Со две бремености го правев ова испитување и со двете им испаѓаше дека сум на граница па ме препраќаат на стандардното кое беше супер. Само непотребни паники. Добар ден. Станав со главоболка, уште таа ми фалеше на сите други. Исповратив па барем малку ми олесна на желудникот, ама никакви во чувство е тука. Средното со 40тт цела ноќ, едвај воздух земаше од кашлицата. Во групата во градинка има и рсв вирус и уште еден со пликови по цело тело/уста. Коски ми се тресат да не закачам нешто. Обично една по една ги врти секој вирус и мене на крај, најсалам, ме фаќа.
Кај 18та од ГАК ми рекоа да престанам со стомак и да почнам во раце. Гинекологот ми вика може и во нозе ама трансфузиолог па на почетокот ми рече во нозе никако, без некое посебно објаснување зошто. Сега терам во раце, повеќе пече ама па модрици воопшто не ми се прават.
Кога ќе ти се затегне кожата на стомак, префрли се на нозете. Мислам околу 4-5 месец почнав јас. Еве едно сличе за тоа кај можеш да боцкаш
Имам веќе рутински преглед во четврток, не знам дали да барам ургентно. Не сум во МК, не можам да закажам така, мора да е ургентно за да можам да видам доктор. Затоа и прашувам, не знам дали овие болки се нормални или се нешто што бара поголема претпазливост.
Bella mene kleksani po operacijata lani me bockaa vo raka kako na sliceto sto e pokazano sto imas postaveno. Na mekoto taka ponazad. Samo za sama tamu e nezgodno.
Јас во 5ти месец некаде почнав по 2 на ден, еден од 400 и еден од 375. Утепана бев ако не се напијам. И сега знам да заборавам и одма почнува некоја нелагодност во мускули, ама не мислам на мускули нозе, раце, буквално секое меко ткиво. Напиј се магнезиум, легни малце да одмориш и ако се смири не е ништо, ако се појача или остане иста ќе мораш на ургентен.
Kaj mene e od vreme na vreme i ne e jaka bolka. Ama mi se sluci prv pat minatata nedela i jas odma sto e sega ova od kade taa bolka i odma prasav ama pak ke si prasam sega na skriningot. Izgleda ke treba magnezium da pocnam da pijam. Ama kako sto si imam meka stolica mi e strav malku da pijam magnezium.
Ти на маж ти да му се скараш, ќе ти фрлел се ќе те нервира, нормално е да ти се гади, дури ненормално ми е што се можеш да јадеш, мислам супер ама ретко која трудница може да јаде месо во 10та недела, јас сум скоро 19та и уште ми де гади од него. Тоа што ти се гади и што си се онесвестила не е од што јадеш здрава храна, првите месеци не ни треба да јадеш повеќе или различно, јади си како што си јадела до сега ако можеш, ако не можеш јади тоа што ти сака душа. Маж ти ако продолжи да те нервира така врати му да не јади трици него да се едуцира за мачнини.
Добар ви ден мешиња денес бев за скриен шеќер и димери да проверам,шеќерот е добар но димерите се малце покачени е сега се плашам малку инаку утре полна 25 недела сум,прикачив слика што мислите? Утре сум на преглед ама добредојдено е и вашето мислење. Убав ден на сите
Зголеми ја дозата слободно додека да одиш на преглед, можеш по две или три дневно чим е 300мг. Секој организам е различен, јас сум 20та недела а до сега ретко, т.е. скоро никогаш немам болки и не пијам уште редовно магнезиум. Знам дека може и во рака ама не можам сама таму да. Се боцкам кога маж ми е на работа и ќе се префрлам на нозе, мислам попрактично ќе ми биде.
Мене во рака многу ме болеше и огромни модрици ми се правеа, а и незгодно е сама да ставаш во рака. Во нога првите неколку пати имав модрици, после тоа ни болка ни модрица, ептен лесно ставам.
Д димерите без хемостаза ништо не значат. За да имаш комплетна слика ао која ќе се види дали ти е потребна терапија треба да се види целосната хемостаза т.е времињата.
Која недела си? Мислам втор триместар си уште. Јас ја имам оваа табела и според неа се покачени. Ама не знам дали е точна, најдобро консултирај се со гинеколог и трансфузиолог.
Pa vo butot bockaj se, kleksanot sekako e muskulna inekcija mislam na sliceto e ubavo prikazano, nema da zgresis. Ama ako ti e sube prasaj nekoja medicinska sestra za nasoki.
Јас исто бев со стомакот, на почеток имав болка малце и модрици си правев. Ама влегов во шема ваљда и немам со недели направено модрица. Ама сега некако језиво чувство имам, ко да ја пукам кожата кога ќе ја брцнам иглата, не знам како поинаку да објаснам. Ептен е затегната некако. Од денес се префрлам на нозе.
Мислам на овие. Матичен ми ги кажа. А бидејќи не знам како е да се има киселини и не знам од што е, цело време ми доаѓа и како да подждригнувам