Девојки како сте денес? Јас да си ја кажам маката, последнава недела си патам од несоница, абе никако да заспијам, ме фаќа 4 и 30, 5 часот, дури тогаш ќе дремнам малце и алармот ме буди за работа. На работа сум утепана, ненаспана со главоболки, едвај издржувам. Јас неможам да заспијам оти не сум навикната да спијам на страна, пред тоа само на стомак спиев и тоа одма ќе си заспијам како бебе, а сега никако не спијам на стомак, одбегнувам и на грб да спијам, а и нешто жешко ми станува, саклет ме фаќа, а тек што ме чека летото, несакам ни да помислам Ама ако се ќе се издржи за бебчињава наши, да си ги донесеме на свет само живи и здрави па ако треба ич не ни спијам. Поздрав и имајте убав ден
Не разбирам Џерманскиама оно што мислам дека го разбирам чинам имаш превише средства за хигиена, нема потреба од толку многу работи, пола ден ќе ти помине во мачкање на малава. Јас користам само купка за бањање и ја мачкам малата од кога е родена со еден мелем на газот и препоните, ниедно од децата не ми добиле црвенило или осип пеленски и ја мачкам кај вратчето и толку. Тоа ти е исто како и кај возрасен што повеќе работи мачкаш по себе толку полоша си ја правиш кожата, тоа е барем мое мислење и си се водам по тоа.
Синоќа ме фати паника јас да не се породам порано од лажниве контракции и листава ја составив да е разбирлива за мојов. Демек ако треба сам да оди до дм, од зборче до зборче како стои на опаковките за да се снајде. Се мислев и да му ги испринтам уствари, ги најдов и со слико...ама ај викам да не претерувам. Еми може да е многу а??? Првото е уље за грчеви, па крема за лице, крема за газето,шампон, чај за доење, уље за градите, памперсот, детергент, сјај и за флеки, влажни и пумпата за млеко(ова купон имам за попуст...па да го искористам). Ова за наизменична употреба...не мора се наеднаш де да шлапам.
До каде си мила? И јас имам мака со спиењето, ама сум при крај што се вели (38ма недела). Ми позајмија една перница за трудници и малку подобро ми е. Во облик на потковица. Пробај со таква. Имаш уште време како што можам да забележам дека и летово ти останува... И јас спиев на стомак пред да забременам. Ќе се навикнеш, верувај... Многу интересно е што можам се да работам... Во градина, алишта, готвење, чистење, сеуште возам кола а не можам да се превртам од една на друга страна во креветот... Дали да плачеш или да се смееш...
Немој да паничиш, нели се договоривме? Туку, да ти кажам право и мене ми се чини малку повеќе хемија спремаш. Ама што велиш ако имаш купон искористи го, можеби ќе ти требаат овие работи.
Се уплашив неспремна да не сум, не за друго. Па не знам за хемија...може. Гуглав гуглав, од оваа фирма како најдобри и најприродни ги кажуваат. И во однос на состав и во однос на критики од корисници. А само првите 4 се за бебчето, од кои само шампончето и за газето за редовна употреба, а другите две(за лице и за грчеви) само по потреба недај боже. Се водам по тоа дека бебче сигурно ќе фане грч па наместо со нешто појако, вака со природни уља да го измасирам нема да има штета. А кремата за лице дај боже да нема потреба, јас ќе си ја користам. Другите две се за мене. Чајче и уље за да го стимулирам доењето. Приметувате сум се запнала попустот да го фанам.
@danichap за грчеви би ти препорачала да земеш има вреќи со трици, кај мене се продаваат во аптеки, во продавници за бебиња, се топлат во микро и повеќе помагаат за грчеви од било што друго, барем кај моите деца. На лицето барем од почеток освен вода ништо не му треба, само треба да ја забришуваш после доење на лицето и кај вратот, некогаш им тече млекото и таму се собираат бактерии. Види си таму покрај уљето за градите, земи си некоја крема за пупките,освен ако уљето не е за таа намена, зошто градите како гради наболуваат ама пупките од доење највеќе настрадуваат. Како баба некоја те поучувам, кажи си доста жено ако сум ти досадна.
Море кажи уште нешто плус, поучи не. Taka планирам и јас, само шампонче и крема за газето од старт, со водичка да одмивам и забришувам лице наместо непотребно да внесувам нов продукт. Уљево е за стимулирање на доење и може да се користи уште во фазата на бременост, така да не ја врши истата улога како кремата. Ќе си земам и крема и вреќичка. Пиши нешто да не сме заборавиле.
Изгледа и мене ми се појавиле хемероиди затоа што кога одам во wc има на тоалет.свежа црвена крв и ме боли понекогаш и чеша но уште немам одено на лекар да бидам сигурна дека е тоа страв ми е да не е нешто пострашно
Ako ima sapunce od taa kolekcija sto sakas da zemes poubavo sapunce zatoa sto polesno se plakne, na malo bebe ne mu treba mnogu trienje bananje zatoa sto sekoj den se banja e sega neznam toa samponce kakvo e, no ete mene mi preporacaa sapun zatoa sto lesno se odmiva od teloto... i si go banjam 3 nedeli vekje so sapunce i go mackam so jekoderm (mast so ribinino maslo), bi go preporacala na site majki jas mislev loso deka mirisa, a mnogu ubavo mirisa
Јас сум 19+1, не дека ми смета стомакот, не ми е многу голем, туку тоа што знам дека не треба веќе на стомак да се спие па се превикнувам на страна да спијам, се надевам дека наскоро ќе се навикнам па да се отспијам како човек додека можам оти после со бебенцево тешко. Инаку и јас физички се осекам сега за сега супер, се надевам и до крај така ќе терам, си ги работам по дома домашните работи, си шеткам секој ден, вчера бев на свадба па и се изнаиграв едно убаво
Aj jas malku off topik, ama koga vekje nekoja mamica spomna za hemoroidi, jas nemam hemoroidi,no vekje nekolku meseci me cesa izmegju g***t i v******a, koga se ceskam tamu go fakjam delot izmegju kaj sto mi e sienoto od prviot porogjaj i sega ne znam tocno kade me cesa, imam stavano povekje kremi ama ne pomaga, ne e sekoj den ama aj preku eden den me cesa i sega ne znam sto bi mozelo da bide. Porano nemav takov problem, a sega eve od pred nova godina moze da se kaze pocna da me cesa, nemam ni krv ni nisto, no mnogu e neprijatno cuvstvoto Ako ima nekoja mamicka so vakvo iskustvo neka mi kaze.....
И јас прв пат мислев дека ми е од раната.и јас сум бааги шиена од првиот пат.ама не било.тоа да ту било хемороиду.ми узлегоа не ме болат мноху.само ме чешаат,и ми е потцрвено местото.ке земеш раката и ке се опипаш ако кај чмарот имаш некој мал ирзасток.честито си добила хемороид..ако немаш ништо.може онака те зачешало...или воспалила..види и пиши
И јас се пиреметив со тоа.спиење.синоке до 1не заспав.сабајле во 8станав.ама затоа сега утепав 2саатс спиење.легнав по ручек.тоа ми е нсјслатко спиење..и вечер ке си стражарам.....
Ne, nemam nisto na cmarot, poveke mi e kaj ranata zacrveneto otkolku tamu. A jas mislam deka hemoroidite bolat mnogu i krvarat, ako cesa samo moze ne se hemorpidi ni kaj tebe??? Ne znam koj da prasam od edna strana sram mi e kako i koj da prasam za toa?
Крварат ако се воспалени или се пак внатрешни.и маж ми има и кога му се воспалат од некое јадење само офка.плус тој има нередовна столица и кога запне болат.јас имам редовна.знам дека ми се хемороиди.затоа што кога бев последен пат на гинеколог кога.ми земаше брис му се пожалив на докторот и тој ме виде...хихихи и рече да почнале да ти искачаат...мене не.ми е срам.плус покажи и на маж ти ако се разбира.тоа твоето може да е само воспалена раната.ставу павличева.ке видеш дали поминало
Се сеќава ли некој како беше линкот за продавницата на бебешка опрема на битпазар, се утепав од барање, не можам да го најдам. Тука пред некое време ја дискутиравме продавницата, ама не ми текнува како се викаше, некаде карши 26 јули беше.
Немам искуство со овие работи, но би сакала да те прашам бремена ли си? И ако си, до каде си? И мислам дека не треба да се срамиш... Штом мислиш дека е проблем или нешто чудно ти се случува прашувај, нема срам барем овде! Иако најдобро е доктор да се праша.... Најстручен за тоа би бил хирург мислам....
И да си ја кажам новата мака. Се пресоблекувам синоќа за да си легнам, ги вадам чорапите и забележам дека ме стегале многу, т.е ми отекле стапалата. Немав таков проблем до сега... Само за еден ден. Нормално ли е? Ви се случило ли на некоја? Во последниве месец и пол само 2 кг сум поправена па затоа ми е чудно. Да качев килажа набрзинка некако ќе ми беше логично... Вака...