Колку што имам читано и слушано за околу 4 дена пуштаат, зависно од состојбата на мама и бебе Не ти кажуваат кога ќе си одиш? Пиши ни и како поминуваш кога ќе можеш, како сте со бебуш?
Едно олеснување денес, тоа од што најмногу се плашев, гестациски дијабет, немам. И таман се израдував можам благо да си јадам, гледам холестеролот рипнал на 7.5. Знам дека не се испитува редовно, нели и го нема на упат од мат.гинеколог, ама јас правев целосна крвна слика поради последици од ковид и така го видов. Не знам колку е загрижувачко, како што прочитав, треба да е покачен поради бременоста, ама не многу, ако е дупло од претходно демек се преземаат мерки. Пред инвитрото ми беше 4.3. Имало некоја во ваква ситуација? Знам дека треба лекар да си прашам, ама искрено ми се смачи овој месец, во 15 дена 3 прегледи, 6 боцкања за крв, аман веќе, не сакам мантил да видам.
Секако дека има. Муабетот ми беше дека нели и голем дел трудници скрининзите ги прават во приватни клиники, а термини стварно тешко се наоѓаат на државно, па некогаш не закажуваат многу порано, зашто опцијата за приватно си постои. Инаку верувам дека има матични што закажуваат на државно на време.
Така е, во право си. Затоа е важно да се има добар матичен и да се одржува добра комуникација со истиот.
И мене ми е покачен и ја прашав и општата матична и гинекологот, во ред е ако е покачен не се ни гледало тоа
Е така, да не препрашувам значи, да не им текне некоја диета да ми бапнат, немам веќе нерви и за такви работи.
Вака сега мешиња, кога го чувствуваш бебе на одредено место, како се движи, на пример десно од папокот, и тоа место станува цврсто, само тука. Тоа се Бракстонови контракции или е дел од бебето што турка нагоре? Денес се праврше генералка од корен со се варосување. Искрено се изморив повеќе од што треба. Лежам, кога ќе станам прво треба да постојам на нозе, па да се раздвижам, половината не ми дава одма да одам. И ова со стомаков не знам дали е бебе или контракции.
Jaa mislam deka koga se stvrdnuva se onie kontrakciii... Mene mi pocnaa kaj 28-29 nedela.. se cudev sto e.maticnata mi kaza deka se braxton, ama ne e strano... Si se izmorila, i mene od umor mi e taka. Zemam magnezium zasto polovina boli, preponi.... Odmaraj, i ne se preopteretuvaj
Знаев дека ќе си имам ваква грижа на совест, ама сакав и да ми биде чисто за бебе. Се надевам дека нема ништо да биде, со одмор ќе помине. Ама вечерва ќе мислам ...
Jas pred nekoj den se izmoriv, i eve deneska lezam, ni magnezum ne mi deluvase. Se preforsirav i jas sama cistev, se navednuvav a 34 sum..... Ednas dignav panika bev na dezuren Odmori, napij se magnezium ako imas, nabrxinka eden tus, i lezi..ke ti se smirat bolkite.... Nedaj boze ako ti se zacesti bolka ili osekas silna bolka trkni na dezuren... Ama ze mislam od zamor e kicma sto te boli
Дали има некоја од вас што неколку месеци не знаела дека е бремена и дали тогаш имавте нешто налик на менструација?