I jas se bockam sama vo raka i neam problem dali sum izlezena ili doma. Brza sum se naviknav. I za d dimeri ko tebe mi se dvizat nekade do 700, no ne si prepisuvam deka pravilno bockam, tuku deka se tolkavi normalno. Jas kleksan ne primam poradi mutacii i sl, tuku preventivno, mi se pokacija na pocetok od blaga hiperstimulacija i si teram
Lele bas mi e krivo sto ne si napravila skrining poradi otkazan termin na drzavno. Moze si imala i pisano tuka, nemam citnato... Da znaev,ke ti pomognev drzavno da napravis bez termin, sea koa te citam epten mi e krivo
Ај и јас да те прашам термин ми е во јануари дали можам и јас вака да го облечам значи со тенки шпикозни не со дебели зимски или ладничко ќе му е на бебето.
Зависи колку ќе биде ладно, ако се минусни температури ќе треба во подебели алиштенца да го облечеш. Боди на долги и плишени шпикозни, а ако имаш крзнен скафандер ќебе нема да ти треба.
Колку кг ти го мерат бебето? Ако одговара на неделите немаш гајле Треба да си среќна што изгледаш така јас бев поправена само 10 кг после пораѓај одма ќе си се вратиш на стара килажа, и мене ми викаа кај го носиш тоа дете па јади, мислам глупости ако бебе е ок со килажа нема што да се замараш јас родив дете од4.500 грама а бев поправена 10 кг уживај не си прави притисок во 9ти
Јас се бочкам сама во раце. Не е незгодно ќе навикнеш. Во стомак неможам од секогаш ми бил многу осетлив и болен . А имам и во нозе боцкано ама јас имам многу капилари па кога може ги избегнувам
Не си припишувам ни јас дека е од правилно боцкање, чисто онака си коментирам. Јас не боцкам превентивно, имам мутација и скратено време на коагулација иако димери ми се под 150. Додуша, прво тромесечие сум, рано е за повисоки да се. Димери до породување не ми беа покачени, а ни после породување, истите останаа околу 700, само и времињата се средија. Во болница ме боцкаа тие денови кога бев таму и толку, не продолжив и дома. Ама какви модрици ми направија во Ремедика сестрите, со месеци не ми поминуваа. Можеби требаше сама и таму да се боцкам
Гледам ист месец ни се термините. Јас си спремив боди на долги, памучни шпикозни, чорапчиња, памучна капичка што е комплет со шпикозните, мекано крзнено скафандер и плус ставив за секој случај во ранецот ќебенце, хулахопки и памучни ракавички за на рачињата.
Pa nie kutri od maka, naucivme da si se bockame I mene poveke me boli koa mi zimaat krv za krvna slika,cela sum modrici, otkolku koa sama ke si se bocnam
100 пати е полесно во нога, препон ,бут кај што е помеко и има повеќе салце, до ден денес ни модрица ни црвенила рааат работа
За жал нема термини на државно, иако има навистина добри доктори. Додуша, мислам дека и матичните некако се научија дека идеме на приватно на скрининг, па не се замараат по со време да закажат кај добар доктор специјалист на државно.
Жени осеќам деновиве некоја болка долен абдомен мислам дека е бешиката, не болка внатрешна него како на допир имам притисок, како кога ти се моча и те стегаат фармерки и како тапа болка, нормално си одам во вц, не осеќам ништо друго ама ова чудно ми е, не знам дали е бешиката или матката. Сте осетиле такво нешто? Можно е бебе да ме рита долу па да ме боли на допир?
Зависи од матичниот. Има матични што гледаат на кои пациентки им се ближи времето за скрининг и фаќаат термини совреме.