Па па па... спие моментално, ама го држам на диета од благо за да не мрда толку. Иначе ми го вади папокот надвор, а јас имам страшно длабоко исечен папок.
Јас во минатата бременост си возев до последен ден ич не размислував што би било кога би ме фатиле болки. Инаку да се пофалам,моето семче-ембрионче има и срце Засега одлично напредува. Помало е од неделата, денес сум 6+3,а тоа одговара за 5+5, се гледаше пулсот од срцето на ехо,тешко беше да се пронајде звукот, но сепак на крајот успеа докторката да фати малку Следен преглед ми е за 2 недели,едвај чекам Цистата пукнала,се е во ред и таму. П.с. кога кажавте на блиските за бременоста?
Сосема ти е ок резултатот, кај мене стои <8.5 . Мене ми беше ист Се согласувам. Само за овој трет скрининг Јас избегнувам да го кревам ,скоро воопшто,некако ми е шубе да не направам некоја беља и моето Само би ти посакала да си уживаш и да не се стресуваш Posle srceva akcija na moite i na negovite . Posle nekako kako ke se pogodese so bliskite koga ke se vidime togas. A na rabota primer tek posle treti mesec skoro cetvrti bev.
Мило ми е за срценцето . На мајка ми веднаш, на свекор свекрва некоја недела покасно. Колку подалечен покасно. Во мало градче живеам, најдалеку би била за 10 минути дома, немам мака. Ама на автопат, 40-60 минути оддалеченост од дома страв ми е веќе 36та-40та
Со првото одма дека прво, а сега чекав да го завршам скринингот во 13та недела па да кажам дека реално и се познавам, пред некоја година имав спонтан и она што ме нервираше, а зошто,што му направи блабла, па со сожалување те гледаат...
Негде 9 та недела на моите. На неговите малку подоцна. На работа 18-та недела. Комшиите уште не ме приметиле Тукуу.. 22 недела, стомак преку ноќ ми пркна. Денес осеќам некое затегање кое не е пријатно воопшто. Дали знаете од што е тоа затегање и како да си олеснам? Не е кожата, редовно мачкам нешто и е хидрирана доволно мислам.
А пред некој ден велеше како долу го осеќаш, сега како ти е? Леле јас на сите страни, ама сега лежам и како мрда а бе долу во вагинава како да ми чепка. Баш на долниов дел над пубична коска ко да ровари со нешто. А погоре во предел на папок странично нешто ко топче беше. Којзнае како е застанато. Октопотче јас го викам само мирни нека седи, нека пливка
Кај и да е ќе ме фати мајка ми Многу изговори и кажав до сега, не би криела,а чекав втор преглед да слушнеме и срце. Би соопштила на родителите и брат ми, останатите роднини и на работа би дознале после 12 недела здравје. Можеш прополис без алкохол, пантенол пастили и цеден лимон со мед.
Насекаде го чувствувам. И ниско и погоре. Ниско не толку често. И матичниот ми рече ако не е често нормално е и ниско да мрда. Прееска баш мочав, само што излегов од вц како пак да ми се мокри, буквално излегував од врата, празна скроз, изгледа си подседнува на бешика, е тогаш го чувствувам ниско и како да копа во вагина и уретра. А со менструалните болки како си, ги имаш? Јас да, повремено, ама не чести и интензивни. Краткотрајни се. По неколку пати во денот.
Здраво женски, дали некоја се соочила со слична ситуација како мојата.. Бремена сум 34+5 недели, вчера бев на контрола докторката ми кажа дека сум отворена 2цм, ми рече да лежам.. Се надевам дека до 36та ќе стигнам..
Zdravo, jas sum 27 +6 I postojano mi se mokri gakjite, nekogas ima bel iscedok nekogas samo kako vodicka. Vi se slucuva li i vas ili ? A bebenceto go cuvstvuvam kako mrda dolu Kaj vaginata I toa samo blagi dvizenja dodeka pred nekoj 3-4dena bese mn poaktivno so silni dvzienja. Ve molam za mislenja
28+1 сум јас, истиот исцедок гомимам, водичката мислам дека е мокрача, несвеснонсе испушта бидејќи е притисната бешиката. А за движењата моево е прилично активно.
Пантенол пастили, чист лимон голтка по голтка и мед со црн пипер измешан да го јадеш во текот на денот. Исто и поголема доза ц витамин, јас 2000мг пиев кога ме болеше и врзував ракија со црн пипер на вратот, само биди внимателна да не те изиритира.
I jas imam cesto mokrenje pravev urinokultura denes nosev rezultati se e cisto i mikrobiloloskite brisevi se dobri.. doktorot mi veli deka i od vremeto i deka bebe pritiska na besika.. normalno bilo. Tek 22 nedela sum ova so mokrenje cesto duri me plasi...
Мамичкиии, јас се породив и си имам ќеркичка!!!дефинитивно најсреќниот момент и најубавото чувство што може да се осети!