трудам да одам напред... Извинете ако растревожив некого. Сакав само да апелирам да бидете внимателни.
На чичко ми жена на 11ти и беше закажан царски , спинална. Денес излезе ,прв царски 3то дете и она беше уплашена како тебе али ептен е задоволна и услуга од персонал и од докторот.
Od koja nedela vi davaat upat maticnite za ctg vo GAK/ Chair? Mojava ne dava upat pred 36, rano bilo. Jas se si mislam od 35 treba, taka mi se uvrtelo
И јас терав до кај 28-29 недела, хаос бев. Димчев забележа дека не е ок, Драшко рече се е ок, Котларова се е ок. Матичниот кој претходно не забележа ништо, ама ми кажа дека не прави сепак скрининг и да одам кај Димчев, некако беше скептик, и ми рече, уште во државна да одиш кај Ливринова или Ана Данева. Ако и таму кажат дека е ок, ќе се согласам. Ама ми рече, штом Димчев нешто видел не ми дава мир. Ливринова виде… дека не е ок. Пак кај Димчев, Димчев пак, не е ок… Во Бугарија, ми објаснија што е како е… И на крај одлуката беше таа… исто и јас бев во Систина. Сакам да кажам се виде на втор скрининг, ама времето си поминуваше додека трчам по доктори…
Ајде и јас да се пожалам не е за жалење премногу се исплашив три дена ми се гадеше ми беше ладно вчера повратив само еднаш а денес имав дијареа и ми беше многу тешко му пишав на Таше ми кажа да одам на инфузија. И така додека си чекаме ред и звониме да излезат да му кажиме дека ми е многу тешко и лошо се онесветив следно што се сеќавам ми правеа екг и ме освестува па ми става инфузија две примив па сега сум подобра без сила и со лесна главоболка. Но најмногу се нервирам со мажот ми вика ти си крива се ќе ти исфрлам од фрижидер салати глупости ништо не јадиш а со да јадам од сабајле месо јадам нормално овесна каша со шумски плодови или леб со хумус за ручек месо си готвам со салата . И сега кога ќе одам на преглед ќе имаме жестока дебата за мојата исхрана ќе му докажувам со докторот дека е се здраво што јадам . Само ми е страв за бебуш да не му направи проблем инаку сме 10та недела
Јас крај на 31ва недела бев кога откривме. Дур се да се истера прекинот во 33та недела беше. За разлика од кај тебе, кај мене сите беа едногласни. Афродита прво нејќеше ништо да каже, ме прати на ехокардиографија, Драшко одма ја виде аномалијата. Од таму кај Чадиковски, па он не прати уште на три места, Адамова, Ана Данева и Димчев. Сите беа едногласни, со тоа што секој во негов стил го кажуваше истото. Повеќето околишаа, само Димчев отворено и јасно кажа нека не те малтретираат ова е апсолутно за прекин.
Баш ми е жал што си поминала низ сето тоа. Посакувам никој никогаш да не помине низ истото. И сите да си родиме живи и здрави бебчиња. И искрено многу ми е мило што си повторно бремена, и многу позитивна. За разлика од тебе, јас уште никако не можам да се опуштам. Немам ништо купено, освен две шишиња, и мустела за бањање, и тоа периодот кога бев на мирување, па си нарачав.
jas i bez upat ke se snajdam ama koa ke vidi posle izvestaj vo sistem ke se razluti... Ajde, ke si cekam
Како да не, ќе се разлути, ти е гајле... Можеш на ГАК да одиш и без упат, кажи дека имаш болки и затоа треба да правиш ЦТГ, ќе те примат. Знам дека ти е мисла, не се додржува.
Лајковите што ти ги ставам се за поддршка, не дека ми се допаѓа пишаното. Стварно ми е жал за се низ што си поминала и мило ми е што си повторно бремена. Ти посакувам, на сите да си родиме здрави живи бебиња Иначе и мојот матичен инсистираше он да ми прави скрининг, дури на крај ми рече кај мене е волку пари а на Димчев ќе му дадеш дупло. Му реков тоа е мое право, по мирна ќе бидам така и нема лутиш. Димчев баш за срцето на бебето ми искоментира дека е одлично и ми влева некој мир. Иако, како што кажа и другата членка додека не се роди па и прозбор и прооди за нас мајките мир нема да има.
Ја кревам,сака да се гали и сака во раце. 12кг е, нема ни 2годинки, што разбира можам/не можам И мм вика, ама сега ако не ја изгалам после нема.. ќе ми фали ова време..
И мене ми фали да го кревам моето е 5 години ама е слабо пред да останам бремена секое сабајле го кревав во раце до долу сега не ,ме моли многу ми е жал му кажувам дека докторот ми забрани дека ме боли мешето
Neka ostane seto toa zad tebe, Gospod sega da ve iscuva i tebe i mene i site trudnici. Ti blagodaram sto spodeli, te guskam silno I edvaj cekam da se prefrlime vo Majcinski muabeti
Нема нешто што сакам повеќе од тоа. Ниедна жена не заслужува да минува низ таков кошмар, ама судбини.. Верувај дека и јас не сум целосно опуштена и мислам дека додека не се роди ова бебенце живо и здраво нема да бидам. Се трудам да бидам позитивна ама и јас имам стравови и тоа големи. Секој ден се молам на Бог да го чува ова бебе и да биде сѐ како што треба. За жал минатото не дозволува да сме мирни, ама мора да веруваме дека иднината е на наша страна и не чекаат убави денови. ❤️ Паметна одлука. Камо и јас така да размислував првиот пат иако од тоа што ми било напишано не можеше да се избега. Благодарам на поддршката и посакувам сите да имаме полни раце и срца! ❤️
Никако не ги прифатив пошто не ми беше гајле ни за акни ни за гради ни за стомак ... за ништо освен за бебето.